Přeskočit na obsah
Úvod » Elektronika » Modemy » Recenze O2 Smart Box 2 193178 – rychlé připojení a elegantní design

Recenze O2 Smart Box 2 193178 – rychlé připojení a elegantní design

Celkové hodnocení

78 %

Pro pokročilé v kategorii Modemy

O2 Smart Box 2. generace nabízí rychlé a stabilní připojení, elegantní design a chytré funkce jako rodičovská kontrola a speciální Wi-Fi pro návštěvy. Prohlédněte si naši podrobnou recenzi... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 7/10
    Výkon
  • 9/10
    Design
  • 6/10
    Uživatelské rozhraní
  • 5/10
    Bezpečnost
  • 8/10
    Funkce
  • 6/10
    Nastavení
Recenze O2 Smart Box 2 193178

Klady

  • Rychlost až 1 Gb/s
  • Elegantní design
  • Možnost přizpůsobit potisk bočních stěn
  • Rodičovská kontrola
  • Speciální Wi-Fi pro návštěvy

Zápory

  • Občasné výpadky signálu
  • Nepřehledná mobilní aplikace
  • Nutnost odsouhlasit dlouhé licenční ujednání
  • Bezpečnostní rizika s ověřováním pomocí SMS
  • Nepřehledná pokročilá administrace

Moje zkušenost

“O2 Smart Box 2. generace nabízí rychlé připojení a elegantní design, ale narazila jsem na občasné výpadky signálu a složitější uživatelské rozhraní. Ačkoliv má mnoho užitečných funkcí, jako je rodičovská kontrola a speciální Wi-Fi pro návštěvy, bezpečnostní rizika a nepřehlednost administrace mohou být pro některé uživatele odrazující.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Funkčnost a výkon

O2 Smart Box 2. generace mě zaujal především slibovanou rychlostí a kapacitou připojení. Skutečně, když funguje, je to blesk. Wi-Fi 6 zajišťuje rychlost až 1 Gb/s, což je skvělé, když máte doma spoustu zařízení. Připojila jsem notebook, tablet, telefon a chytrou televizi bez jakéhokoliv problému. Vše běželo hladce, a to i při streamování HD videa.

Bohužel, ne vždy je všechno růžové. Někteří uživatelé si stěžují na problémy se signálem, a musím přiznat, že jsem také občas zaznamenala výpadky. Zvlášť při používání VR headsetu byly patrné latence a lagy, což je pro mě, jako milovnici virtuální reality, velký problém. Signál prostě není tak silný, jak bych očekávala od zařízení této cenové kategorie.

Design a uživatelské rozhraní

Design O2 Smart Boxu je opravdu povedený. Navrhnul ho designér Zoltán Matuška a je vidět, že si dal záležet. Box vypadá elegantně a díky možnosti přizpůsobit si boční stěny potiskem, skvěle zapadne do každého interiéru. Navíc, když ho umístíte do středu domácnosti, dosáhnete lepšího pokrytí signálem.

Co se týče uživatelského rozhraní, tady mám smíšené pocity. Mobilní aplikace je zajímavá, ale místy nepřehledná. Nastavení modemu je podmíněno použitím aplikace, což může být pro někoho nepříjemné. Navíc je nutné odsouhlasit dlouhé licenční ujednání, jinak je celý modem k ničemu. To mi přijde zbytečně komplikované.

Další funkce a bezpečnost

O2 Smart Box nabízí spoustu zajímavých funkcí, které mohou být užitečné. Například rodičovská kontrola, která umožňuje vypnout připojení k internetu u vybraných zařízení. To je skvělé, pokud máte děti a chcete mít kontrolu nad tím, kdy a jak dlouho mohou být online. Také možnost vytvořit speciální Wi-Fi pro návštěvy je praktická.

Na druhou stranu, bezpečnostní rizika spojená s ověřováním pomocí SMS a párováním telefonních čísel s identitou uživatele mi přijdou zbytečná. Navíc, pokročilá administrace je nepřehledná a chybí podrobná uživatelská příručka. VPN server by také mohl být součástí funkcí zařízení, což bohužel není.

Celkově jsem s O2 Smart Boxem 2. generace spokojená, ale má své mouchy. Pokud hledáte výkonný modem s mnoha funkcemi a nevadí vám některé komplikace, může být pro vás vhodný. Ale pokud očekáváte bezproblémový výkon a jednoduché nastavení, možná budete zklamáni.

Zkušenosti dalších zákazníků

První O2 Smart box nám po 5 letech začal vypadávat, O2 doporučilo abychom si pořídili nový typ. Teď jsme zase spokojeni, snad to vydrží.

Ověřený zákazník

Hodnotil jsem tento router z pohledu uživatele VR. Pro uživatele VR headsetů a možností připojení na PC pomocí AirLinku není tento router vhodný.

Ověřený zákazník

Poměrně drahá záležitost. Bohužel jsem tím nevyřešil problém O2TV, protože moje TV ( Philips) bez příslušného O2TV setoboxu stejně nefunguje. Škoda, že mě na to žádný guru Jára neupozornil.

Ověřený zákazník

Bohužel Smart box mám od prosince loňského roku a tento měsíc sice fungoval, ale přestal svítit displej. Reklamace v prodejně v Ústí nad Orlicí je hrozná, domluvená schůzka neplatila, 02 guru se vůbec nedostavil… První mám v reklamačním řízení, koupila jsem si raději nový. Funkční je v pohodě, porouchat se může všechno, zarazila mne komunikace v prodejně tím nejhorším způsobem. nový jsem raději kupovala v Hradci Králové v galerii Futurum, tam spokojenost

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit O2 Smart Box 2 193178?

Kupte, pokud…

Potřebujete vysokorychlostní připojení

O2 Smart Box 2. generace nabízí bleskovou rychlost Wi-Fi 6 až 1 Gb/s, což je ideální pro domácnosti s mnoha zařízeními a náročnými uživateli.

Chcete elegantní a přizpůsobitelný design

Design od Zoltána Matušky je elegantní a díky možnosti přizpůsobit si boční stěny potiskem, skvěle zapadne do každého interiéru.

Potřebujete pokročilé funkce pro chytrou domácnost

O2 Smart Box nabízí funkce jako rodičovská kontrola, speciální Wi-Fi pro návštěvy a integraci s chytrými zařízeními, což oceníte při správě domácnosti.

Nekupujte, pokud…

Očekáváte bezproblémový signál

Někteří uživatelé si stěžují na problémy se signálem, zejména při používání VR headsetů, což může být pro náročné uživatele velký problém.

Nechcete komplikované nastavení

Nastavení modemu je podmíněno použitím mobilní aplikace a odsouhlasením dlouhého licenčního ujednání, což může být pro někoho nepříjemné a zbytečně komplikované.

Máte obavy o bezpečnost

Ověřování pomocí SMS a párování telefonních čísel s identitou uživatele může představovat bezpečnostní riziko, což nemusí vyhovovat všem uživatelům.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jak mohu zlepšit signál Wi-Fi u O2 Smart Boxu 2. generace?
Umístěte modem co nejblíže centru domácnosti a vyhněte se kovovým předmětům nebo akváriím v jeho blízkosti. Inteligentní Wi-Fi sama najde nejlepší kanál a automaticky přepíná mezi pásmy 2,4 GHz a 5 GHz.
Jaké jsou hlavní problémy s mobilní aplikací O2 Smart Boxu?
Mobilní aplikace může být místy nepřehledná a nastavení modemu je podmíněno jejím použitím. Navíc je nutné odsouhlasit dlouhé licenční ujednání, jinak je modem nepoužitelný.
Jaké bezpečnostní rizika jsou spojena s O2 Smart Boxem 2. generace?
Ověřování pomocí SMS může být bezpečnostním rizikem, protože umožňuje párování telefonních čísel s vaší identitou. Také chybí podrobná uživatelská příručka a VPN server není mezi funkcemi zařízení.
Jak mohu využít rodičovskou kontrolu na O2 Smart Boxu?
Rodičovská kontrola umožňuje vypnout připojení k internetu u vybraných zařízení. Můžete nastavit časy, ve kterých má být Wi-Fi nedostupná u konkrétních zařízení, která děti využívají.
Jak vytvořím speciální Wi-Fi pro návštěvy?
V mobilní aplikaci O2 Smart Box můžete vytvořit speciální Wi-Fi pro hosty. Tímto způsobem nemusíte sdělovat své heslo a můžete tuto síť kdykoliv vypnout bez vlivu na svou domácí síť.
Proč by mohl být O2 Smart Box nevhodný pro VR headsety?
Při používání VR headsetů se mohou objevit latence a lagy, což může být problém při streamování a hraní her. Signál nemusí být dostatečně silný pro bezproblémový zážitek z virtuální reality.
Jaké jsou hlavní výhody O2 Smart Boxu 2. generace?
O2 Smart Box 2. generace nabízí rychlost až 1 Gb/s, podporu Wi-Fi 6, rodičovskou kontrolu, speciální Wi-Fi pro hosty a elegantní design s možností přizpůsobení. Navíc umožňuje připojení až deseti zařízení najednou.

Parametry

Název produktu: O2 Smart Box 2 193178
Typ produktu: Modemy
Výrobce: O2
Typ: Smart Box

Fotogalerie

Verdikt: O2 Smart Box 2 193178

O2 Smart Box 2 193178

Kategorizace a rady při výběru modemů: Co byste měli vědět

Jaké jsou možnosti

Když vybíráte modem, musíte se rozhodnout mezi několika typy. Existují modemy kabelové, DSL, satelitní a mobilní. Tyto typy se nejen liší v technologii přenosu dat, ale i v konektivitě a stabilitě výkonu.

Kabelové modemy obvykle nabízejí stabilní a rychlé připojení. Jsou ideální pro domácí použití, kde máte přístup ke kabelové televizi nebo internetovým službám poskytovaným kabelem.

DSL modemy využívají telefonní linku k připojení k internetu. Je to starší technologie, ale stále použitelná tam, kde kabelové připojení není dostupné.

Satelitní modemy vám umožní se připojit k internetu prakticky kdekoliv. Mají však větší latenci a mohou být ovlivněny nepříznivými povětrnostními podmínkami.

Mobilní modemy (LTE/5G) jsou skvělé pro cestování nebo tam, kde nemáte přístup k pevné lince. Jejich výkon však závisí na kvalitě mobilního signálu.

Na co se zaměřit při výběru

Když vybíráte modem, mějte na paměti několik klíčových faktorů.

  1. Kompatibilita: Ujistěte se, že vybraný modem je kompatibilní s vaším poskytovatelem internetu. Nestandardní modemy mohou způsobit problémy s připojením.
  2. Rychlost: Zkontrolujte maximální přenosovou rychlost modemu. Moderní modemy by měly podporovat alespoň rychlost 1Gbps pro kabelová připojení a minimálně 100Mbps pro mobilní připojení.
  3. Počet portů: Některé modemy přicházejí s integrovanými routery, které mají více ethernetových portů. To je praktické, pokud potřebujete připojit více zařízení.
  4. Bezpečnost: Některé modemy nabízejí pokročilé bezpečnostní funkce jako firewall, VPN a rodičovskou kontrolu. Tyto funkce mohou výrazně zvýšit bezpečnost vaší sítě.

Na co si dát pozor

Vybírání modemu není jen o přehlédnutí technických parametrů. Existují i další aspekty, na které byste neměli zapomínat.

  • Aktualizace firmwaru: Pravidelné aktualizace jsou klíčové pro udržení modemu v bezpečí. Ne každý modem však pravidelně dostává aktualizace.
  • Přehřívání: Některé modemy mají tendenci se přehřívat. To může vést k nestabilnímu nebo přerušovanému připojení. Hledejte modely s dobrým chlazením.
  • Podpora: Ne všechny modemy mají dobrou technickou podporu. Zkontrolujte recenze poskytovatele před nákupem.

Nezapomínejte, že kvalitní modem je základ pro rychlé a stabilní připojení. Ať už vybíráte model pro domov nebo kancelář, dodržení výše uvedených tipů vám pomůže vybrat ten nejlepší možný. Nedělejte kompromisy v kritériích, která mohou ovlivnit vaši každodenní práci a zábavu.