Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Eliptické trenažéry » Eliptické trenažéry Kettler

Srovnání a recenze nejlepších eliptických trenažérů Kettler z testu 2024

Při výběru eliptického trenažéru Kettler je třeba se zaměřit na několik klíčových aspektů. Prvním z nich je rozměr stroje. Máte dostatek prostoru pro umístění trenažéru? Kettler nabízí modely různých velikostí, takže je důležité zvolit takový, který se vejde do vašeho prostoru a zároveň poskytne dostatečný prostor pro bezpečné cvičení. Druhým aspektem je hmotnost stroje a maximální nosnost. Jakou váhu unese trenažér? Je třeba vzít v úvahu váhu uživatele a přičíst k ní nějakou rezervu pro bezpečnost a stabilitu při cvičení.

Třetím faktorem je typ odporu, který trenažér nabízí. Existují modely s magnetickým, vzduchovým nebo kombinovaným odporem. Jaký typ odporu preferujete? Magnetický odpor je obecně tišší a umožňuje hladší pohyb, zatímco vzduchový odpor poskytuje realističtější pocit z cvičení. Posledním, ale neméně důležitým aspektem je počet programů a funkcí, které trenažér nabízí. Chcete mít možnost sledovat svůj pokrok, nastavit si vlastní tréninkové programy nebo využívat přednastavené programy? Kettler má v nabídce modely s různými funkcemi, takže je důležité zvolit takový, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám a cílům.

Nejlepší eliptické trenažéry Kettler

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější eliptické trenažéry Kettler na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Kettler Optima 100 Kettler Optima 100 Zobrazit nabídky lidl-shop.cz
TOP 2 Kettler Optima 800 Kettler Optima 800 Zobrazit nabídky allegro.cz

Srovnání hlavních parametrů

Kettler Optima 100Kettler Optima 100 Kettler Optima 800Kettler Optima 800
Ocenění TOP 1 TOP 2
Hodnocení
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Eliptické trenažéry Eliptické trenažéry
Výrobce KETTLER KETTLER

Jak vybrat eliptický trenažér Kettler

Stojíte před rozhodnutím, který eliptický trenažér Kettler si pořídit? Dovolte mi, abych vám jako dlouholetý expert v oblasti fitness zařízení poradil, na co se zaměřit.

Typ trenažéru

První věcí, kterou byste měli zvážit, je typ trenažéru. Kettler nabízí dvě hlavní kategorie – trenažéry s předním a zadním pohonem. Každý typ má své výhody a nevýhody.

Trenažéry s předním pohonem jsou obecně stabilnější a nabízí hladší pohyb. Na druhou stranu, trenažéry s zadním pohonem jsou často kompaktnější a lépe simulují běh.

Velikost kroku

Dalším důležitým faktorem je velikost kroku. Víte, že velikost kroku ovlivňuje intenzitu vašeho tréninku? Čím je krok delší, tím náročnější je cvičení.

Standardní velikost kroku je 20 palců (přibližně 51 cm), ale některé modely Kettler nabízí možnost nastavení velikosti kroku. To je skvělá volba pro ty, kteří chtějí mít možnost variace v tréninku.

Maximální nosnost

Neméně důležitá je maximální nosnost trenažéru. Vždy si ověřte, zda vaše tělesná hmotnost nepřesahuje maximální nosnost zařízení. Kettler eliptické trenažéry obvykle zvládnou nosnost až 150 kg, ale je dobré se vždy ujistit.

Co ještě zohlednit při výběru

Kvalita brzdového systému

Brzdový systém je srdcem každého trenažéru. Kettler používá většinou magnetický brzdový systém, který je tichý a nabízí hladký chod. Ale pozor, ne všechny magnetické brzdy jsou stejné. Důležitý je počet stupňů odporu, které může trenažér nabídnout. Více stupňů znamená větší variabilitu tréninku.

Programy a funkce

Jaké programy a funkce trenažér nabízí? Máte rádi různorodé tréninky nebo dáváte přednost manuálnímu nastavení? Některé modely Kettler nabízí i připojení k fitness aplikacím, což může být skvělý bonus pro technologicky zdatné uživatele.

Nezapomeňte také zkontrolovat, zda trenažér má držák na láhev s vodou nebo tablet. Tyto drobnosti mohou výrazně zvýšit komfort při cvičení.

Cena

A nakonec, ale neméně důležité, je cena. Kettler nabízí širokou škálu trenažérů v různých cenových kategoriích. Přemýšlejte o tom, kolik jste ochotni investovat do svého zdraví a fitness. Ale nezapomeňte, levnější model nemusí vždy splňovat vaše požadavky na kvalitu a funkčnost.

Takže, jaký eliptický trenažér Kettler si vyberete? Doufám, že vám tyto rady pomohou udělat tu nejlepší volbu.

Porovnat ceny eliptických trenažérů Kettler

Často kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi eliptickými trenažéry Kettler s předním a zadním pohonem?
Eliptické trenažéry s předním pohonem mají setrvačník umístěný vpředu a poskytují delší eliptický pohyb, což je ideální pro vyšší uživatele nebo ty, kteří hledají intenzivnější trénink. Na druhou stranu, trenažéry s zadním pohonem mají setrvačník vzadu a poskytují kratší, rychlejší pohyb, který je vhodný pro menší uživatele nebo ty, kteří hledají méně náročný trénink.
Jaký je význam počtu programů u eliptických trenažérů Kettler?
Počet programů na eliptickém trenažéru Kettler ovlivňuje rozmanitost vašeho tréninku. Čím více programů trenažér nabízí, tím více můžete měnit a přizpůsobovat svůj trénink. Některé programy jsou zaměřené na kardiovaskulární trénink, zatímco jiné se zaměřují na spalování tuků nebo zvyšování svalové síly.
Jaký je rozdíl mezi magnetickým a vzduchovým brzděním u eliptických trenažérů Kettler?
Magnetické brzdění u eliptických trenažérů Kettler poskytuje hladký a tichý chod, což je ideální pro domácí použití. Vzduchové brzdění naopak poskytuje více odporu a je vhodné pro intenzivní tréninky. Nicméně, trenažéry s vzduchovým brzděním mohou být hlučnější.
Jaký je význam maximální nosnosti u eliptických trenažérů Kettler?
Maximální nosnost eliptického trenažéru Kettler udává, jaký je maximální váhový limit, který může trenažér bezpečně unést. Je důležité vybrat trenažér s dostatečně vysokou maximální nosností, aby byl bezpečný pro vaši váhu. Pokud váš trenažér nemá dostatečnou nosnost, může to vést k jeho poškození a potenciálně i k úrazu.
Jaké jsou výhody trenažérů Kettler s nastavitelnými pedály?
Eliptické trenažéry Kettler s nastavitelnými pedály umožňují uživatelům upravit polohu pedálů tak, aby odpovídala jejich výšce a délce kroku. To může zlepšit pohodlí během cvičení a pomoci předcházet nepříjemným bolestem a zraněním.
Jaké jsou výhody trenažérů Kettler s bezdrátovým přenosem dat?
Eliptické trenažéry Kettler s bezdrátovým přenosem dat umožňují snadné sledování a zaznamenávání vašich tréninkových dat. Můžete například sledovat svůj pokrok v čase, sledovat spálené kalorie nebo sledovat svou srdeční frekvenci během tréninku. Některé modely také umožňují synchronizaci s fitness aplikacemi, což vám umožňuje sledovat a analyzovat vaše data ještě podrobněji.

Pomohl vám článek?

4.4 / 5 (651 hodnocení)