Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Rotopedy » Rotopedy Kettler

Srovnání a recenze nejlepších rotopedů Kettler z testu 2024

Při výběru rotopedu Kettler je důležité se zaměřit na několik klíčových aspektů. První je rozhodně zátěžový systém. Kettler nabízí rotopedy s magnetickým, indukčním i motorickým zátěžovým systémem. Jaký systém je pro vás nejlepší? Magnetický je tichý a nabízí plynulý chod, zatímco indukční je preciznější a umožňuje nastavit zátěž velmi přesně. Motorický systém pak umožňuje automatické nastavení zátěže během tréninku.

Druhým aspektem je maximální nosnost. Kettler má v nabídce rotopedy s nosností od 100 do 150 kg. Jakou váhu potřebujete unést? Vždy doporučujeme volit model s vyšší nosností, než je vaše tělesná hmotnost. Při výběru nezapomeňte na rozměry rotopedu. Máte dostatek místa pro jeho umístění? Kettler nabízí i skládací modely, které ušetří místo. A poslední, ale neméně důležitý bod, je typ tréninkového počítače. Chcete mít přehled o všech důležitých datech během cvičení, jako je rychlost, vzdálenost, čas, spálené kalorie a tepová frekvence? Pak sáhněte po modelu s pokročilým počítačem.

Nejlepší rotopedy Kettler

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější rotopedy Kettler na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Kettler Avior M Kettler Avior M 100 % Zobrazit nabídky kaufland.cz
TOP 2 Kettler Cycle M 2.0 Kettler Cycle M 2.0 90 % Zobrazit nabídky lidl-shop.cz
TOP 3 Kettler Tour 600 Kettler Tour 600 Zobrazit nabídky allegro.cz
TOP 4 Kettler Ride 100 Kettler Ride 100 Zobrazit nabídky kaufland.cz
TOP 5 Kettler Avior P Kettler Avior P Zobrazit nabídky kaufland.cz
TOP 6 Kettler Tour 400 Kettler Tour 400 Zobrazit nabídky allegro.cz

Srovnání hlavních parametrů

Kettler Avior MKettler Avior M Kettler Cycle M 2.0Kettler Cycle M 2.0 Kettler Tour 600Kettler Tour 600 Kettler Ride 100Kettler Ride 100 Kettler Avior PKettler Avior P Kettler Tour 400Kettler Tour 400
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6
Hodnocení 100 % 90 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy
Výrobce KETTLER KETTLER KETTLER KETTLER KETTLER KETTLER
Nosnost 110 kg 110 kg 150 kg 130 kg 130 kg 130 kg
Hmotnost 34.8 kg - - - 9 kg -
Brzdný systém magnetické magnetické indukční magnetické magnetické indukční
Měření kalorií ano - - - - -
Měření ujeté vzdálenosti ano - - - ano -

Chápání základních parametrů rotopedů Kettler

Uvažujete o koupi rotopedu Kettler? Skvělá volba! Ale víte, jaké parametry byste měli zvážit při výběru toho pravého? Zde je několik klíčových bodů, na které byste měli zaměřit.

Hmotnost setrvačníku

Hmotnost setrvačníku je jedním z nejdůležitějších parametrů, který ovlivňuje kvalitu tréninku. Čím vyšší je hmotnost setrvačníku, tím hladší a přirozenější je jízda. Ale jakou hmotnost byste měli vybrat?

Pro pravidelný domácí trénink je ideální hmotnost setrvačníku mezi 6 a 9 kg. Pokud jste však pokročilý sportovec, měli byste se podívat na rotopedy s hmotností setrvačníku 10 kg a více.

Typ zátěže

Typ zátěže je další důležitý parametr. Existují tři hlavní typy zátěže – manuální, motorická a elektromagnetická. Který je pro vás ten pravý?

Manuální zátěž je nejjednodušší a nejlevnější. Je ideální pro ty, kteří chtějí základní rotoped bez zbytečných funkcí. Motorická zátěž je pohodlnější, protože umožňuje měnit zátěž během jízdy. Elektromagnetická zátěž je nejlepší volbou pro ty, kteří chtějí maximální komfort a přesnost.

Speciální funkce a vlastnosti

Při výběru rotopedu Kettler byste měli také zvážit některé speciální funkce a vlastnosti. Ty mohou výrazně ovlivnit vaši spokojenost s tréninkem.

Programy a profily

Rotopedy Kettler nabízejí širokou škálu programů a profilů. Ty vám umožní variabilitu tréninku a mohou vám pomoci dosáhnout vašich fitness cílů rychleji. Ale kolik programů byste měli mít?

Pro začátečníky je dostatečný rotoped s 5 až 10 programy. Pokud jste však pokročilý sportovec, měli byste se podívat na rotopedy s 15 a více programy.

Monitor srdce

Monitor srdce je další užitečnou funkcí, kterou byste měli zvážit. Umožňuje vám sledovat vaši srdeční frekvenci během tréninku a pomáhá vám trénovat efektivněji.

Rotopedy Kettler obvykle nabízejí dva typy monitorů srdce – hrudní pás a senzory na rukojetích. Hrudní pás je přesnější, ale senzory na rukojetích jsou pohodlnější.

Poslední myšlenky

Výběr rotopedu Kettler je důležitým rozhodnutím, které by mělo být založeno na vašich individuálních potřebách a cílech. Doufám, že tyto tipy vám pomohou najít ten pravý rotoped pro vás. Hodně štěstí!

Porovnat ceny rotopedů Kettler

Často kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi rotopedy Kettler s magnetickým a vzduchovým odporovým systémem?
Magnetický odporový systém u rotopedů Kettler je tichý a poskytuje hladký a plynulý pohyb. Vzduchový odporový systém naopak poskytuje intenzivnější trénink, protože odpor se zvyšuje s rychlostí šlapání. To je ideální pro ty, kteří hledají náročnější cvičení.
Jakou roli hraje hmotnost setrvačníku u rotopedů Kettler?
Hmotnost setrvačníku ovlivňuje plynulost a stabilitu pohybu na rotopedu. Čím je setrvačník těžší, tím je pohyb hladší a stabilnější. Pro pravidelný domácí trénink je ideální hmotnost setrvačníku mezi 6 až 10 kg.
Jaké jsou výhody rotopedů Kettler s elektronickým nastavením odporu?
Elektronické nastavení odporu u rotopedů Kettler umožňuje přesné a pohodlné nastavení úrovně odporu během tréninku. To je velmi užitečné, pokud chcete sledovat svůj pokrok a postupně zvyšovat intenzitu tréninku.
Jaký je význam maximální nosnosti u rotopedů Kettler?
Maximální nosnost rotopedu Kettler udává, jakou maximální váhu může uživatel mít, aby mohl rotoped bezpečně a efektivně využívat. Je důležité si vybrat rotoped s dostatečnou nosností, aby byl trénink bezpečný a rotoped dlouho vydržel.
Jaké jsou výhody rotopedů Kettler s pulsmetrem?
Rotopedy Kettler s pulsmetrem umožňují sledovat srdeční frekvenci během tréninku. To je velmi důležité pro efektivní trénink a sledování kondice. Některé modely rotopedů Kettler mají i funkci nastavení tréninku podle srdeční frekvence, což umožňuje individuální a cílený trénink.
Jaký je rozdíl mezi rotopedy Kettler s řemenovým a řetězovým pohonem?
Řemenový pohon u rotopedů Kettler je tichý a vyžaduje minimální údržbu. Řetězový pohon naopak poskytuje realističtější pocit z jízdy, ale může vyžadovat více údržby. Vaše volba by měla záviset na tom, jaký typ pohonu preferujete a jakou úroveň údržby jste ochotni akceptovat.

Pomohl vám článek?

4.85 / 5 (744 hodnocení)