Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Paddleboardy » Yoga SUP

Srovnání a recenze nejlepších yoga SUPů z testu 2024

Při výběru Yoga SUP desky je důležité zaměřit se na její rozměry. Jakou délku, šířku a tloušťku by měla mít deska, aby vyhovovala vašim potřebám? Pro začátečníky je ideální širší a delší deska, která poskytuje větší stabilitu. Pokud jste však zkušeným jógou na vodě, můžete si vybrat užší a kratší model, který umožňuje lepší manévrovatelnost. Jaké jsou vaše jógové dovednosti a jaké asany plánujete na desce provádět?

Material desky je dalším klíčovým faktorem, který byste měli zvážit. Desky jsou obvykle vyrobeny z PVC, ale některé modely mohou být vyrobeny z pevnějších materiálů, jako je sklolaminát nebo uhlíkové vlákno. Tyto modely jsou odolnější, ale také dražší. Přemýšlejte také o typu plováku. Nafukovací desky jsou snadno přenosné a skladovatelné, zatímco pevné desky nabízejí lepší výkon na vodě. Jakou roli hraje pro vás přenositelnost a skladovatelnost desky?

Srovnání hlavních parametrů

Paddleboard Lokahi W.E. Enjoy Yoga 10'5Paddleboard Lokahi W.E. Enjoy Yoga 10'5 Paddleboard Body Glove OASIS 11'0Paddleboard Body Glove OASIS 11'0" Yoga board Paddleboard Aqua Marina Peace 8´2“Paddleboard Aqua Marina Peace 8´2“ Paddleboard Tambo YOGA 10’5″Paddleboard Tambo YOGA 10’5″ Paddleboard Tambo Core 10'5” YogaPaddleboard Tambo Core 10'5” Yoga Paddleboard Coasto Evasion 7'4Paddleboard Coasto Evasion 7'4
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6
Hodnocení
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Paddleboardy Paddleboardy Paddleboardy Paddleboardy Paddleboardy Paddleboardy
Výrobce Lokahi - Aqua Marina Tambo Tambo Coasto
Nosnost 100 kg 145 kg 150 kg 110 kg - 120 kg
Konstrukce nafukovací - - nafukovací nafukovací nafukovací
Typ yoga SUP yoga SUP yoga SUP yoga SUP yoga SUP yoga SUP
Objem 220 l 310 l 340 l 233 l - 300 l

Jak vybrat správný Yoga SUP

Yoga na SUP je skvělý způsob, jak spojit relaxaci, sport a přírodu. Ale jak vybrat ten pravý prkno? To je otázka, kterou si pokusím zodpovědět v následujícím textu.

Stabilita a rozměry

První věc, na kterou byste měli myslet, je stabilita. Yoga na vodě vyžaduje pevný základ. Prkna pro yoga jsou obecně širší a delší než standardní SUPy, což jim dodává větší stabilitu.

Typická šířka prkna pro yoga se pohybuje mezi 81 a 86 cm. Délka je obvykle mezi 305 a 366 cm. Pokud jste začátečník, doporučuji začít s větším prknem. Jakmile získáte jistotu, můžete přejít na menší prkno, které vám umožní provádět náročnější pózy.

Materiál a konstrukce

Velmi důležitý je také materiál a konstrukce prkna. Většina prken pro yoga je nafukovacích, což je praktické pro přepravu a skladování. Ale ne všechny nafukovací prkna jsou stejné.

Hledáte-li prkno, které je odolné vůči poškrábání a propíchnutí, doporučuji hledat takové, které je vyrobené z PVC s vrstvou drop-stitch. Tato konstrukce zajišťuje, že prkno zůstane pevné a stabilní i při nízkém tlaku.

Design a doplňky

Nakonec bych rád zmínil design a doplňky. Prkno by mělo mít dostatečně velkou a protiskluzovou plochu pro cvičení. Některá prkna mají také značky pro ruce a nohy, které vám pomohou s umístěním při cvičení.

Co se týče doplňků, měli byste se podívat na to, zda prkno obsahuje pádlo, pumpu, tašku na přepravu a kotvu. Kotva je zvláště užitečná pro yoga na vodě, protože vám umožní udržet prkno na jednom místě.

Takže, jaké prkno si vybrat? Záleží na vašich individuálních potřebách a preferencích. Ale pokud budete mít na paměti tyto rady, jsem si jistý, že si vyberete prkno, které vám poskytne hodiny radosti a relaxace na vodě.

Porovnat ceny yoga SUPů

Často kladené otázky

Jaký je hlavní rozdíl mezi Yoga SUP a běžným SUP?
Yoga SUP desky jsou speciálně navrženy pro cvičení jógy na vodě. Jsou širší a stabilnější než běžné SUP desky, což umožňuje provádět různé jógové polohy bez rizika pádu do vody. Mnohé z nich také obsahují speciální povrch pro lepší přilnavost a pohodlí při cvičení.
Na co bych měl dávat pozor při výběru Yoga SUP?
Klíčové faktory při výběru Yoga SUP zahrnují stabilitu, velikost, materiál a design. Stabilita je důležitá pro udržení rovnováhy během cvičení. Velikost by měla být dostatečná pro pohodlné cvičení, ale zároveň by deska neměla být příliš těžká pro manipulaci a transport. Materiál by měl být odolný vůči poškození a design by měl umožňovat snadné uchycení příslušenství, jako jsou pádla nebo kotvy.
Je lepší nafukovací nebo pevná Yoga SUP deska?
Volba mezi nafukovací a pevnou deskou závisí na vašich individuálních potřebách a preferencích. Nafukovací desky jsou snadno přenosné a skladovatelné, ale mohou být méně stabilní než pevné desky. Pevné desky naopak poskytují lepší stabilitu a výkon, ale jsou těžší a mohou být obtížnější na transport.
Jakou délku a šířku by měla mít Yoga SUP deska?
Pro cvičení jógy na SUP desce by měla mít deska délku mezi 10 až 12 stop (cca 305 – 366 cm) a šířku mezi 30 až 34 palci (cca 76 – 86 cm). Tato velikost poskytuje dostatek prostoru pro cvičení a zároveň zajišťuje stabilitu na vodě.
Jakou roli hraje tloušťka desky při výběru Yoga SUP?
Tloušťka desky ovlivňuje jak stabilitu, tak i výkon desky na vodě. Silnější desky (6 palců a více) poskytují lepší stabilitu a jsou ideální pro cvičení jógy. Tenčí desky (4-5 palců) jsou lehčí a snadněji ovladatelné, ale mohou být méně stabilní.
Jaké příslušenství bych měl zvážit při nákupu Yoga SUP?
Při nákupu Yoga SUP byste měli zvážit nákup následujícího příslušenství: pádlo, pumpa (pro nafukovací desky), kotva pro udržení desky na místě během cvičení a taška pro snadný transport. Některé desky mohou také obsahovat speciální popruhy pro upevnění jógového bloku nebo lahví s vodou.

Pomohl vám článek?

4.65 / 5 (942 hodnocení)