Přeskočit na obsah
Úvod » Domácí a osobní spotřebiče » Vysavače » Recenze ETA Supersonic 1231 90000 – skvělý pomocník s bohatým příslušenstvím

Recenze ETA Supersonic 1231 90000 – skvělý pomocník s bohatým příslušenstvím

Celkové hodnocení

94 %

Bezdrátový pomocník v kategorii Vysavače

Bezdrátový vysavač ETA Supersonic 1231 90000 usnadní úklid díky pohodlnému provozu a širokému příslušenství. Přečtěte si naši recenzi a zjistěte jeho praktičnost... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 8/10
    Výkon
  • 9/10
    Ergonomie
  • 9/10
    Baterie
  • 8/10
    Příslušenství
  • 7/10
    Údržba
  • 9/10
    Cena

Klady

  • Bezdrátový provoz
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Turbo kartáč účinný na chlupy
  • Lehký a dobře ovladatelný
  • Ergonomická rukojeť
  • LED osvětlení
  • Snadné vysypávání nečistot
  • Bohaté a praktické příslušenství

Zápory

  • Slabší výkon na kobercích
  • Úzká rukojeť
  • Nevhodný držák na zeď
  • Krátký kabel u napájecího trafa
  • Obtížné odstranění vlasů z kartáče

Moje zkušenost

“Tento vysavač je skvělým pomocníkem pro každodenní úklid, zejména díky bezdrátovému provozu a bohatému příslušenství. Má sice pár nedostatků, jako slabší výkon na kobercích a nepohodlný držák na zeď, ale za svou cenu nabízí solidní výkon a pohodlí. Pro běžný úklid domácnosti je více než dostačující.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Moje zkušenosti s vysavačem

Musím říct, že tento vysavač mě mile překvapil. Je to takový malý pomocník, který se hodí na každodenní úklid. Bezdrátový provoz je naprosto skvělý, protože už nemusím neustále přepojovat kabely z jedné zásuvky do druhé. Baterie vydrží dostatečně dlouho na to, abych vysál celý byt na jedno nabití, což je pro mě velké plus.

Co se týče výkonu, je to tak trochu mix. Na dlažbě a plovoucí podlaze vysává skvěle, ale na kobercích už to není taková hitparáda. Turbo kartáč ale dokáže zázraky, hlavně pokud máte domácí mazlíčky. Chlupy z koberce mizí rychlostí blesku. Na druhou stranu, někteří uživatelé si stěžovali na slabší sací výkon, což bych mohl potvrdit při srovnání s klasickým vysavačem.

Ergonomie a manipulace

Vysavač je lehký a dobře se s ním manipuluje. Ergonomická rukojeť je pohodlná a díky spínači nepřetržitého chodu nemusím držet tlačítko celou dobu, což je super. Nicméně, rukojeť by mohla být o něco širší, protože pro lidi s většími rukama může být trochu nepohodlná. LED osvětlení je taky skvělá vychytávka. Vidím tak lépe na prach a špínu, což mi pomáhá při důkladném úklidu.

Co se mi ale moc nelíbí, je držák na zeď. Je takový „podivný“ a mohla by být lepší možnost ukládání příslušenství. Nějaký sáček nebo lepší držák by určitě neškodil. A taky bych uvítal, kdyby byl kabel u napájecího trafa delší. Nabíjení by mohlo být pohodlnější, pokud by vysavač mohl být napájen přímo z konzole na zdi.

Údržba a příslušenství

Vysypávání nečistot ze zásobníku je snadné a rychlé. Nemusím se trápit s kupováním sáčků, což je fajn. Nicméně, odstranění vlasů zamotaných v kartáči je trochu otravné. Ale to je asi problém většiny vysavačů s rotačním kartáčem.

Příslušenství je bohaté a praktické. Štěrbinová hubice se dostane do každého temného koutu, rotační turbokartáč si hravě poradí s kobercem a šetrný kartáček je skvělý na prach a pavučiny. Polštářová hubice je zase super na čalounění. Využití najde i při úklidu auta, což je pro mě velké plus.

Celkově jsem s vysavačem spokojený, i když má pár nedostatků. Za tu cenu je to ale skvělý pomocník pro každodenní úklid. Kdyby se výrobce zamyslel nad pár vylepšeními, byl by to téměř dokonalý produkt.

Zkušenosti dalších zákazníků

Strasne mile me tento vysavac prekvapil. Podle zvuku jsem cekala, ze to nebude mit takovy vykon a tah. Nicmene, kdyz jsem tim vzala obyvak a kusovy koberec, neuveritelne, co zustalo v nadobe. Po nabiti jsme vysala uz 4. Den obyvak a detsky pokojik a jeste jsem znovu nenabijela. Tak zatim velka spokojenost

Ověřený zákazník

Na denní vysávání dlažby parádní, je to náš první aku vysavač, máme ho cca 3 měsíce. Použití jen na turbo…bere vlasy, drobky i chlupy a nic z něj spodem nepadá, takže maximální spokojenost. Plocha použití cca 70t metrů a na turbo vždycky baterka stačí i s dalším vysáváním prachu z nábytku parapetů atp….Dyson bude nejspíš výkonnější, ale tenhle nám stačí + je za mě Dyson taková nevzhledná barevná potvora a interiéru moc na kráse nepřidá…..a to nepočítám několikanásobně vyšší cenu.

Ověřený zákazník

Kupovala jsem vysavač pro maminku, abych pravdu řekla, nejdřív jsem ho koupila a pak jsem si přečetla recenze, což mě vůbec nepotěšilo, protože většina z nich byla negativní, takže jsem se bála, že jsem koupila kočku v pytli…Mám doma Dyson a ten je na jiné úrovni a několikasetkrát dražší a proto vím, jak srovnávat… ale když jsme vyzkoušeli tento vysavač, byla jsem mile překvapena… a nemám si na co stěžovat… opravdu doporučuji, svůj účel pro každodenní vysávání splní… bez kabelů…

Ověřený zákazník

Vysavač sestrojil někdo, kdo u toho přemýšlel !Je kvalitně zpracován, jeho obsluha je snadná a pracovat s ním je opravdu radost.Hlučnost je přijatelná a zvuk není nijak obtěžující.Máme psa a vysavač nejen že vydrží v provozu slibovaných 40 min, ale díky kombinaci aktivního kartáče a sacího výkonu si hravě poradí s chlupy na koberci, drobky u kuchyňské linky apod. Celkově je to perfektní výrobek za velmi přijatelnou cenu.Přesto je vždy co zlepšovat : – kabel od napájecího trafa by mohl být delší – vysavač by mohl být napájen přímo z konzole umístěné na zdi tak, aby nebylo by nutné pokaždé zapojovat kabel z trafa do zdířky v těle vysavače…

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit ETA Supersonic 1231 90000?

Kupte, pokud…

Chcete bezdrátový vysavač

Bezdrátový provoz vám umožní snadný pohyb po celém domě bez nutnosti neustálého přepojování kabelů.

Máte domácí mazlíčky

Turbo kartáč je skvělý na odstranění chlupů z koberců a čalounění, což ocení každý majitel domácího mazlíčka.

Potřebujete flexibilní vysavač

Možnost přeměny na ruční vysavač a bohaté příslušenství vám umožní uklidit i těžko dostupná místa a váš vůz.

Nekupujte, pokud…

Potřebujete silný sací výkon

Sací výkon na kobercích není tak silný jako u klasických vysavačů, což může být problém při hlubokém čištění.

Máte omezený rozpočet

I když je cena přijatelná, existují levnější varianty, které mohou nabídnout podobný výkon.

Očekáváte dokonalé příslušenství

Držák na zeď a ukládání příslušenství nejsou ideální, což může být nepohodlné pro ty, kteří hledají perfektní úložná řešení.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jak dlouho vydrží baterie vysavače na jedno nabití?
Baterie vydrží dostatečně dlouho na to, abyste vysáli celý byt na jedno nabití. V praxi to znamená, že můžete vysávat až 40 minut, což je ideální pro běžný úklid.
Jak se vysavač chová na různých typech podlah?
Na dlažbě a plovoucí podlaze vysává skvěle. Na kobercích už to není taková hitparáda, ale turbo kartáč dokáže zázraky, hlavně pokud máte domácí mazlíčky.
Je vysavač vhodný pro lidi s většími rukama?
Rukojeť by mohla být o něco širší, protože pro lidi s většími rukama může být trochu nepohodlná. Ale obecně se s ním manipuluje dobře.
Jak se vysavač udržuje?
Vysypávání nečistot ze zásobníku je snadné a rychlé. Nemusíte se trápit s kupováním sáčků. Nicméně, odstranění vlasů zamotaných v kartáči je trochu otravné.
Jaké příslušenství je součástí balení a jak je praktické?
Příslušenství je bohaté a praktické. Štěrbinová hubice se dostane do každého temného koutu, rotační turbokartáč si hravě poradí s kobercem a šetrný kartáček je skvělý na prach a pavučiny. Polštářová hubice je zase super na čalounění.
Jaký je výkon vysavače ve srovnání s klasickým vysavačem?
Sací výkon je slabší než u běžných velkých vysavačů, ale na běžný úklid je dostačující. Turbo kartáč výrazně zlepšuje výkon na kobercích.
Jaké jsou největší nevýhody tohoto vysavače?
Největší nevýhody jsou kratší kabel u napájecího trafa a nepohodlný držák na zeď. Také rukojeť by mohla být širší pro větší pohodlí při používání.

Parametry

Název produktu: ETA Supersonic 1231 90000
Typ produktu: Vysavače
Výrobce: ETA
Typ vysavače: tyčové
Typ filtru: HEPA
Hmotnost: 2.57 kg
Hlučnost: 79 dB
Objem sáčku/nádoby na prach: 0.45 l
Vysávání: suché
Provedení: bezsáčkové
Napájení: akumulátorové
Do auta: ne
Měkčená kolečka: ne
LED osvětlení: ano
Dálkové ovládání na rukojeti: ano
Automatické navíjení kabelu: ne
Regulace sání: ano
Vhodné pro alergiky: ne
Pro domácnost se zvířaty: ne

Fotogalerie

Verdikt: ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Zkušenosti s ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Testování ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Test: ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Komentáře k ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Pohled na ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Shrnutí: ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Hodnocení ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Poznámky k ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Hodnocení: ETA Supersonic 1231 90000

ETA Supersonic 1231 90000

Jak na výběr vysavače: Praktický průvodce pro domácnosti

Typy vysavačů

Bezdrátové a robotické vysavače

Bezdrátové vysavače jsou skvělou volbou pro menší byty a rychlé úklidy. Nemusíte řešit kabely, jsou lehké a snadno se s nimi manipuluje. Naopak robotické vysavače jsou vysněné pro ty, kdo neradi luxují. Stačí je naprogramovat a o zbytek se postarají samy.

Pozor, robotické vysavače nejsou všemocné. Mají problémy s vyššími koberci a mohou zůstávat uvězněni mezi nábytkem. Bezdrátové vysavače zas vyžadují pravidelné dobíjení a baterie mívají omezenou životnost.

Tradiční sáčkové a bezsáčkové vysavače

Sáčkové vysavače jsou v klasice. Jsou tiché a mají vysoký výkon, ale musíte myslet na pravidelnou výměnu sáčků. Někomu to může obtěžovat, hlavně když zrovna dojdou.

Bezsáčkové vysavače tuto starost řeší sběrnou nádobou. Na druhou stranu, při vysypávání prachu se můžete setkat s nepříjemným oblakům prachu. Např. cyklonové technologii Dyson nic neunikne, ale cenově jsou dražší.

Výhody a nevýhody

Výkon a sací síla

Sací výkon je klíčový. Vysavače s vysokým výkonem (přes 700 W) budou lepší pro koberce a těžší nečistoty. Nižší výkon (kolem 300 W) stačí na tvrdé podlahy a lehčí úklid. Každý vysavač by měl mít možnost regulace výkonu.

Ale pozor, vysoký sací výkon často znamená vyšší hlučnost a spotřebu energie. Některé modely mohou být podstatně hlučnější než jiné.

Filtrace a alergie

Pokud máte doma alergiky, zaměřte se na vysavače s HEPA filtrem. HEPA filtry dokážou zachytit i ty nejmenší částice prachu a alergenů. Certifikát HEPA 13 nebo lepší zajistí optimální filtraci.

Levnější vysavače mohou mít nižší kvalitu filtrů, což se projeví v horší kvalitě vzduchu. Kupujte pouze certifikované produkty.

Rozhodující faktory při výběru vysavače

Hlučnost

Hlučnost vysavače je zásadní faktor. Některé vysavače vydávají při provozu hluk přes 80 dB, zatímco tišší modely mohou být kolem 60 dB. Pokud máte domácí mazlíčky nebo malé děti, určitě hledejte tišší varianty.

Příslušenství

Příslušenství je často podceňované, ale mělo by hrát důležitou roli. Různé nástavce a hubice vám usnadní úklid různých povrchů a těžko přístupných míst. Rotační kartáče jsou skvělým doplňkem k odstranění psích chlupů.

Některé modely mají funkci mokrého vysávání, což oceníte při úklidu mokrých skvrn nebo hlíny. Takové vysavače jsou však často dražší.

Ergonomie a manipulace

Důležitá je také ergonomie. Vysavače by měly být snadno ovladatelné, lehké a s dostatečně dlouhou rukojetí. Pozor na váhu vysavače, především pokud máte vícepatrový dům.

Kabel by měl být dostatečně dlouhý, ideálně nad 7 metrů. Je to praktické a ušetří starosti s neustálým přepojováním.

Při výběru vysavače vždy zvažujte své konkrétní potřeby a prostor, který budete uklízet. Nevybírejte jen podle značky nebo ceny, ale zaměřte se na výše uvedené specifikace. Nechte si poradit od odborníků a čtěte recenze od jiných uživatelů.

Nejprodávanější z kategorie vysavače