Přeskočit na obsah
Úvod » Domácí a osobní spotřebiče » Robotické vysavače » Recenze ETA Zero 1227 90000 – jednoduchý a efektivní robotický vysavač

Recenze ETA Zero 1227 90000 – jednoduchý a efektivní robotický vysavač

Celkové hodnocení

82 %

Pro nenáročné v kategorii Robotické vysavače

Spolehlivý robotický vysavač ETA Zero 1227 90000 se snadno ovládá, dostane se pod nízký nábytek, tichý, efektivní, ideální pro každodenní úklid. Přečtěte si podrobnou recenzi... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 8/10
    Výkon
  • 9/10
    Ovládání
  • 9,5/10
    Údržba
  • 8,5/10
    Senzory
  • 7,5/10
    Mopování
  • 9,5/10
    Hlučnost

Klady

  • Jednoduché ovládání díky dálkovému ovladači
  • Velká sběrná nádoba na prach
  • Nízká výška, dostane se pod nábytek
  • Tichý chod, vhodný pro noční úklid
  • HEPA filtr s náhradním kusem
  • Desítky senzorů pro orientaci v prostoru
  • Tři režimy úklidu
  • Překoná prahy do výšky 1,5 cm

Zápory

  • Slabší sací výkon
  • Malá nádržka na vodu
  • Jezdí nahodile, neuklízí systematicky
  • Občas vynechá některé oblasti
  • Zadrhává se o židle a nízké předměty
  • Neumí přejet prahy

Moje zkušenost

“ETA Zero je solidní volbou pro ty, kteří hledají jednoduchý a efektivní robotický vysavač pro každodenní úklid hladkých podlah. Oceňuji jeho snadné ovládání, tichý chod a schopnost dostat se pod nízký nábytek. I když má slabší sací výkon a menší nádržku na vodu, jeho celkový výkon a praktičnost převyšují tyto drobné nedostatky.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Používání a výkon

Robotický vysavač ETA Zero mě opravdu příjemně překvapil. Jeho ovládání je velmi jednoduché díky dálkovému ovladači, což ocení především starší lidé nebo ti, kteří nemají rádi složité technologie. Ačkoliv nemá středový turbo kartáč, vysává opravdu dobře. Sací výkon lze navíc zvýšit, což se hodí, když potřebujete důkladnější úklid.

Velmi jsem ocenil velkou sběrnou nádobu na prach, která se snadno vysypává a šetří HEPA filtr díky vyjímatelnému plastovému předfiltru. Ten lze jednoduše opláchnout pod vodou. V balení je navíc náhradní HEPA filtr, což je skvělý bonus.

Přestože vysavač nemá systématické uklízení a jezdí nahodile, na hladkých podlahách odvádí skvělou práci. Je to ideální volba pro nenáročné uživatele, kteří chtějí mít čisté podlahy bez velkého úsilí.

Výhody a nevýhody

Jednou z největších výhod tohoto vysavače je jeho nízká výška. Díky tomu se snadno dostane i pod nízký nábytek, což je velké plus. Navíc má tichý chod, takže ho můžete používat i v noci, aniž byste rušili ostatní členy domácnosti.

Na druhou stranu, slabší sací výkon může být pro někoho zklamáním, zvláště pokud máte zkušenosti s výkonnějšími modely. Další nevýhodou je malá nádržka na vodu, kterou musíte často doplňovat, pokud chcete vysavač používat i na mopování.

Robot se občas vrací na již uklizená místa a někdy vynechá některé oblasti, ale to lze snadno vyřešit pomocí dálkového ovladače. Některé uživatele může také zklamat, že se robot občas zadrhává o židle a nízké předměty a neumí přejet prahy.

Specifikace a funkce

ETA Zero je vybaven desítkami senzorů, které zajišťují bezproblémovou orientaci v prostoru. Senzory detekují překážky a přibrzdí, aby se vyhnuly kolizím. Vysavač si také pohlídá schody a jejich hrany, takže se nemusíte obávat pádu při vysávání v patře.

Vysavač nabízí tři režimy úklidu: automatický režim pro celý dům, lokální úklid pro konkrétní místo a úklid podél stěn a v rozích. Mopovací nástavec je skvělým doplňkem, který umožňuje rychlé a efektivní setření prachu a nečistot.

Vše můžete pohodlně nastavit pomocí dálkového ovladače. Vysavač zvládne překonat prahy a přechodové lišty do výšky 1,5 cm, což je další plus. Celkově je ETA Zero skvělým pomocníkem pro každodenní úklid, který vám ušetří spoustu času a námahy.

Zkušenosti dalších zákazníků

je zbytečné kupovat drahý výrobek, který udělá stejnou službu, pro lidi kteří se špatně pohybují anebo nemají čas, je to skvělá volba

Ověřený zákazník

Protože jsem si před 8 lety koupil dražší, a tedy pravděpodobně výkonnější stroj, nebyl jsem nyní příliš spokojen. Ale pro někoho možná dost – výhoda stírání

Ověřený zákazník

Jednoduchý na ovládání díky dálkovému ovladači, který funguje i přes zavřené dveře. Vysává dobře, přesto že nemá středový turbo kartáč. Ale dá se zvýšit sací výkon a OK. Výborná velká sběrná nádoba na prach, dobře a snadno se vysypává, a má vyjímatelný plastový předfiltr, který zachytí všechno a který lze opláchnout pod vodou. Takže šetří HEPA filtr. V balení navíc náhradní HEPA filtr.

Ověřený zákazník

Je to můj první robotický vysavač, takže jsem pořídil radši levnější. Viděl jsem ho na návštěvě u kamarádky a ta mi ho i doporučila. Pro nenáročného člověka bych řekl, že ideální.Vyzkoušeno jen na hladkých podlahách, kde uklidí perfektně. Bohužel má robot malou nádržku na vodu, takže musí člověk doplnit vodu přibližně po 25 m2. Úklid trvá poměrně dlouho, protože robot jezdí nahodile a nesystematicky. Na druhou stranu ho můžete nastavit, aby uklízel, když nejste doma. Mám ho nastaveného, aby vysál bez hadru a nádržky na vodu, když nejsem doma. Na vytírání ho zapnu až když jsem doma, abych mu doplnil vodu.

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit ETA Zero 1227 90000?

Kupte, pokud…

Chcete jednoduché ovládání

Dálkový ovladač a snadné nastavení dělají z tohoto vysavače ideální volbu pro seniory a technologicky méně zdatné uživatele.

Máte nízký nábytek

Díky super slim designu se vysavač snadno dostane i pod nízký nábytek, což zajišťuje důkladný úklid i v těžko dostupných místech.

Potřebujete kombinaci vysávání a mopování

Tento model nabízí nejen vysávání, ale i mopování, což je skvělá funkce pro ty, kteří chtějí mít podlahy opravdu čisté.

Nekupujte, pokud…

Očekáváte systematické uklízení

Vysavač jezdí nahodile a neuklízí systematicky, což může být problém pro ty, kteří preferují důkladně a plánovitě uklizené prostory.

Máte vysoké prahy

Robot neumí přejet prahy vyšší než 1,5 cm, což může být nevýhoda v domácnostech s vyššími přechody mezi místnostmi.

Potřebujete silný sací výkon

Slabší sací výkon může být zklamáním, zejména pokud máte zkušenosti s výkonnějšími modely nebo potřebujete důkladné vysávání koberců.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jak často musím čistit HEPA filtr a předfiltr?
HEPA filtr doporučuji kontrolovat a čistit jednou za měsíc, zejména pokud máte domácí mazlíčky nebo alergiky v domácnosti. Předfiltr, který zachytí většinu nečistot, můžete opláchnout pod vodou každé dva týdny.
Může vysavač přejet přes nízké prahy?
Ano, vysavač ETA Zero zvládne přejet prahy a přechodové lišty do výšky 1,5 cm. Pokud máte vyšší prahy, může se zadrhávat.
Jak dlouho trvá nabíjení vysavače po úklidu?
Nabíjení vysavače trvá zhruba 4 až 5 hodin, než je plně nabitý a připravený na další úklid.
Jak se vysavač orientuje v prostoru a vyhýbá se překážkám?
Vysavač používá desítky senzorů, které detekují překážky a přibrzdí, aby se vyhnul kolizím. Senzory také zajišťují, že vysavač nespadne ze schodů.
Jak často musím doplňovat vodu při mopování?
Nádržka na vodu je poměrně malá, takže ji budete muset doplňovat každých 25 m2. Pokud máte větší plochu, připravte se na častější doplňování.
Může vysavač pracovat i bez připojení k Wi-Fi?
Ano, vysavač ETA Zero nepotřebuje připojení k Wi-Fi. Vše můžete pohodlně ovládat pomocí dálkového ovladače.
Jaké typy podlah vysavač zvládne uklidit?
Vysavač je ideální pro tvrdé podlahy a nízké koberce. Na vysokých kobercích může mít problémy s efektivitou úklidu.

Parametry

Název produktu: ETA Zero 1227 90000
Typ produktu: Robotické vysavače
Hlučnost: 72 dB
Typ podlah: tvrdé podlahy/koberce
HEPA filtr: ano
Barva: bílá

Fotogalerie

Pohled na ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Shrnutí: ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Poznámky k ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Testování ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Zkušenosti s ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Test: ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Podívejte se na ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Verdikt: ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Kritika ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Ostestováno: ETA Zero 1227 90000

ETA Zero 1227 90000

Robotické vysavače: Jak vybrat ten nejlepší a vyhnout se nepříjemnostem

Možnosti a vylepšení současných modelů

Robotické vysavače urazily dlouhou cestu od prvních pokusů vyčistit podlahu samostatně. Dnes již dokážou nejen luxovat, ale i vytírat, mapovat terén pomocí laserové navigace, překonávat prahy nebo se vyhýbat překážkám. Třeba takový LiDAR – laserový dálkoměr – je technologie, která přístrojům umožňuje tvořit interaktivní mapy vaší domácnosti. S takovými mapami pak robot lépe koordinuje svůj pohyb a nezapomene žádný kout.

Výběr: Na co se zaměřit

Při výběru robotického vysavače se zaměřte na několik klíčových aspektů.

Typ a kapacita baterie

Kapacita baterie je klíčová pro větší domácnosti – výdrž by měla být alespoň 90 minut. Ideální jsou moderní Li-Ion baterie, které jsou odolnější a rychleji se nabíjí. Pozor na starší NiMH baterie, které ztrácí kapacitu rychleji, což by mohlo znamenat, že vysavač neuklidí celý byt na jedno nabití.

Sací výkon a druh kartáče

Ne všechny vysavače mají dostatečně silný sací výkon. Hledejte modely s minimálně 2000 Pa, pokud máte koberec. Důležitý je také hlavní kartáč. Spirálové a dvouvrstvé kartáče bývají lepší při sběru vlasů a chlupů.

Filtrace a nádoba na prach

HEPA filtr je nezbytný pro alergiky a k tomu hledte nádoby na prach alespoň o objemu 500 ml, ať nemusíte vysavač vyprazdňovat příliš často.

Chytré funkce a aplikace

Pokročilé navigace a možnost ovládání pomocí aplikace otevírají nové možnosti. Dávejte si však pozor na kompatibilitu aplikace s vaším telefonem a na pravidelnost softwarových aktualizací výrobce.

Výhody a nevýhody

Mezi hlavní výhody patří úspora času a energie, efektivní úklid i pod nábytkem a přesná navigace. Naopak mezi nevýhody najdeme pořizovací cenu a možné problémy s údržbou nebo kompatibilitou s typem vaší podlahy.

Na co si dát pozor a čemu se vyhnout

Senzory a navigace: Nikdy nepodceňujte význam senzorů. Levnější modely mohou mít problémy s detekcí překážek nebo schodů. Vysavače s neadekvátními senzory často naráží nebo se mohou zaseknout.

Výška robota: Mějte na paměti, že ne každý robot projede pod každým nábytkem. Zkontrolujte výšku přístroje a měřte světlou výšku svého nábytku.

Podpora a servis: Před nákupem si pořádně prověřte dostupnost servisu a náhradních dílů. Některé méně známé značky mohou mít problémy s podporou, což zkomplikuje případné opravy nebo výměny opotřebovaných dílů.

Problémy, s nimiž se můžete setkat

Zamotávání do kabelů: Pokud máte v domácnosti mnoho kabelů, roboti na ně nejsou úplně připraveni. Začněte tím, že je skryjete nebo alespoň zorganizujete.

Špatná navigace v tmavých místnostech: Některé modely mají problém orientovat se ve tmě nebo v místnostech s nízkým osvětlením. Přesvědčte se, že váš robot má efektivní navigační technologii.

Údržba a čištění: Udržovat robota čistého může být časově náročné. Zkontrolujte, jak snadno se čistí hlavní kartáč a jak často musíte měnit filtry.

Pamatujte, že na trhu je mnoho různých modelů nejen co se týče funkcí, ale i ceny. Někdy se vyplatí investovat do dražšího modelu s vyšší spolehlivostí a lepšími funkcemi. Každý domov je jiný, proto si udělejte čas a prozkoumejte co nejvíce možností, než se rozhodnete.

Nejprodávanější z kategorie robotické vysavače