Přeskočit na obsah
Úvod » Elektronika » Myši » Recenze Logitech G102 Lightsync 910-005823 – ergonomický design a přesný senzor

Recenze Logitech G102 Lightsync 910-005823 – ergonomický design a přesný senzor

Celkové hodnocení

93 %

Konkurenční cena v kategorii Myši

Logitech G102 Lightsync 910-005823 je elegantní herní myš s přesným senzorem a širokými možnostmi přizpůsobení, ideální pro herní seance i každodenní práci... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 9,5/10
    Design
  • 9,0/10
    Komfort
  • 9,3/10
    Výkon
  • 7,0/10
    Spolehlivost
  • 9,8/10
    Podsvícení
  • 8,5/10
    Software

Klady

  • Klasický design se šesti tlačítky
  • Matovaný povrch snadno čistitelný
  • RGB podsvícení Lightsync
  • Nastavitelná senzitivita až 8 000 DPI
  • Rychlá odezva 1 ms
  • Programovatelná tlačítka
  • Intuitivní software Logitech G Hub
  • Lehká a příjemná na práci

Zápory

  • Hlasitější klikání
  • Problémy s dvojklikem levého tlačítka
  • Tužší krokový chod kolečka
  • Nepletený kabel se může kroutit

Moje zkušenost

“Logitech G je solidní volbou pro hráče i běžné uživatele díky svému ergonomickému designu, přesnému senzoru a programovatelným tlačítkům. Přestože má několik drobných nedostatků, jako je hlasitější klikání a tužší kolečko, její celkový výkon a možnosti přizpůsobení ji činí velmi konkurenceschopnou v dané cenové kategorii.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Design a pohodlí

Myš Logitech G má klasický design se šesti tlačítky, který je jak praktický, tak esteticky příjemný. Padne skvěle do ruky, což je důležité jak pro hraní her, tak pro běžnou kancelářskou práci. Osobně oceňuji matovaný povrch, díky kterému se na myši nechytá špína a je snadno čistitelná.

RGB podsvícení Lightsync je nejen efektní, ale i funkční. Můžete si vybrat z 16,8 milionů barev a různých efektů, které lze synchronizovat s dalšími produkty Logitech G. To je skvělá vlastnost, která přidává na celkovém dojmu z myši.

Funkce a výkon

Jednou z hlavních předností této myši je senzitivita. S nastavitelným rozsahem od 200 do 8 000 DPI je myš přesná a rychlá. Odezva je pouhých 1 ms díky spolehlivému připojení přes 2,1 m dlouhý USB kabel. Tato vlastnost je ideální pro hráče, kteří potřebují rychlé a přesné reakce.

Programovatelná tlačítka jsou dalším bonusem. Pomocí softwaru Logitech G Hub můžete přiřadit příkazy jednotlivým tlačítkům, upravit podsvícení a nastavit citlivost. Software je intuitivní a snadno se v něm orientuje, i když někteří uživatelé si stěžovali na jeho obtížné hledání.

Na druhou stranu, některé recenze upozorňují na problémy s dlouhodobou spolehlivostí tlačítek. Po roce běžného používání se u několika uživatelů objevily problémy s dvojklikem levého tlačítka. To je určitě něco, co by mělo být při rozhodování zváženo.

Osobní zkušenosti a kritika

Myš je příjemně lehká a skvěle se s ní pracuje. Při hraní her jsem ocenila její přesnost a rychlou odezvu. Nicméně, hlasitější klikání může být pro někoho rušivé, zejména pokud pracujete v tiché kanceláři.

Další drobnou nevýhodou je tužší krokový chod kolečka, na který si ale lze zvyknout. Kabel je dostatečně dlouhý, ale nepletený, což může vést k jeho kroutění po delší době používání.

Celkově jsem s myší velmi spokojená, ale je tu několik věcí, které by mohly být vylepšeny. Pokud hledáte kvalitní herní myš za rozumnou cenu, Logitech G je skvělou volbou, ale mějte na paměti některé zmiňované nedostatky.

Zkušenosti dalších zákazníků

Mám již druhý kus a po dvou letech se začala objevovat stejná chyba – pravé tlačítko při jednom kliknutí klikne 2x. Jelikož už je po záruce tak reklamace nemožná, myš jsem rozebral a vyčistil ale chyba přetrvává. Je to velká škoda protože jinak byla myš opravdu perfektní, dlouho jsem vybíral a byl z ní opravdu nadšený že přesně vyhovovala mým představám – jednoduchá, skvěle se drží, programovatelná…

Ověřený zákazník

Kvalitně zpracovaná myš. Všechny díly do sebe dobře zapadají, zároveň jsou vyvedené v matované povrchové úpravě, což vede k tomu, že se na myši nechytá špína a jde ji jednoduše čistit. Hlavní předností výrobku je vynikající odezva na pohyb i na vyloženě extrémních površích jako drsné dřevo, sklo nebo textil. Tlačítka reagují na stisknutí dobře, nicméně mají trochu hlasitější odezvu. Jejich funkce, společně s nastavením diod se dá nastavit v ovládací aplikaci.

Ověřený zákazník

Spousta myší si hraje na herní a nejsou. Herní myši svoji hernost ukazují agresivním designem. Jsem konzerva. Nechci aby myš vyjadřovala kdo já jsem. G102 se hodí i do kanceláře, i na hru. Je to stálice vysoké kvality, špičkového výkonu za přijatelnou cenu. Na svých sestavách ji preferuji již léta a věřím, že ještě léta budu.

Ověřený zákazník

Po roce běžného používání odešlo levé tlačítko (resp. si začalo žít vlastním životem) – myš místo jednoho kliknutí dělá dvojkliky. Ale také naopak, např. při držení levého tlačítka se toto „rozepne“. Co jsem tak pátral na netu, tak tohle není zrovna ojedinělý případ, takže je na každém aby zvážil nákup této myši. Já sice nákup doporučím, ale je tu jedno ale…

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit Logitech G102 Lightsync 910-005823?

Kupte, pokud…

Hledáte přesnou a rychlou herní myš

Logitech G nabízí nastavitelnou citlivost až 8 000 DPI a odezvu pouze 1 ms, což je ideální pro hráče, kteří potřebují rychlé a přesné reakce.

Chcete myš s možností přizpůsobení

Díky softwaru Logitech G Hub můžete snadno přiřadit příkazy tlačítkům, upravit podsvícení a nastavit citlivost podle svých potřeb.

Máte rádi efektní design

RGB podsvícení Lightsync s 16,8 miliony barev a různými efekty dodává myši moderní a stylový vzhled, který lze synchronizovat s dalšími produkty Logitech G.

Nekupujte, pokud…

Potřebujete tichou myš

Hlasitější klikání může být rušivé, zejména pokud pracujete v tiché kanceláři nebo sdílíte prostor s dalšími lidmi.

Očekáváte dlouhodobou spolehlivost

Někteří uživatelé hlásí problémy s dvojklikem levého tlačítka po roce používání, což může být znepokojující pro ty, kteří hledají dlouhodobě spolehlivý produkt.

Preferujete pletený kabel

Nepletený kabel může po delší době používání začít kroutit, což může být nepohodlné a nepraktické.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jak mohu předejít problémům s dvojklikem levého tlačítka?
Pravidelně čistěte myš a udržujte ji v dobrém stavu. Pokud se problém objeví, zkuste upravit nastavení v softwaru Logitech G Hub nebo kontaktujte podporu Logitech pro možnou výměnu.
Jak najdu a nainstaluji software Logitech G Hub?
Navštivte oficiální webové stránky Logitech, kde najdete sekci ke stažení. Odtud si stáhněte Logitech G Hub a nainstalujte ho podle pokynů na obrazovce.
Je možné synchronizovat RGB podsvícení s dalšími zařízeními Logitech?
Ano, pomocí systému Lightsync můžete synchronizovat podsvícení s dalšími produkty Logitech G. Nastavíte to v softwaru Logitech G Hub.
Jak nastavím DPI myši?
V softwaru Logitech G Hub můžete nastavit citlivost snímače v rozmezí od 200 do 8 000 DPI. Stačí otevřít aplikaci, vybrat vaši myš a upravit nastavení DPI podle vašich potřeb.
Je myš vhodná i pro leváky?
Design myši je symetrický, což znamená, že ji mohou používat i leváci. Nicméně, tlačítka jsou nastavena pro praváky, takže leváci mohou mít omezené možnosti programování tlačítek.
Jak dlouhý je USB kabel a je pletený?
USB kabel má délku 2,1 metru, což je dostatečné pro většinu uživatelů. Bohužel není pletený, což může vést k jeho kroutění po delší době používání.
Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody této myši pro hráče?
Hlavní výhodou je přesný senzor s nastavitelným DPI, rychlá odezva a programovatelná tlačítka. Nevýhodou může být hlasitější klikání a potenciální problémy s dvojklikem levého tlačítka po delší době používání.

Parametry

Název produktu: Logitech G102 Lightsync 910-005823
Typ produktu: Myši
Výrobce: Logitech
Typ zařízení: myši
Typ snímání: optické
Přenos signálu: kabelové
Počet tlačítek: 6
Optické rozlišení: 8000 dpi

Fotogalerie

Zkoumání Logitech G102 Lightsync 910-005823

Logitech G102 Lightsync 910-005823

Zkušenost s Logitech G102 Lightsync 910-005823

Logitech G102 Lightsync 910-005823

Komentáře k Logitech G102 Lightsync 910-005823

Logitech G102 Lightsync 910-005823

Shrnutí: Logitech G102 Lightsync 910-005823

Logitech G102 Lightsync 910-005823

Kritika Logitech G102 Lightsync 910-005823

Logitech G102 Lightsync 910-005823

Úvaha o Logitech G102 Lightsync 910-005823

Logitech G102 Lightsync 910-005823

Průzkum Logitech G102 Lightsync 910-005823

Logitech G102 Lightsync 910-005823

Test: Logitech G102 Lightsync 910-005823

Logitech G102 Lightsync 910-005823

Jak správně vybírat myš pro váš počítač: Tipy a triky

Drátové vs. Bezdrátové

Při výběru myši je jedním z prvních rozhodovacích faktorů volba mezi drátovou a bezdrátovou variantou. Drátové myši nabízejí stabilní připojení, které nemusí řešit výpadky či zpoždění. Na druhou stranu, bezdrátové myši poskytují větší volnost pohybu a čistý pracovní stůl.

Výhody drátových myší

  • Stálé připojení: Nemusíte se bát ztráty signálu.
  • Nízká latence: Vhodné pro hráče a grafické designéry.
  • Cena: Často levnější než bezdrátové alternativy.

Výhody bezdrátových myší

  • Volnost pohybu: Ideální pro použití s notebookem nebo na cestách.
  • Čistý pracovní stůl: Bez překážejícího kabelu máte více místa.
  • Estetika: Moderní a čistý vzhled.

Ergonomie

Pohodlí by mělo být jedním z hlavních faktorů při výběru myši. Dlouhodobé používání nevhodné myši může vést k nepohodlí nebo dokonce zdravotním problémům, jako je karpální tunel.

Při zkoumání ergonomie si všímejte těchto faktorů:

  1. Velikost a tvar: Myš by měla přirozeně padnout do ruky. Zvažte, jakým úchopem myš držíte (palm grip, claw grip, nebo fingertip grip).
  2. Tlačítka a jejich umístění: Myš by měla mít snadno dosažitelná tlačítka. Některé modely nabízejí programovatelná tlačítka pro zjednodušení práce.
  3. Povrch a materiál: Některé myši mají pogumovaný povrch pro lepší uchopení, jiné kovový pro stylový vzhled.

Speciální Funkce

Různé myši nabízejí specifické funkce, které mohou výrazně ovlivnit váš zážitek z používání. Zvažte, jaké speciální potřeby máte a které funkce by mohly být užitečné.

Mezi nejčastější speciální funkce patří:

  • Programovatelná tlačítka: Možnost nastavit různé funkce pro různé aplikace.
  • Nastavitelná citlivost (DPI): Umožňuje rychlou změnu citlivosti pohybu podle aktuální činnosti.
  • RGB osvětlení: Estetický prvek, který dodá vašemu pracovnímu stolu šmrnc.

Vždy si dejte pozor na tyto problematické faktory:

  • Kvalita zpracování: Levnější myši mohou být méně odolné a mají tendenci rychleji se opotřebovat.
  • Životnost baterie (u bezdrátových myší): Krátká výdrž baterie může být velmi omezující.
  • Připojení: U bezdrátových modelů vždy ověřujte kompatibilitu s vaším zařízením (Bluetooth, USB přijímač).

Nejprodávanější z kategorie myši