Přeskočit na obsah
Úvod » Gaming » Volanty » Recenze Logitech G29 Driving Force 941-000112 – Realistický herní zážitek s vibrační vazbou

Recenze Logitech G29 Driving Force 941-000112 – Realistický herní zážitek s vibrační vazbou

Celkové hodnocení

92 %

Realistický zážitek v kategorii Volanty

Logitech G29 Driving Force nabízí realistický zážitek z jízdy pro fanoušky závodních simulátorů, navzdory náročnější instalaci a tvrdšímu brzdovému pedálu. Přečtěte si naši recenzi k tomuto produktu... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 9,5/10
    Kvalita zpracování
  • 6,0/10
    Instalace
  • 9,0/10
    Ovládání
  • 7,0/10
    Pedály
  • 9,3/10
    Zpětná vazba

Klady

  • Kvalitní zpracování
  • Ručně šitý kožený potah
  • Ocelové řadící páčky
  • Dvoumotorový vibrační strojek
  • Realistické otáčení volantu
  • Citlivé pedály
  • Pogumovaný podstavec pedálů
  • Polohovatelné pedály

Zápory

  • Chybí návod v balení
  • Složitá instalace software
  • Tvrdý brzdový pedál
  • Brzdový pedál jde zmáčknout jen do poloviny

Moje zkušenost

“Logitech G29 Driving Force je kvalitně zpracovaný volant, který nabízí realistický herní zážitek díky skvělé vibrační zpětné vazbě a otočnému úhlu 900°. Přestože instalace byla komplikovaná a brzdový pedál příliš tvrdý, celkový dojem z používání je velmi pozitivní. Tento produkt bych doporučil každému vášnivému hráči závodních simulátorů, který hledá autentický zážitek z jízdy.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

První dojmy a instalace

Hned po rozbalení mě překvapila kvalita zpracování volantu Logitech G29 Driving Force. Ručně šitý kožený potah a ocelové řadící páčky působí luxusně. Bohužel, první zádrhel přišel hned při instalaci. V balení chybí návod a přiložená A4 stránka moc nepomůže. Musel jsem si informace dohledat na stránkách Logitech, kde jsem zjistil, že je potřeba instalovat software. A to ne jeden, ale dva. Jenže to není všechno – instalace obou software najednou způsobí, že se vzájemně vyřadí. To mě dost potrápilo.

Ovládání a herní zážitek

Po úspěšné instalaci se mi podařilo volant zprovoznit a musím říct, že herní zážitek je opravdu na jiné úrovni. Vibrační zpětná odezva je skvělá a dvoumotorový vibrační strojek přesně simuluje podkluzování kol a nerovnosti na vozovce. Volant je možné otočit o 900°, což je jako u skutečného auta. To mi umožnilo opravdu realistické ovládání.

Na volantu najdete všechna tlačítka jako na běžném ovladači, takže nepřijdete o žádnou funkci. Přestože jsem byl zpočátku skeptický, rychle jsem si na nový způsob ovládání zvykl a už bych se nevrátil k běžnému ovladači.

Pedály a jejich nastavení

Součástí balení jsou také tři pedály, které jsou velmi citlivé na tlak. To je skvělé pro přesné ovládání, ale brzdový pedál mi přišel až moc tvrdý a šel zmáčknout jen do poloviny. Při rally závodech to bylo docela frustrující, protože brždění levou nohou bylo hodně obtížné.

Pedály mají pogumovaný podstavec, což zajišťuje vyšší přilnavost k podlaze. Navíc je možné je polohovat pro ještě přesnější ovládání. Tohle je rozhodně velké plus.

Celkově je Logitech G29 Driving Force skvělým herním zařízením, které posune váš zážitek z hraní závodních simulátorů na novou úroveň. Přestože jsem narazil na několik problémů během instalace a tvrdý brzdový pedál mi trochu znepříjemnil hraní, kvalita zpracování a realistický zážitek z jízdy tyto nedostatky vyvážily.

Zkušenosti dalších zákazníků

Za pět set českých bych koupil, v electro worldu mi řekli že iphone je lpší. Alza lže.

Ověřený zákazník

Nepřibalen žádný návod. Z přibalené A4 se nedozvíte, že je potřeba instalovat nějaký software, aby volant a hlavně řadící páka začaly fungovat. Na stránkách Logitech jsou 2 software. Zase na první pohled nezjistíte, že se má instalovat jen jeden z nich a který. Neinstalujte oba, druhý nainstalovaný vyřadí ten prvnně nainstalovaný. Můj předchozí volant Logitech žádný dodatečný SW pro svou činnost nepotřeboval, proto mě tento v tomto ohledu docela „vypekl“, než jsem ho zprovoznil.

Ověřený zákazník

.

Ověřený zákazník

Zatím nevyzkoušeno

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit Logitech G29 Driving Force 941-000112?

Kupte, pokud…

Hledáte realistický herní zážitek

Logitech G29 Driving Force nabízí dvoumotorovou vibrační zpětnou vazbu a realistické otáčení volantu o 900°, což zajišťuje autentický pocit z jízdy.

Chcete kvalitní materiály a zpracování

Volant je vyroben z kvalitních materiálů, jako je ručně šitý kožený potah a ocelové řadící páčky, což zaručuje dlouhou životnost a luxusní vzhled.

Potřebujete plnohodnotné ovládání

Na volantu najdete všechna tlačítka, která jsou k dispozici na běžném ovladači, a navíc i další páčky a pedály, což umožňuje přesné a pohodlné ovládání.

Nekupujte, pokud…

Nemáte trpělivost s instalací

Instalace volantu může být komplikovaná, protože chybí návod a je potřeba instalovat specifický software, což může být frustrující.

Vadí vám tvrdý brzdový pedál

Brzdový pedál je velmi tvrdý a jde zmáčknout jen do poloviny, což může být obtížné při některých typech závodů, jako je rally.

Máte omezený rozpočet

Cena volantu může být pro někoho příliš vysoká, zvláště pokud hledáte levnější alternativy s podobnými funkcemi.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jaký software je potřeba nainstalovat pro správnou funkci volantu Logitech G29 Driving Force?
Pro správnou funkci volantu je potřeba nainstalovat Logitech Gaming Software. Na stránkách Logitech najdete dva různé software, ale instalujte pouze tento jeden. Instalace obou software způsobí, že se vzájemně vyřadí.
Jak mohu vyřešit problém s tvrdým brzdovým pedálem?
Tvrdý brzdový pedál je častý problém. Zkuste ho polohovat podle svých potřeb. Pokud to nepomůže, můžete zvážit úpravu pedálu nebo dokoupení měkčí pružiny, která brzdění usnadní.
Jak pevně ukotvit volant Logitech G29 k podložce?
Volant můžete pevně ukotvit pomocí integrovaných úchytek nebo upevňovacích bodů pro šrouby. Pro maximální stabilitu doporučuji připojit volant ke speciálnímu závodnímu kokpitu, jako je Logitech Playseat.
Jaké jsou hlavní výhody dvoumotorového vibračního strojku?
Dvoumotorový vibrační strojek dokáže přesněji simulovat podkluzování kol, přenášení váhy auta a nerovnosti na vozovce. To přináší mnohem realističtější zážitek z jízdy.
Jak dlouho trvá instalace a nastavení volantu?
Instalace a nastavení volantu může trvat déle, pokud nemáte zkušenosti s instalací software. Bez návodu a s nutností dohledat informace na stránkách Logitech počítejte s časovou náročností okolo jedné až dvou hodin.
Je možné volant Logitech G29 používat i s jinými herními konzolemi než PlayStation?
Volant Logitech G29 je navržen pro PlayStation 3 a 4, ale funguje také na PC a Macu. Pro jiné konzole, jako je Xbox, není tento model kompatibilní.

Parametry

Název produktu: Logitech G29 Driving Force 941-000112
Typ produktu: Volanty
Výrobce: Logitech
Rozhraní: USB 2.0
Počet tlačítek: 16
Počet pedálů: 3
Zpětná vazba: ano
Maximální úhel otáčení: 900 °
Propojení: kabelové
S pedály: ano

Fotogalerie

Pozorování Logitech G29 Driving Force 941-000112

Logitech G29 Driving Force 941-000112

Zkušenost s Logitech G29 Driving Force 941-000112

Logitech G29 Driving Force 941-000112

Analýza Logitech G29 Driving Force 941-000112

Logitech G29 Driving Force 941-000112

Průzkum Logitech G29 Driving Force 941-000112

Logitech G29 Driving Force 941-000112

Hodnocení: Logitech G29 Driving Force 941-000112

Logitech G29 Driving Force 941-000112

Komentáře k Logitech G29 Driving Force 941-000112

Logitech G29 Driving Force 941-000112

Test: Logitech G29 Driving Force 941-000112

Logitech G29 Driving Force 941-000112

Testování Logitech G29 Driving Force 941-000112

Logitech G29 Driving Force 941-000112

Hodnocení Logitech G29 Driving Force 941-000112

Logitech G29 Driving Force 941-000112

Klíčové aspekty při výběru volantu pro simulátory jízdy

1. Technologie

Skrývají se za tím více, než si myslíte. Volanty pro PC používají různé technologie pro přenos jízdních sil. Základem je obvykle buď systém ozubených kol, pásky či Direct Drive. V prvních dvou případech se pohyb volantu přenáší přes ozubená kola nebo pásku na motor, což může způsobovat určité zpoždění. Naproti tomu Direct Drive volanty jsou považovány za vrchol technologie, kdy je volant připojen přímo k motoru, což vede k okamžité reakci.

2. Konstrukce a ergonomie

Vzhledem a pocitem ke skutečnému autu. Moderní volanty, určené pro simulátory jízdy se snaží napodobovat skutečné volanty závodních aut co nejvěrněji. Ať už jde o použité materiály, jako je kůže nebo alcantara, nebo tvar a umístění tlačítek. Některé modely nabízí dokonce výměnné věnce, což umožňuje uživatelům přizpůsobit si volant podle typu simulace, kterou právě hrají.

3. Pedály a další příslušenství

Nedílnou součástí jsou také pedály. Bez kvalitních pedálů je i nejlepší volant jen poloviční zážitek. Při výběru se proto důkladně zaměřte také na ně. Podívejte se na to, zda jsou součástí balení nebo se kupují zvlášť. Dále zkontrolujte, zda sadu tvoří pouze dva pedály (plyn a brzda), nebo i pedál spojky. Existují dokonce také sadu pedálů s realistickým tlakem brzdy.

Kromě výše uvedených aspektů, nezapomínejte také na kompatibilitu volantu s vaším zařízením (PC, konzolí) a také se hrou, kterou chcete hrať. Ať už jste začátečník nebo pokročilý hráč, správně vybraný volant vás jistě nadchne a ještě více vás vtáhne do virtuálního světa závodění.