Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Rotopedy » Rotopedy HouseFit

Srovnání a recenze nejlepších rotopedů HouseFit z testu 2024

Při výběru rotopedu HouseFit je důležité zaměřit se na několik klíčových aspektů. Začněte tím, že si určíte svůj cíl. Chcete zlepšit svou kondici, zhubnout, nebo se jen udržovat v kondici? Vaše odpověď ovlivní typ rotopedu, který byste měli zvolit. Pro základní udržení kondice postačí jednodušší model, zatímco pro intenzivní trénink nebo hubnutí je lepší sáhnout po pokročilejším modelu s více funkcemi a nastaveními.

Podívejte se také na konstrukci rotopedu. Je důležité, aby byl stabilní a pevný, aby vydržel i náročnější tréninky. Zároveň by měl být rotoped vybaven kvalitním sedlem, které lze nastavit podle vaší výšky a preferencí. Zkuste si představit, jak dlouho budete na rotopedu sedět. Pohodlí je klíčové pro udržení motivace. A co takhle hlučnost? Pokud plánujete cvičit v bytě, je lepší volit modely s magnetickým nebo elektromagnetickým brzděním, které jsou tiché. Máte dostatek místa pro skladování, nebo potřebujete model, který lze snadno složit a uschovat?

Test 2024: Jaké máme zkušenosti z testování rotopedů HouseFit?

Recenze HouseFit TIRO 70 - tichý, stabilní s hodně funkcemi

92 %

Spolehlivý ergometr v kategorii Rotopedy

Klady

  • Pohodlný ocelový rám
  • Výškově nastavitelná řidítka
  • Tichý a plynulý chod
  • Magnetická brzda
  • Setrvačník o hmotnosti 9 kg
  • Množství tréninkových programů
  • 16 stupňů regulace zátěže
  • Funkce RECOVERY
  • Přehledný a ovladatelný computer
  • Modrý LCD monitor

Zápory

  • Potíže s nastavením polohy sedla
  • Zmatenost ohledně zobrazení aktuální zátěže
HouseFit TIRO 70

Verdikt

“I přes drobné nedostatky v designu, které mohou být pro někoho nepohodlné, je ergometr Housefit Tiro 70 tichý, stabilní a nabízí hodně funkcí za rozumnou cenu. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají základní, ale spolehlivé řešení pro domácí fitness. Zajímavé funkce a přizpůsobitelnost z něj činí vysoce konkurenceschopný model v kategorii domácích ergometrů.”

Koupit či neokoupit?

Kupte, pokud…
  • Potřebujete tichý ergometr
  • Chcete širokou škálu funkcí a programů
  • Hledáte pohodlí při cvičení
Nekupujte, pokud…
  • Jste menší postavy
  • Potřebujete vysokou komfortnost sedla
  • Preferujete jednoduchý display

Recenze HouseFit TIRO 15 - skvělá funkčnost pro domácí trénink

78 %

Domácí trénink v kategorii Rotopedy

Klady

  • Intuitivní použití
  • Tichý chod
  • Moderní design
  • Solidní konstrukce
  • Pohodlné sedlo
  • Dobrá regulace zátěže
  • Přehledný LCD displej
  • Funkce měření pulsu
  • Skladný a přenosný

Zápory

  • Komplikovaná montáž
  • Nízké sedlo pro vyšší osoby
  • Potenciálně slabé ocelové lanko
HouseFit TIRO 15

Verdikt

“Tento rotoped je výbornou volbou pro domácí trénink, ať už jste začátečník nebo pokročilý uživatel. Jeho skvělá funkčnost, pěkný design a skladnost uspokojí většinu uživatelů. Jediným drobným nedostatkem je výška sedla, která by mohla být pro vyšší osoby trochu nízká, a potenciálně neodolné ocelové lanko. Bez ohledu na to, tato drobná negativa nezastírají skvělou hodnotu, kterou tento rotoped nabízí.”

Koupit či neokoupit?

Kupte, pokud…
  • Ceníte si tichého provozu
  • Hledáte kompaktní řešení
  • Chcete mít kontrolu nad svým tréninkem
Nekupujte, pokud…
  • Měříte výš než 180 cm
  • Nemáte zkušenosti s montáží sportovních strojů
  • Potřebujete vysoce odolný rotoped pro intenzivní trénink

Srovnání hlavních parametrů

HouseFit TIRO 100 iTrainHouseFit TIRO 100 iTrain HouseFit TIRO 70HouseFit TIRO 70 HouseFit TIRO 30HouseFit TIRO 30 HouseFit TIRO 20HouseFit TIRO 20 HouseFit TIRO 100HouseFit TIRO 100 HouseFit TIRO 35HouseFit TIRO 35 HouseFit TIRO 15HouseFit TIRO 15 HouseFit TIRO 50HouseFit TIRO 50 Housefit Tiro 70 BHousefit Tiro 70 B HouseFit TIRO 50 WHouseFit TIRO 50 W
Ocenění TOP 1 Spolehlivý ergometr TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 Domácí trénink TOP 8 TOP 9 TOP 10
Hodnocení 95 % 92 % Přečíst recenzi 88 % 92 % 83 % 90 % 78 % Přečíst recenzi 90 % 100 % 91 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy
Výrobce HouseFit HouseFit HouseFit HouseFit HouseFit HouseFit HouseFit HouseFit HouseFit HouseFit
Ergometr ano ano - - ano - - - ano -
Nosnost 150 kg 150 kg 120 kg 100 kg 150 kg 120 kg 100 kg 150 kg 150 kg 150 kg
Výška 152 cm 148 cm 132 cm 128 cm 152 cm 136 cm 115 cm 148 cm 145 cm 145 cm
Šířka 56 cm 58 cm 52 cm 46 cm 56 cm 54 cm 45 cm 58 cm 49 cm 49 cm
Délka 98 cm 89 cm 107 cm 83 cm 98 cm 107 cm 83 cm 89 cm 104 cm 104 cm
Max. výška 195 cm 190 cm 185 cm - 190 cm - - 190 cm 190 cm 190 cm
Hmotnost 39 kg 33 kg 26.5 kg 22 kg 39 kg 30 kg 17 kg 33 kg 38 kg 38.5 kg
Skládací - - - - - - - - - -
Brzdný systém magnetické magnetické magnetické magnetické magnetické magnetické magnetické magnetické magnetické magnetické
Počet tréninkových programů 16 21 - 110 16 - - 2 15 150
Snímače tepové frekvence ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano
Měření kalorií ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano
Měření ujeté vzdálenosti ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano
Hmotnost setrvačníku 9 kg 9 kg 7 kg 6 kg 9 kg 7 kg 3 kg 9 kg 9 kg 9 kg

Parametry, které rozhodují při výběru rotopedu HouseFit

Než se pustíte do výběru konkrétního modelu rotopedu HouseFit, je důležité se zaměřit na několik klíčových parametrů. Tyto parametry vám pomohou vybrat přístroj, který bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám a cílům.

Maximální zatížení

První věc, na kterou byste měli při výběru rotopedu HouseFit dbát, je maximální zatížení. Tento údaj vám řekne, kolik váhy je přístroj schopen unést. Pokud vážíte více než je maximální zatížení, může dojít k poškození přístroje nebo k jeho rychlejšímu opotřebení.

Typ zátěže

Typ zátěže je další důležitý parametr. Rotopedy HouseFit nabízí dva typy zátěže – magnetickou a vzduchovou. Magnetická zátěž je tichá a umožňuje plynulé nastavení odporu. Vzduchová zátěž naopak poskytuje přirozený odpor, který se zvyšuje s rychlostí šlapání.

Velikost a skladnost

Pokud nemáte doma příliš mnoho místa, je dobré se zaměřit na velikost a skladnost rotopedu. Některé modely HouseFit jsou skladné a po skončení tréninku je můžete jednoduše složit a uschovat.

Jak správně využít rotoped HouseFit?

Samotný výběr rotopedu je jedna věc, ale jak ho správně využít? Zde je několik tipů, jak získat z tréninku na rotopedu maximum.

Pravidelnost je klíčová

Pravidelnost je základem úspěchu. Snažte se cvičit alespoň 3x týdně. Nemusíte hned začínat s dlouhými tréninky, stačí i 20 minut, ale důležité je držet se pravidelného rozvrhu.

Střídání intenzity

Nebojte se střídat intenzitu tréninku. Jednou za čas zařaďte intervalový trénink nebo trénink s vyšším odporem. To vám pomůže zlepšit kondici a spálit více kalorií.

Poslouchejte své tělo

A nakonec, poslouchejte své tělo. Pokud cítíte, že jste unavení nebo máte bolesti, dopřejte si odpočinek. Trénink na rotopedu by měl být zábava, ne utrpení.

Porovnat ceny rotopedů HouseFit

Často kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi magnetickým a vzduchovým rotopedem HouseFit?
Magnetický rotoped HouseFit funguje na principu magnetického odporu. To znamená, že při šlapání nevzniká téměř žádný hluk a odpor je možné nastavit přesně podle vašich potřeb. Na druhou stranu, vzduchový rotoped HouseFit využívá odpor vzduchu. Čím rychleji šlapete, tím je odpor větší. Tyto modely bývají hlasitější, ale nabízejí realističtější pocit z jízdy.
Jaký je význam funkce recovery u rotopedů HouseFit?
Funkce recovery na rotopedech HouseFit slouží k měření rychlosti zotavení vašeho srdce po cvičení. Po skončení tréninku tuto funkci zapnete a rotoped změří, jak dlouho trvá, než se váš tep vrátí do normálu. To vám pomůže sledovat vaše celkové zdraví a kondici.
Jaké jsou hlavní rozdíly mezi rotopedy HouseFit s pevným a pohyblivým sedlem?
Rotopedy HouseFit s pevným sedlem jsou ideální pro ty, kteří hledají stabilní a pevnou oporu při cvičení. Naopak rotopedy s pohyblivým sedlem nabízejí možnost aktivnějšího cvičení, kdy se zapojují i další svalové skupiny, nejen nohy. Pohyblivé sedlo také umožňuje přizpůsobení polohy sedla vaší tělesné konstituci, což může přispět k pohodlnějšímu cvičení.
Jak často bych měl provádět údržbu svého rotopedu HouseFit?
Doporučujeme provádět pravidelnou údržbu svého rotopedu HouseFit minimálně jednou za měsíc. To zahrnuje kontrolu a případné utažení šroubů, kontrolu stavu řemene a mazání kloubových částí. Pokud rotoped intenzivně využíváte, může být potřeba údržbu provádět častěji.
Jaký je rozdíl mezi rotopedy HouseFit s manuálním a elektronickým nastavením odporu?
U rotopedů HouseFit s manuálním nastavením odporu se odpor mění ručně pomocí otočného knoflíku nebo páky. To může být pro někoho méně pohodlné, ale na druhou stranu tyto modely bývají cenově dostupnější. Rotopedy s elektronickým nastavením odporu umožňují měnit odpor přímo z konzole rotopedu, často dokonce i během cvičení. To umožňuje plynulejší a přesnější nastavení odporu.
Je možné u rotopedů HouseFit nastavit různé tréninkové programy?
Ano, většina rotopedů HouseFit nabízí možnost nastavení různých tréninkových programů. To může zahrnovat například intervalový trénink, trénink na základě tepové frekvence nebo simulaci jízdy v kopcovitém terénu. Konkrétní možnosti a počet programů se mohou lišit model od modelu.
Jaký je význam funkce BMI na rotopedech HouseFit?
Funkce BMI na rotopedech HouseFit slouží k výpočtu vašeho indexu tělesné hmotnosti. Tento index vám pomůže zjistit, zda se vaše tělesná hmotnost nachází v zdravém rozmezí. K výpočtu BMI potřebujete znát svou výšku a hmotnost, které zadáte do konzole rotopedu.

Pomohl vám článek?

4.9 / 5 (357 hodnocení)