Přeskočit na obsah
Úvod » Elektronika » Myši » Recenze Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694 – ergonomický design pro profesionální použití

Recenze Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694 – ergonomický design pro profesionální použití

Celkové hodnocení

94 %

Pro profesionály v kategorii Myši

Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse nabízí pohodlí, efektivitu s MagSpeed, ergonomickým designem a připojením ke třem zařízením, ideální pro zlepšení vaší produktivity. Přečtěte si naši recenzi!.. Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 8,0/10
    Ergonomie
  • 9,0/10
    Design
  • 8,5/10
    Funkce
  • 7,5/10
    Baterie
  • 8,5/10
    Připojení
  • 7,0/10
    Tlačítka

Klady

  • Elegantní design a ergonomický tvar
  • Příjemné povrchové zpracování
  • Připojení až ke třem zařízením
  • Tiché a návykové ocelové kolečko
  • Programování tlačítek a profilů
  • Integrovaná baterie s USB-C nabíjením
  • Možnost používání během nabíjení

Zápory

  • Poměrně těžká
  • Umístění funkčního tlačítka pod palcem
  • Hlasitá tlačítka
  • Vertikální skrolování funguje ve zlomku aplikací
  • Nemá slot pro USB přijímač
  • Výdrž na baterii není dlouhá

Moje zkušenost

“Logitech MX Master 3 je skvělá myš pro profesionální použití díky svému ergonomickému designu, programovatelným tlačítkům a vynikající funkci MagSpeed. Přestože je těžší a některé funkce nejsou plně využitelné ve všech aplikacích, její výdrž baterie a možnost připojení ke třem zařízením jsou velkými výhodami. Celkově ji doporučuji pro ty, kteří hledají vysoce funkční a pohodlnou myš pro práci.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Ergonomie a design

Myš Logitech MX Master 3 mě na první pohled zaujala svým elegantním designem a ergonomickým tvarem. Skvěle padne do ruky a povrchové zpracování je velmi příjemné na dotek. Oceňuji také možnost připojení až ke třem zařízením, což je skvělá funkce pro ty, kteří často přepínají mezi počítačem, notebookem a tabletem.

Na druhou stranu, myš je poměrně těžká, což může být problém při delším používání nebo při hraní her. Také umístění funkčního tlačítka pod palcem není ideální – vyžaduje přesné umístění palce, což může být nepohodlné. Navíc, tlačítka jsou poměrně hlasitá, což může být rušivé v tichém prostředí.

Funkce a výkon

Jednou z hlavních předností MX Master 3 je funkce MagSpeed, která umožňuje zastavení s přesností na pixel a procházení až 1000 řádků za sekundu. Ocelové kolečko s prvotřídní hmatovou odezvou je opravdu návykové a velmi tiché. Skvělá je také možnost programování tlačítek a profilů pomocí softwaru Logitech Options+, což umožňuje přizpůsobení myši pro různé aplikace.

Bohužel, vertikální skrolování rolátkem nad palcem funguje jen ve zlomku aplikací, což může být frustrující. Také mi vadí, že myš nemá v těle slot pro USB přijímač, což znamená, že ho musím nosit zvlášť a riskuji jeho ztrátu.

Baterie a připojení

Integrovaná baterie s USB-C nabíjením je velkým plusem. Myš vydrží až 70 dní na jedno nabití, což je skvělé. Navíc, i když je baterie vybitá, můžete myš používat během nabíjení. Připojení přes Bluetooth nebo USB přijímač je spolehlivé a rychlé.

Na druhou stranu, výdrž na baterii není tak dlouhá, jak jsem očekávala. U předchozích modelů jsem baterii měnila méně často. Možná je na vině Bluetooth připojení, které může spotřebovávat více energie.

Zkušenosti dalších zákazníků

Vybíral jsem podle kolečka, je to jedna z mála myší s kovovým. A navíc má konfigurovatelné přepínání mezi klasickým krokovým a freescrollem – to je něco parádního. Že je bezdrátová pro mě zas tak moc neznamená, řekněme relativně malé plus. Ovšem je docela těžká a moc úzká na mou ruku, takže i po více než měsíci mě z ní trochu bolí ruka. Na předchozí myš jsem si tak dlouho nezvykal. A přesnost taky nic moc – trefit jeden pixel je dost složité – právě kvůli váze myši a tudíž velké třecí síle. Možná to chce hladší podložku…

Ověřený zákazník

Myš je ve všech funkčních ohledech skvělá. Ale jedné věci v ostatních recenzích nevěřte, tak jako jsem to udělal já. Tato myš opravdu není velká. Je velká možná z pohledu průměrné velikosti ruky korejce či číňana, ale z mého pohledu je nanejvýš střední. Zprvu jsem na krabici hledal, jestli jsem snad náhodou omylem nedostal nějakou dětskou velikost. Bohužel, pokud mi má příjemně padnout do dlaně, tak mi prsty přečuhují až k okraji a přístup k obládacím tlačítkům a kolečkám pak znamená nutnost velkého pokrčování prstů. Takže musím myš držet trochu dál od sebe a už se vytrácí nějaká pohodlnost. Její zúžení si také vybralo daň na tom, že na ni rozhodně nelze mít celou ruku, prsteníček to má už jen tak tak a malíčkem je nutné šoupat po stole. Znal jsem první generaci a tohle je opravdu velké zklamání, výhradně z hlediska zmenšení rozměrů a pro mě osobně zhoršené ergonomie. Kdybych si ji někde nejprve zkusil tak si ji asi nekoupím. Takhle už si na ni musím zvyknout. Všem ostatním radím – zkuste si ji nejprve někde osobně do ruky. V ničem jiném vás asi nezklame, ale tohle je dost zásadní.

Ověřený zákazník

Velmi kvalitně zpracovaná myš ve všech ohledech – materiály, dílčí komponenty – ideální pro práci a vhodná i pro zábavu. Je ergonomicky tvarovaná a velmi příjemná do ruky. Díky softwaru od Logitech je možné programovat všechna tlačítka i pro jednotlivé programy v OS. Velmi vítám chytré nekonečné rolování vertikálním kolečkem a horizontální kolečko, díky kterému můžete například procházet dílčí taby webového prohlížeče bez klikání. Příjemným bonusem je i tlačítko pro gesta a možnost přepínání spojení mezi třemi zařízeními (např. PC, notebook, tablet). Současně chválím i přiložený USB přijímač Logitech Unifying Receiver, na kterém mi doma běží MX Master 3, MX Vertical a MX Keys (vše na jednom přijímači). Myš navíc nepotřebuje dokupovat žádné baterie, jelikož má svoji integrovanou s USB-C dobíjením.

Ověřený zákazník

Vypadá krásně, drží se skvěle, povrch má příjemný. Není potřeba měnit baterii a zvládne až tři zařízení (dvě bluetooth + jeden receiver). Neomezené skrolování je návykové. To je k pozitivům vše.Plocha pro stisknutí speciálního tlačítka pod palcem je velmi omezená, a proto vyžaduje umístit palec přesně do jednoho místa. Speciální gesta a funkce tohoto tlačítka jsou gimmick. Vertikální skrolování rolátkem nad palcem funguje jen ve zlomku aplikací, což není nutně chyba Logitechu. Oficiální aplikace Logitech je nezbytnost, avšak moc funkcí nastavení věru neumožnuje. Myš je docela těžká. Pro kancelářskou činnost dostačující – hmotnost je příjemná. Pro hraní her naprosto nevyhovující. Zejména pak odezva a celková reakce na rychlý pohyb. Tomu jsem nepřišel na chuť ani u RTS her, natož pak u FPS. Dodnes pro hraní používám myš drátovou, která reaguje na jakékoliv cuknutí okamžitě. Nebe a dudy. Překvapila mne výdrž na baterii. Zatímco u MARATHON MOUSE si ani nevybavuji, kdy jsem naposledy měnil baterií, zde u MX Master už jsem jednou nabíjel. Možná je na vině bluetooth, nevím.Pokud bych to měl shrnout, myš za ty peníze nestojí. Doporučuji raději ušetřit a koupit MARATHON MOUSE M705, pokud tedy nevyžadujete přepínání mezi více zařízeními.

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694?

Kupte, pokud…

Potřebujete ergonomickou myš pro práci

Logitech MX Master 3 je ergonomicky tvarovaná a velmi příjemná do ruky, což je ideální pro dlouhé pracovní dny.

Chcete připojení k více zařízením

Možnost připojení až ke třem zařízením současně je skvělá pro ty, kteří často přepínají mezi počítačem, notebookem a tabletem.

Vyžadujete vysokou přesnost a rychlé skrolování

Funkce MagSpeed umožňuje zastavení s přesností na pixel a procházení až 1000 řádků za sekundu, což je ideální pro profesionály.

Nekupujte, pokud…

Hledáte myš pro hraní her

Myš je poměrně těžká a odezva na pohyb není ideální pro rychlé akce ve hrách, což může být pro hráče nevýhodné.

Máte menší ruku

Myš je větší a nemusí být pohodlná pro uživatele s menšími rukama, což může ovlivnit celkový komfort.

Vadí vám hlasitá tlačítka

Tlačítka jsou poměrně hlasitá, což může být rušivé v tichém pracovním prostředí nebo při noční práci.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jaké jsou hlavní výhody funkce MagSpeed?
Funkce MagSpeed umožňuje zastavení s přesností na pixel a procházení až 1000 řádků za sekundu. Ocelové kolečko má prvotřídní hmatovou odezvu a velmi tichý provoz, což je ideální pro rychlé a přesné procházení dokumentů nebo webových stránek.
Je možné programovat tlačítka na myši?
Ano, pomocí softwaru Logitech Options+ můžete programovat všechna tlačítka i pro jednotlivé programy v operačním systému. To umožňuje přizpůsobit myš přesně podle vašich potřeb a zlepšit pracovní efektivitu.
Jaká je výdrž baterie a jak se myš nabíjí?
Integrovaná baterie má výdrž až 70 dní na jedno nabití. Myš se nabíjí pomocí USB-C kabelu, což je rychlé a pohodlné. Navíc můžete myš používat i během nabíjení, takže vás vybitá baterie nezastaví v práci.
Jaké jsou nevýhody umístění funkčního tlačítka pod palcem?
Umístění funkčního tlačítka pod palcem vyžaduje přesné umístění palce, což může být nepohodlné. Plocha pro stisknutí je omezená, což může vést k nepřesnostem při používání speciálních gest a funkcí.
Je myš vhodná pro hraní her?
Myš je spíše vhodná pro kancelářskou práci než pro hraní her. Je poměrně těžká a odezva na rychlé pohyby není ideální, což může být problém zejména u FPS her. Pro hraní her doporučuji spíše lehčí a rychlejší myš.
Existuje nějaký problém s připojením USB přijímače?
Myš nemá v těle slot pro USB přijímač, což znamená, že ho musíte nosit zvlášť a riskujete jeho ztrátu. Připojení přes Bluetooth nebo USB přijímač je sice spolehlivé, ale absence slotu pro přijímač může být nepraktická.
Jaké jsou hlavní výhody připojení k více zařízením?
Možnost připojení až ke třem zařízením je skvělá funkce pro ty, kteří často přepínají mezi počítačem, notebookem a tabletem. Přepínání je rychlé a snadné, což zvyšuje produktivitu a pohodlí při práci s různými zařízeními.

Parametry

Název produktu: Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694
Typ produktu: Myši
Výrobce: Logitech
Typ zařízení: myši
Typ snímání: laserové
Přenos signálu: bezdrátové
Počet tlačítek: 7
Optické rozlišení: 4000 dpi

Fotogalerie

Verdikt: Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Pohled na Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Zkušenosti s Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Ostestováno: Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Pozorování Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Shrnutí: Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Logitech MX Master 3 Advanced Wireless Mouse 910-005694

Jak vybrat tu správnou myš: Průvodce pro každý typ uživatele

Možnosti a specifické funkce

Trh s počítačovými myšmi je dnes plný variant, které uspokojí každého uživatele. Výběr správné myši by měl záviset na tom, jaký typ uživatele jste a co od myši očekáváte.

Herní myši

Pro hráče jsou klíčové herní myši s vysokým DPI (Dots Per Inch), což zaručuje citlivé a rychlé pohyby. Důležité je také ergonomické provedení a přídavná tlačítka, která lze naprogramovat. Doporučujeme zkontrolovat latenci – reakční dobu, která by měla být co nejnižší.

Kancelářské myši

Pro běžné kancelářské použití je vhodná myš, která je pohodlná na dlouhodobé používání. Kancelářské myši často mívají tichá tlačítka, aby neobtěžovaly vaše kolegy. Zaměřit se můžete i na Wireless varianty pro čistější pracovní stůl.

Myši pro grafické designéry

Zde je klíčová vysoká přesnost. DPI by mělo být volitelně nastavitelné, aby si každý mohl zvolit optimální hodnotu pro své potřeby. Ergonomický design pomáhá předcházet bolestem rukou při dlouhodobé práci.

Na co se zaměřit při výběru

Existuje několik rozhodujících faktorů, na které byste se měli zaměřit při výběru myši.

Ergonomie

Myslíte, že ergonomie je jen o pohodlí? Omyl! Správně navržená myš může předcházet syndromu karpálního tunelu a jiným zdravotním problémům. Vždy si myš předem vyzkoušejte, pokud je to možné.

Typ připojení

Bezdrátové vs. drátové. Bezdrátové myši nabízejí větší volnost pohybu, ale nevýhodou může být potřeba pravidelně dobíjet nebo měnit baterie. Drátové myši naopak nabízejí stabilnější připojení a nepotřebují nabíjení. Výběr záleží na vašich osobních preferencích.

Citlivost a přesnost

DPI je jedním z klíčových parametrů citlivosti myši. Vyšší DPI znamená rychlejší pohyby kurzoru. Pro základní kancelářské potřeby postačí nižší hodnoty, pro hry a grafickou práci je lepší volit vyšší DPI.

Na co si dát pozor

Několik věcí, které byste mohli přehlédnout, ale mohou značně ovlivnit váš uživatelský komfort.

Kompatibilita

Není horšího pocitu než zjistit, že vaše nová myš není kompatibilní s vaším systémem. Před nákupem ověřte, zda je myš kompatibilní s vaším operačním systémem a případně s dalšími zařízeními, která plánujete používat.

Kvalita senzoru

Některé levnější myši mohou mít nekvalitní senzory, které způsobují problémy s přesností. Vždy je dobré si přečíst recenze a recenze před nákupem.

Délka kabelu

Pokud se rozhodnete pro drátovou myš, délka kabelu může být klíčová. Krátký kabel může být limitující. Délka kabelu by měla být dostatečná na to, abyste mohli myš pohodlně používat na svém pracovním místě.

Vybrat správnou myš není jednoduché, ale s těmito tipy máte šanci najít tu, která vám bude skvěle sloužit. Ať už jste hráč, kancelářský pracovník nebo grafický designér, správná myš vám může výrazně zpříjemnit práci. Hodně štěstí při výběru!

Nejprodávanější z kategorie myši