Přeskočit na obsah
Úvod » Elektronika » Myši » Recenze Logitech G PRO X Superlight 2 Wireless Gaming Mouse 910-006630 – výjimečně lehká a přesná herní myš

Recenze Logitech G PRO X Superlight 2 Wireless Gaming Mouse 910-006630 – výjimečně lehká a přesná herní myš

Celkové hodnocení

60 %

Pro profesionály v kategorii Myši

Logitech G PRO X Superlight 2 Wireless Gaming Mouse je extrémně lehká a přesná díky senzoru HERO 2, s pohodlným ergonomickým designem a spolehlivým připojením LIGHTSPEED... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 8,5/10
    Design
  • 9/10
    Ergonomie
  • 9,5/10
    Přesnost
  • 9/10
    Výdrž baterie
  • 9,5/10
    Bezdrátové připojení
  • 7,5/10
    Cena

Klady

  • Velmi lehká, méně než 63 gramů
  • Ergonomický design
  • Přesný senzor HERO 2
  • Spolehlivé bezdrátové připojení LIGHTSPEED
  • Dlouhá výdrž baterie, až 95 hodin
  • Hybridní spínače LIGHTFORCE

Zápory

  • Příliš lehká pro některé uživatele
  • Chybí textura na povrchu
  • Přehnaná reakce při nižším DPI
  • Absence indikátoru stavu baterie
  • Krátký USB-C kabel

Moje zkušenost

“Logitech G PRO X Superlight 2 je výjimečně lehká a přesná herní myš, která nabízí skvělý výkon díky senzoru HERO 2 a spolehlivému bezdrátovému připojení LIGHTSPEED. Ergonomický design je pohodlný, ale někomu může připadat až příliš lehká. Výdrž baterie je vynikající, ale absence indikátoru stavu baterie a krátký kabel jsou drobné nedostatky. Pro profesionální hráče je to skvělá volba, ale běžní uživatelé možná nevyužijí její plný potenciál.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Design a Ergonomie

Logitech G PRO X Superlight 2 je opravdu lehká. Váží méně než 63 gramů, což je neuvěřitelné. Když jsem ji poprvé vzala do ruky, měla jsem pocit, že držím pírko. Tato lehkost je skvělá pro dlouhé herní seance, kdy se ruka neunaví tak rychle. Ergonomický design mi padne přesně do ruky, což je další plus.

Na druhou stranu, někomu může připadat až příliš lehká a může mít pocit, že nemá dostatečnou kontrolu. Také mi chybí trochu více textury na povrchu, aby myš neklouzala, když se mi potí ruka.

Výkon a Přesnost

Herní myš je vybavena senzorem HERO 2, který nabízí přesnost na profesionální úrovni. Sledování přes 500+ IPS a až 32 000 DPI je opravdu působivé. Hraní s touto myší je zážitek, protože každý pohyb je přesný a rychlý. Hybridní spínače LIGHTFORCE dodávají myši spolehlivost a rychlou odezvu, což je pro hráče klíčové.

Nicméně, pro běžné uživatele může být tato úroveň přesnosti zbytečná. Také jsem si všimla, že při nižších DPI nastaveních myš občas reaguje trochu přehnaně, což může být nepříjemné při běžném používání mimo hry.

Bezdrátové Připojení a Výdrž Baterie

Bezdrátové připojení LIGHTSPEED je opravdu spolehlivé. Během testování jsem nezaznamenala žádné výpadky nebo zpoždění signálu. To je obrovská výhoda oproti některým jiným bezdrátovým myším na trhu. Navíc, s 95hodinovou výdrží baterie se nemusíte bát, že by vás myš nechala na holičkách uprostřed důležité hry.

Co mi ale trochu vadí, je absence indikátoru stavu baterie. Člověk musí pravidelně kontrolovat stav baterie přes software, což není vždy pohodlné. Také USB-C konektor je skvělý upgrade, ale kabel dodávaný v balení by mohl být delší.

Celkově je Logitech G PRO X Superlight 2 skvělou volbou pro profesionální hráče, kteří hledají lehkou a přesnou myš. Ale pro běžné uživatele může být její cena a některé funkce zbytečné.

Zkušenosti dalších zákazníků

Herní myš Logitech Gaming G PRO X Superlight 2 s váhou méně jak 63 gramů přinesla nekompromisní výkon a lehkost do rukou…

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit Logitech G PRO X Superlight 2 Wireless Gaming Mouse 910-006630?

Kupte, pokud…

Hledáte lehkou herní myš

Logitech G PRO X Superlight 2 váží méně než 63 gramů, což je ideální pro dlouhé herní seance, kdy se ruka neunaví tak rychle.

Potřebujete vysokou přesnost a rychlost

Senzor HERO 2 nabízí přesnost na profesionální úrovni s až 32 000 DPI a sledováním přes 500+ IPS, což je skvělé pro kompetitivní hraní.

Upřednostňujete spolehlivé bezdrátové připojení

Bezdrátové připojení LIGHTSPEED je velmi spolehlivé a nabízí rychlejší hlášení než předchozí generace, což eliminuje výpadky a zpoždění signálu.

Nekupujte, pokud…

Máte omezený rozpočet

Logitech G PRO X Superlight 2 je drahá a její cena nemusí být ospravedlnitelná pro běžné uživatele, kteří nevyužijí všechny její funkce.

Nechcete příliš lehkou myš

Někteří uživatelé mohou mít pocit, že myš je příliš lehká a nemají dostatečnou kontrolu, což může být nepříjemné.

Potřebujete indikátor stavu baterie

Myš nemá indikátor stavu baterie, což může být nepohodlné, protože je nutné pravidelně kontrolovat stav baterie přes software.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Je myš Logitech G PRO X Superlight 2 vhodná i pro leváky?
Myš je navržena primárně pro praváky. I když ji leváci mohou používat, nemusí být tak pohodlná jako myši speciálně navržené pro leváky.
Jaký je rozdíl mezi senzorem HERO 2 a předchozími verzemi?
Senzor HERO 2 nabízí vyšší přesnost a rychlost sledování přes 500+ IPS a až 32 000 DPI. To znamená lepší výkon při rychlých pohybech a větší přesnost při jemných pohybech.
Jak dlouho trvá nabíjení baterie myši?
Nabíjení baterie trvá zhruba 2 hodiny. S plně nabitou baterií vydrží myš až 95 hodin nepřetržitého hraní.
Je možné myš používat i během nabíjení?
Ano, myš lze používat i během nabíjení. Stačí ji připojit k počítači pomocí USB-C kabelu.
Podporuje myš Logitech G PRO X Superlight 2 vlastní makra a nastavení tlačítek?
Ano, pomocí softwaru Logitech G HUB můžete přizpůsobit makra a nastavení tlačítek podle svých potřeb. To zahrnuje i změnu DPI a nastavení osvětlení.
Jaké jsou nejčastější problémy s bezdrátovým připojením a jak je řešit?
Nejčastější problémy zahrnují výpadky signálu a zpoždění. Doporučuji zkontrolovat, zda máte aktualizovaný firmware a software. Také se ujistěte, že není v blízkosti mnoho dalších bezdrátových zařízení, která by mohla rušit signál.
Jak se starat o povrch myši, aby neklouzala?
Pravidelně čistěte povrch myši jemným hadříkem a mírně navlhčeným roztokem mýdlové vody. Vyhněte se agresivním chemikáliím, které by mohly poškodit povrch. Také zvažte použití protiskluzové podložky.

Parametry

Název produktu: Logitech G PRO X Superlight 2 Wireless Gaming Mouse 910-006630
Typ produktu: Myši
Výrobce: Logitech
Typ snímání: optické
Počet tlačítek: 5

Fotogalerie

Úvaha o Logitech G PRO X Superlight 2 Wireless Gaming Mouse 910-006630

Logitech G PRO X Superlight 2 Wireless Gaming Mouse 910-006630

Test: Logitech G PRO X Superlight 2 Wireless Gaming Mouse 910-006630

Logitech G PRO X Superlight 2 Wireless Gaming Mouse 910-006630

Jak důkladně vybrat správnou myš: expertní rady a tipy

Typy myší: Co vybrat podle vašich potřeb?

Při výběru počítačové myši je zásadní si ujasnit, k čemu ji budete používat. Pracujete v kanceláři, jste grafik, nebo nadšený hráč? Každá oblast má své specifické požadavky.

Kancelářská myš

Kancelářské myši se zaměřují na ergonomii. Ať už jsou bezdrátové nebo s kabelem, důležitá je vhodná velikost a tvar, který zpříjemní dlouhé hodiny práce. Příkladem budiž Logitech MX Master, která kombinuje ergonomii s moderními funkcemi, jako je Bluetooth připojení.

Herní myš

Herní myši, jako Razer DeathAdder nebo Logitech G502, se pyšní vysokým DPI (dots per inch) pro precizní pohyb, nastavitelnými tlačítky a RGB osvětlením. DPI je klíčové pro rychlé a přesné reakce, což je ve hrách rozdílový faktor.

Grafická myš

Myši pro grafiky potřebují přesnost a pohodlí. Wacom Intuos Pro je skvělou volbou díky své citlivosti a ergonomii. Stylusem přináší intuitivní ovládání, které nahradí běžné myši.

Vlastnosti myší: Co rozhoduje při výběru?

Senzor

Senzor je srdcem každé myši. Dvě základní technologie jsou optický a laserový senzor.

Optický senzor bývá levnější a dostatečný pro většinu uživatelů. Je ideální na povrchy, kde je méně prachu.

Laserový senzor je citlivější a vhodný na různé povrchy, ale upozorňujeme, že ne každý laserový senzor je automaticky lepší.

Připojení

Volba mezi bezdrátovou a drátovou myší může být náročná. Bezdrátové myši nabízejí svobodu širokého pohybu, ale mohou mít problémy s výdrží baterie a mohou trpět rušením signálu.

Drátové myši, jako je SteelSeries Rival 600, poskytují stabilní připojení a nízkou latenci, což ocení zejména hráči.

Ergonomie

Správná ergonomie myši může předejít zdravotním problémům, jako jsou syndrom karpálního tunelu nebo bolesti zápěstí. Vertikální myši, jako Anker Vertical, mohou být vhodné pro lidi s těmito obtížemi.

Konkrétní tipy na co si dát pozor

Kompatibilita s povrchy

Myslete na to, že ne každá myš funguje dobře na každém povrchu. Některé myši mají obtíže na lesklých nebo skleněných deskách. Pokud máte nestandardní pracovní plochu, zvažte speciální podložku, jako je SteelSeries QcK.

Programovatelná tlačítka

Pro pokročilé uživatele nebo hráče jsou programovatelná tlačítka zásadní. Myši jako Corsair Scimitar RGB nabízejí až 12 programovatelných tlačítek, což může značně urychlit práci nebo zvýšit herní úroveň.

Cena versus kvalita

Ne vždy vyšší cena znamená lepší produkt. Zvažte své potřeby a porovnejte více modelů. Někdy můžete najít skvělé vlastnosti i u levnějších modelů, například Logitech M330, která skvěle kombinuje cenu a výkon pro kancelářské použití.

Výběr správné myši je klíčový pro váš komfort a efektivitu. Vždy zvažte, co konkrétně budete dělat a podle toho vybírejte. Při správném výběru myši dosáhnete nejen lepších výsledků, ale také ochráníte své zdraví.

Nejprodávanější z kategorie myši