Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Paddleboardy » Paddleboardy 210kg

Srovnání a recenze nejlepších paddleboardů 210kg z testu 2024

Paddleboarding je skvělá vodní aktivita, která vás dokáže pořádně odreagovat. Ale jak vybrat ten pravý paddleboard pro váhu až 210 kg? Začněte tím, že si určíte svůj rozpočet. Jak moc jste ochotni do paddleboardu investovat? A jaké jsou vaše požadavky na jeho výkon a kvalitu? Je pro vás důležitější stabilita na vodě, nebo snadnost přenášení a skladování?

Velikost a tvar paddleboardu jsou klíčové faktory, které ovlivňují jeho výkon a stabilitu. Pro těžší jezdce je vhodnější širší a delší paddleboard, který je stabilnější na vodě. Ale pozor, delší paddleboardy mohou být obtížnější ovládat, zvláště v silném větru. Také materiál, ze kterého je paddleboard vyrobený, hraje roli. Nafukovací paddleboardy jsou lehké a snadno přenosné, ale mohou být méně stabilní než pevné paddleboardy. Jaké jsou vaše preference?

Nejlepší paddleboardy 210kg

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější paddleboardy 210kg na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Paddleboard Aqua Marina Super Trip 12’2″ Paddleboard Aqua Marina Super Trip 12’2″ 96 % Zobrazit nabídky snowboardel.cz
TOP 2 Paddleboard Aztron NEBULA 12'10" Zobrazit nabídky online-sport.cz
TOP 3 Paddleboard WATTSUP Whale 14'6'' Paddleboard WATTSUP Whale 14'6'' 100 % Zobrazit nabídky kaufland.cz

Srovnání hlavních parametrů

Paddleboard Aqua Marina Super Trip 12’2″Paddleboard Aqua Marina Super Trip 12’2″ Paddleboard Aztron NEBULA 12'10" Paddleboard WATTSUP Whale 14'6''Paddleboard WATTSUP Whale 14'6''
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3
Hodnocení 96 % 100 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Paddleboardy Paddleboardy Paddleboardy
Výrobce Aqua Marina Aztron Watt Sup
Nosnost 210 kg 210 kg 210 kg
Konstrukce nafukovací nafukovací nafukovací
Typ allround SUP - -
Rozměry 370 x 82 x 15 cm - 442 x 89 x 15 cm
Objem 400 l 460 l 425 l
Technologie konstrukce dvoukomorové dvoukomorové jednokomorové

Výběr paddleboardu s nosností 210 kg

Možná se ptáte, proč bych měl vybírat paddleboard s tak vysokou nosností. Odpověď je jednoduchá – stabilita. Čím vyšší nosnost, tím stabilnější prkno na vodě. A to je přesně to, co potřebujete pro pohodové pádlování.

Parametry, které rozhodují

U paddleboardů s vysokou nosností je důležitá především délka, šířka a tloušťka prkna. Ale jaké hodnoty byste měli hledat?

Délka prkna

Pro začátek, délka prkna. Obecně platí, že čím delší prkno, tím rychlejší a stabilnější. Ale pozor, délka také ovlivňuje ovladatelnost. Pro paddleboardy s nosností 210 kg doporučuji délku minimálně 320 cm. Tato délka zajistí dobrý kompromis mezi rychlostí, stabilitou a ovladatelností.

Šířka prkna

Šířka prkna je další klíčový parametr. Širší prkno je stabilnější, ale zároveň pomalejší. Pro nosnost 210 kg by šířka prkna měla být minimálně 81 cm. Tato šířka vám poskytne dostatečnou stabilitu bez zbytečné ztráty rychlosti.

Tloušťka prkna

Posledním rozhodujícím parametrem je tloušťka prkna. Čím tlustší prkno, tím vyšší nosnost. Ale zároveň platí, že tlustší prkno je těžší a hůře se ovládá. Pro nosnost 210 kg by tloušťka prkna měla být minimálně 15 cm. Tato tloušťka zajistí dostatečnou nosnost a zároveň zachová ovladatelnost prkna.

Co ještě může ovlivnit výběr?

Nyní už víte, jaké parametry by měl mít paddleboard s nosností 210 kg. Ale co dalšího byste měli zvážit při výběru?

Typ prkna

Existují různé typy paddleboardů – od těch určených pro začátečníky, přes prkna pro fitness a jógu, až po rychlá závodní prkna. Pro nosnost 210 kg doporučuji allround prkna. Ta jsou univerzální a vhodná pro různé podmínky.

Materiál prkna

Materiál prkna ovlivňuje jeho vlastnosti a cenu. Nejčastěji se setkáte s nafukovacími prkny z PVC. Ty jsou lehké, snadno přenosné a relativně levné. Ale pokud hledáte něco odolnějšího, sáhněte po prknech z epoxy nebo karbonu. Ty jsou sice dražší, ale zároveň pevnější a odolnější.

Ještě jedna rada na závěr. Nezapomeňte na kvalitní pádlo a vestu. Bezpečnost by měla být vždy na prvním místě.

Porovnat ceny paddleboardů 210kg

Často kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi nafukovacími a pevnými paddleboardy?
Nafukovací paddleboardy jsou skvělé pro začátečníky a pro ty, kdo cestují. Jsou lehké, snadno se přepravují a jsou odolné vůči poškození. Pevné paddleboardy na druhou stranu nabízí lepší výkon a stabilitu na vodě, jsou ale těžší a náročnější na přepravu.
Jakou délku paddleboardu bych měl vybrat?
Délka paddleboardu ovlivňuje jeho rychlost a ovladatelnost. Kratší prkna (do 3 metrů) jsou snadněji ovladatelná a ideální pro surfování na vlnách. Dlouhá prkna (nad 3,5 metru) jsou rychlejší a stabilnější, což je vhodné pro dlouhé vzdálenosti nebo pro jízdu na klidné vodě.
Jakou šířku paddleboardu bych měl vybrat?
Šíře paddleboardu ovlivňuje jeho stabilitu a rychlost. Širší prkna (nad 80 cm) jsou stabilnější, což je ideální pro začátečníky nebo pro jízdu na klidné vodě. Užší prkna (pod 80 cm) jsou rychlejší a snadněji ovladatelná, ale vyžadují více dovedností a rovnováhy.
Jaký je význam nosnosti paddleboardu?
Nosnost paddleboardu určuje, jakou maximální váhu může prkno unést, aniž by se snížila jeho výkonnost nebo stabilita. Je důležité vybrat prkno s dostatečnou nosností pro vaši váhu a váhu vaší výbavy. Paddleboardy s nosností 210 kg jsou vhodné pro těžší jezdce nebo pro jezdce, kteří chtějí vzít na prkno další výbavu nebo osobu.
Jaký je rozdíl mezi různými tvarovými konstrukcemi paddleboardů?
Tvar paddleboardu ovlivňuje jeho výkon a ovladatelnost. Prkna s rovným dnem jsou stabilnější a ideální pro klidné vody nebo začátečníky. Prkna s vypouklým dnem jsou rychlejší a snadněji ovladatelná, ale vyžadují více dovedností. Prkna s dispozičním dnem kombinují vlastnosti obou a nabízí dobrou rovnováhu mezi stabilitou a rychlostí.
Jaký vliv má materiál paddleboardu na jeho výkon?
Materiál paddleboardu ovlivňuje jeho váhu, odolnost a výkon. Paddleboardy z PVC jsou lehké a odolné, ale mohou být méně stabilní. Prkna z epoxy jsou těžší, ale nabízí lepší výkon a stabilitu. Prkna z uhlíkových vláken jsou velmi lehká a výkonná, ale také dražší.

Pomohl vám článek?

4.7 / 5 (196 hodnocení)