Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Longboardy » Cruisery

Srovnání a recenze nejlepších cruiserů z testu 2024

Při výběru cruiseru hledejte především rovnováhu mezi velikostí, váhou a materiálem prkna. Jaké rozměry by měl mít ideální cruiser podle vaší postavy a stylu jízdy? Vážíte-li pod 70 kg, volte prkna o délce do 80 cm. Pro jezdce nad 70 kg se doporučují cruisery mezi 80 až 100 cm. Mýlime se, když tvrdíme, že material prkna rozhoduje o jeho tuhosti a ovladatelnosti? Ne, nejčastěji se používá javor, bambus nebo jejich kombinace.

Myslíte na správné typ kruhů a jejich tvrdost? Kruhy do city – tj. na hladké povrchy – by měly mít tvrdost atleast 78A. Naopak, pro náročný terén volte kruhy o tvrdosti atleast 87A. Všímejte si taky počtu ložisek. Je všeobecně známo, že více ložisek znamená hladší jízdu? A jak je to s podvozkem? Ideální cruiser by měl mít podvozek 5″ až 8″, podle šířky prkna. A co třeba výška podvozku? S vyšším podvozkem se lépe provádějí triky, nižší znovu oceníte při dlouhých přejezdech. Jste připraveni vyrazit?

Nejlepší cruisery

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější cruisery na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Globe Blazer 26 Globe Blazer 26 Zobrazit nabídky snowboard-zezula.cz
TOP 2 LANDYACHTZ Stratus 46 Spectrum LANDYACHTZ Stratus 46 Spectrum Zobrazit nabídky snowboard-zezula.cz
TOP 3 Mindless Daily V3 24 Mindless Daily V3 24 100 % Zobrazit nabídky honzovy-longboardy.cz
TOP 4 Mindless Core 28,5 Mindless Core 28,5 98 % Zobrazit nabídky honzovy-longboardy.cz
TOP 5 Mindless Mandala 28 Mindless Mandala 28 100 % Zobrazit nabídky honzovy-longboardy.cz
TOP 6 Globe Blazer washed blue 26 Globe Blazer washed blue 26 Zobrazit nabídky skateshop.gr
TOP 7 Arbor Oso Foundation 30 Arbor Oso Foundation 30 Zobrazit nabídky scootshop.cz
TOP 8 LOADED Coyote 31 LOADED Coyote 31 Zobrazit nabídky snowpanic.cz
TOP 9 Globe Sun City 30 Globe Sun City 30 Zobrazit nabídky skateshop.gr
TOP 10 ARBOR Pilsner Foundation 29 ARBOR Pilsner Foundation 29 Zobrazit nabídky snowboard-zezula.cz
TOP 11 Tempish Fish-In 32,5 Tempish Fish-In 32,5 Zobrazit nabídky digiboss.cz
TOP 12 Globe Big Blazer 32 Globe Big Blazer 32 Zobrazit nabídky skateshop.gr
TOP 13 Mindless Tiger Sword 30 Mindless Tiger Sword 30 Zobrazit nabídky scootshop.cz
TOP 14 Mindless Octopuke 32,5 Mindless Octopuke 32,5 Zobrazit nabídky honzovy-longboardy.cz
TOP 15 Globe Blazer coconut/sky 26 Globe Blazer coconut/sky 26 Zobrazit nabídky snowboard-zezula.cz
TOP 16 Mindless Mandala Gen X 28 Mindless Mandala Gen X 28 Zobrazit nabídky honzovy-longboardy.cz
TOP 17 Globe Blazer Xl 36 Globe Blazer Xl 36 Zobrazit nabídky skateshop.gr
TOP 18 GLOBE Blazer Teak/Monstera 26 GLOBE Blazer Teak/Monstera 26 Zobrazit nabídky snowbitch.cz
TOP 19 D-Street Atlas 28 D-Street Atlas 28 Zobrazit nabídky honzovy-longboardy.cz
TOP 20 Spokey LIFE 26,5 Spokey LIFE 26,5 Zobrazit nabídky ptservis.cz
TOP 21 Prism Skipper 27 Fauna Prism Skipper 27 Fauna Zobrazit nabídky scootshop.cz
TOP 22 Mindless Gothic 33,5 Mindless Gothic 33,5 Zobrazit nabídky scootshop.cz
TOP 23 LOADED Omakase 33.5 LOADED Omakase 33.5 Zobrazit nabídky snowpanic.cz
TOP 24 Globe Surf Glass blaze 27 Globe Surf Glass blaze 27 Zobrazit nabídky blackcomb.cz
TOP 25 Globe Chromantic white 33 Globe Chromantic white 33 Zobrazit nabídky templestore.cz

Srovnání hlavních parametrů

Globe Blazer 26Globe Blazer 26 LANDYACHTZ Stratus 46 SpectrumLANDYACHTZ Stratus 46 Spectrum Mindless Daily V3 24Mindless Daily V3 24 Mindless Core 28,5Mindless Core 28,5 Mindless Mandala 28Mindless Mandala 28 Globe Blazer washed blue 26Globe Blazer washed blue 26 Arbor Oso Foundation 30Arbor Oso Foundation 30 LOADED Coyote 31LOADED Coyote 31 Globe Sun City 30Globe Sun City 30 ARBOR Pilsner Foundation 29ARBOR Pilsner Foundation 29 Tempish Fish-In 32,5Tempish Fish-In 32,5 Globe Big Blazer 32Globe Big Blazer 32 Mindless Tiger Sword 30Mindless Tiger Sword 30 Mindless Octopuke 32,5Mindless Octopuke 32,5 Globe Blazer coconut/sky 26Globe Blazer coconut/sky 26 Mindless Mandala Gen X 28Mindless Mandala Gen X 28 Globe Blazer Xl 36Globe Blazer Xl 36 GLOBE Blazer Teak/Monstera 26GLOBE Blazer Teak/Monstera 26 D-Street Atlas 28D-Street Atlas 28 Spokey LIFE 26,5Spokey LIFE 26,5 Prism Skipper 27 FaunaPrism Skipper 27 Fauna Mindless Gothic 33,5Mindless Gothic 33,5 LOADED Omakase 33.5LOADED Omakase 33.5 Globe Surf Glass blaze 27Globe Surf Glass blaze 27 Globe Chromantic white 33Globe Chromantic white 33
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10 TOP 11 TOP 12 TOP 13 TOP 14 TOP 15 TOP 16 TOP 17 TOP 18 TOP 19 TOP 20 TOP 21 TOP 22 TOP 23 TOP 24 TOP 25
Hodnocení 100 % 98 % 100 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy Longboardy
Výrobce GLOBE Landyachtz Mindless Mindless Mindless GLOBE Arbor Loaded GLOBE Arbor Tempish GLOBE Mindless Mindless GLOBE Mindless GLOBE GLOBE - Spokey - Mindless Loaded GLOBE GLOBE
Délka 26 palců - - - - - 30 palců 30.75 palců 30 palců 28.75 palců - 32 palců 30.5 palců - 26 palců - 36.25 palců - - - - - - 27 palců 33 palců
Typ cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser cruiser

Výběr cruisera: Radí expert

Ok, takže chcete cruiser a teď hledáte, jaký je pro vás nejlepší. Jsem tady, abych vám to trochu zjednodušil.

Rozměry a tvar prkna

Věděli jste, že základní rozměry a tvar prkna jsou jedny z nejdůležitějších faktorů při výběru cruiseru? Ano, rozhodně jsou.

Delší prkna poskytují více stabilitu a jsou ideální pro delší cesty, ale jsou obtížnější ovladatelná. Naopak krátké prkno nabídne agilitu a snadný přenos, ovšem na úkor stability.

Kromě délky záleží také na tvaru. Komu se hodí tvar pintail a komu cruiser s kicktailem? Pintail se hodí pro jízdu po rovném terénu, cruiser s kicktailem je ideální pro jízdu ve městě, kde vám pomůže při překonávání překážek, jako jsou obrubníky. Uvažujete nad tím, kde budete cruiser nejvíc využívat?

Materiál a flexibilita prkna

Stejně důležitý je i materiál a flexibilita prkna. Jste si toho vědomi?

Prkna bývají obvykle vyrobena z borovice, bambusu nebo směsi obou. Borovice je tvrdší a poskytuje pevný základ, zatímco bambus dodává pružnost a odolnost. Směs obou materiálů spojuje jejich výhody.

Flexibilita prkna ovlivňuje, jak cruiser reaguje na váš pohyb. Více flexibilní cruiser je pohodlnější na delší cesty, méně flexibilní cruiser je zase stabilnější a lépe se s ním manévruje.

Kola a ložiska

Hráli jste někdy s myšlenkou, že kola a ložiska mají značný vliv na jízdě cruiserem?

Kvalitní kola jsou klíčová pro pohodlnou a bezpečnou jízdu. Jejich tvrdost a průměr ovlivňuje, jak cruiser drží trať i jak rychle může jet. Menší a tvrdší kola umožňují rychlejší jízdu, zatímco větší a měkčí jsou ideální pro nerovný terén.

Ložiska zase řeší, jak rychle se kola otáčejí. Kvalitní ložiska zajistí plynulou a rychlou jízdu. Důležité je mít na paměti, že ložiska potřebují pravidelnou údržbu pro optimální výkon.

<milý čtenáři, nemyslíte si, že právě takové maličkosti, které se mohou zdát nepodstatné, jsou to, co dělá jízdu na cruiseru skutečným zážitkem?

Porovnat ceny cruiserů

Často kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi užitím skateboardu a cruiseru?
Skateboard je určený primárně na triky. Najdeš ho ve skateshopech, na rampách nebo ve skateparku. Cruiser je naopak určen pro pohodlnou jízdu po městě. Je delší, lehčí a má větší kolečka, takže je stabilnější a snáze se na něm udrží rovnováha. Cruisery jsou ideální pro pohodové ježdění na delší vzdálenosti a pro pendlery.
Proč jsou na cruiseru větší kolečka?
Větší kolečka na cruiseru zvládají lépe nerovnosti na silnici a jsou rychlejší. Díky většímu průměru mají také lepší setrvačnost, což znamená, že jednou nabranou rychlost udrží déle a vy tak ušetříte výrazně na energii při šlapání.
Jaká je ideální délka cruiseru?
Ideální délka cruiseru závisí na tvé postavě a stylu jízdy. Pro děti a menší postavy vyhovuje délka kolem 70 cm. Pro dospělé a pokročilé jezdce je lepší délka okolo 80-90 cm. Velikost cruiseru by měla odpovídat tělesné velikosti a zkušenostem jezdce, aby byla jízda pohodlná a bezpečná.
Má shape cruiseru vliv na jeho jízdní vlastnosti?
Samozřejmě, tvar cruiseru může ovlivnit jeho jízdní vlastnosti. Širší shape nabídne více místa pro nohy a je stabilnější, užší zase umožní snadnější ovládání. Cruisery s vyšší zadní části (kicktail) umožňují snadněji ovládat směr jízdy a pomáhají při překonávání překážek.
Jaký je doporučený materiál pro cruiser?
Nejběžnějším materiálem pro cruiser je kvalitní dřevo, například javor. Dřevěné cruisery jsou pevné a odolné a dobře absorbují vibrace z nerovného povrchu. Alternativou mohou být i plastové cruisery, které jsou lehčí a často levnější, ale nemají tak dobré jízdní vlastnosti jako dřevěné.
Může cruiser nahradit klasický skateboard?
Cruiser může být dobrou volbou pro začátečníky, kteří se chtějí naučit základy jízdy na skateboardu. Je stabilnější a snáze ovladatelný. Pokud se ale chceš věnovat trikům nebo jízdě na rampách, doporučujeme spíše klasický skateboard. Cruiser je primárně určen pro pohodlnou jízdu na delší vzdálenosti a pro přepravu po městě.

Pomohl vám článek?

4.85 / 5 (947 hodnocení)