Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Eliptické trenažéry » Skládací eliptické trenažéry

Srovnání a recenze nejlepších skládacích eliptických trenažérů z testu 2024

Přemýšlíte o pořízení skládacího eliptického trenažéru? První věc, na kterou byste měli myslet, je prostor, který máte k dispozici. Skládací trenažéry jsou ideální pro menší byty, ale i tak potřebují určitý prostor pro bezpečné a pohodlné cvičení. Zvažte, zda máte dostatek místa pro rozměry trenažéru v rozloženém i složeném stavu. Další důležitou otázkou je, jaký typ pohonu preferujete. Existují trenažéry s magnetickým nebo vzduchovým pohonem, každý s jinými vlastnostmi a pocitem při cvičení. Jaký pohon by vám nejvíce vyhovoval?

Maximální zatížení je další klíčový faktor, který byste měli vzít v úvahu. Pamatujte, že trenažér by měl být schopen unést váš aktuální i předpokládaný budoucí váhu. A co počet programů? Některé trenažéry nabízejí širokou škálu programů a úrovní obtížnosti, což může být motivující a pomáhat vám dosáhnout vašich fitness cílů. Máte rádi různorodost ve cvičení nebo vám stačí základní funkce? A konečně, nezapomeňte zkontrolovat typ záruky. Je důležité vědět, jaký typ servisu a podpory můžete očekávat v případě potřeby. Jakou záruku byste považovali za dostatečnou?

Nejlepší skládací eliptické trenažéry

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější skládací eliptické trenažéry na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Trinfit Monta C250 Trinfit Monta C250 100 % Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 2 inSPORTline Combre inSPORTline Combre 87 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 3 BH Fitness EASYSTEP DUAL BH Fitness EASYSTEP DUAL Zobrazit nabídky domaci-fitness.cz
TOP 4 BH Fitness EASYFLEX BH Fitness EASYFLEX 100 % Zobrazit nabídky domaci-fitness.cz
TOP 5 Finnlo CleverFold CF70 BT Finnlo CleverFold CF70 BT 20 % Zobrazit nabídky domaci-fitness.cz
TOP 6 Finnlo CleverFold EF90 BT Finnlo CleverFold EF90 BT Zobrazit nabídky fitham.cz

Srovnání hlavních parametrů

Trinfit Monta C250Trinfit Monta C250 inSPORTline CombreinSPORTline Combre BH Fitness EASYSTEP DUALBH Fitness EASYSTEP DUAL BH Fitness EASYFLEXBH Fitness EASYFLEX Finnlo CleverFold CF70 BTFinnlo CleverFold CF70 BT Finnlo CleverFold EF90 BTFinnlo CleverFold EF90 BT
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6
Hodnocení 100 % 87 % 100 % 20 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Eliptické trenažéry Eliptické trenažéry Eliptické trenažéry Eliptické trenažéry Eliptické trenažéry Eliptické trenažéry
Výrobce Trinfit inSPORTline BH Fitness BH Fitness FINNLO FINNLO
Brzdný systém magnetický magnetický magnetický magnetický magnetický magnetický
Ruční senzory ano ano ano - ano ano
Skládací ano ano ano ano ano ano
Počet stupňů zátěže 8 32 24 24 - -
Ovládání zátěže manuální elektronické - - - -
Měření vzdálenosti ano ano - - ano ano
Zátěžové kolo 12 kg 6 kg 14 kg 20 kg 18 kg 18 kg
Bluetooth - - - - ano ano
Nosnost 120 kg 150 kg 115 kg 130 kg 130 kg 130 kg
Hmotnost 58 kg 52 kg 47 kg 63 kg 44 kg 54 kg
Výška 176 cm 169 cm 153 cm 183 cm 162 cm 175 cm
Šířka 67 cm 63 cm 63 cm 63 cm 60 cm 50 cm
Délka 170 cm 185 cm 144 cm 165 cm 170 cm 175 cm

Jak vybrat ten správný skládací eliptický trenažér?

Při výběru skládacího eliptického trenažéru je důležité zaměřit se na několik klíčových aspektů. Nejde jen o cenu, ale také o kvalitu, funkčnost a další parametry, které mohou výrazně ovlivnit vaše tréninky.

Velikost a skládací mechanismus

První věc, na kterou byste měli při výběru trenažéru dbát, je jeho velikost a způsob skládání. Máte dostatek prostoru pro jeho umístění? Jak snadno a rychle se dá složit a rozložit? To jsou otázky, které byste si měli položit.

Některé modely se skládají vertikálně, jiné horizontálně. Vertikální skládání je výhodné pro úzké prostory, zatímco horizontální se hodí do míst s nízkými stropy. Důležité je také, aby skládací mechanismus byl jednoduchý a intuitivní.

Stabilita a nosnost

Dalším klíčovým faktorem je stabilita a nosnost trenažéru. Vyhněte se modelům, které se při intenzivním cvičení houpají nebo kymácejí. To může být nejen nepříjemné, ale také nebezpečné. Nosnost by měla být minimálně o 20 kg vyšší než vaše tělesná hmotnost.

Typ pohonu a odporu

Typ pohonu a odporu je další důležitý aspekt. Existují trenažéry s magnetickým, vzduchovým nebo kombinovaným odporem. Každý typ má své výhody a nevýhody. Magnetický odpor je tichý a umožňuje plynulé nastavení odporu, vzduchový je hlučnější, ale poskytuje přirozenější pocit z cvičení.

Co byste měli vědět o funkcích a programy

Funkce a programy

Moderní trenažéry nabízejí širokou škálu funkcí a programů. Měli byste se zaměřit na ty, které budete skutečně využívat. Například měření srdeční frekvence, kalorií, vzdálenosti nebo času. Důležité jsou také tréninkové programy. Nabízí trenažér programy pro hubnutí, zlepšení kondice nebo intervalový trénink?

Kompatibilita s fitness aplikacemi

Jestliže jste technologicky zdatní a rádi sledujete svůj pokrok, měli byste se podívat na kompatibilitu trenažéru s fitness aplikacemi. Některé modely umožňují synchronizaci s aplikacemi jako je Google Fit, Apple Health nebo MyFitnessPal.

Nezapomeňte na servis a záruku

Poslední, ale neméně důležitý aspekt při výběru trenažéru je servis a záruka. Zkontrolujte, zda výrobce nabízí dostatečně dlouhou záruku a zda existuje servisní středisko v blízkosti vašeho bydliště. To vám může ušetřit mnoho starostí v případě, že by se na trenažéru objevil nějaký problém.

Držím palce při výběru toho správného trenažéru. Nezapomeňte, že klíčem k úspěchu je pravidelnost a trpělivost. Takže ať už si vyberete jakýkoliv model, hlavně na něm nezapomeňte cvičit!

Porovnat ceny skládacích eliptických trenažérů

Často kladené otázky

Jaký je hlavní rozdíl mezi skládacím a neskládacím eliptickým trenažérem?
Skládací eliptické trenažéry jsou navrženy tak, aby zabíraly co nejméně místa, když nejsou používány. To je ideální pro domácnosti s omezeným prostorem. Neskládací modely jsou obecně robustnější a mohou nabídnout více funkcí, ale vyžadují více místa.
Je skládací eliptický trenažér stejně stabilní jako neskládací?
Skládací modely mohou být trochu méně stabilní než neskládací, ale kvalitní modely jsou navrženy tak, aby byly co nejstabilnější. Důležitým faktorem je také hmotnost uživatele, proto je důležité zkontrolovat maximální nosnost trenažéru před nákupem.
Jaký je rozdíl mezi magnetickým a vzduchovým odporovým systémem?
Magnetický odporový systém je tichý a poskytuje hladký a plynulý pohyb, zatímco vzduchový odporový systém může být hlučnější a poskytovat realističtější pocit z tréninku. Magnetické trenažéry jsou obecně dražší, ale nabízejí lepší možnosti nastavení odporu.
Můžu skládací eliptický trenažér snadno přemístit?
Většina skládacích eliptických trenažérů je vybavena kolečky pro snadnou manipulaci. Přesto je důležité si uvědomit, že i skládací modely mohou být poměrně těžké, takže přemisťování může vyžadovat určitou fyzickou námahu.
Jaké funkce by měl mít dobrý skládací eliptický trenažér?
Dobrý skládací eliptický trenažér by měl mít stabilní konstrukci, hladký a tichý chod, různé úrovně odporu a programy pro různé typy tréninku. Měl by také obsahovat snadno čitelný displej s informacemi o tréninku, jako je rychlost, vzdálenost, čas a spálené kalorie. Některé modely mohou mít také funkce jako je pulsmetr nebo připojení k fitness aplikacím.
Je skládací eliptický trenažér vhodný pro každého?
Skládací eliptické trenažéry jsou skvělé pro ty, kdo mají omezený prostor, ale chtějí se pravidelně cvičit doma. Jsou ideální pro aerobní trénink a posilování svalů dolní poloviny těla. Pokud máte však zdravotní problémy, jako jsou potíže s klouby, měli byste se před nákupem poradit s lékařem.

Pomohl vám článek?

4.5 / 5 (401 hodnocení)