Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Rotopedy » Skládací rotopedy

Srovnání a recenze nejlepších skládacích rotopedů z testu 2024

Při výběru skládacího rotopedu se nejprve zaměřte na jeho stabilitu a nosnost. Jak často plánujete rotoped používat? Pokud denně, potřebujete robustní model s vyšší nosností, ideálně kolem 120 kg a více. Důležitá je také kvalita materiálů – ocelový rám poskytuje lepší stabilitu než hliníkový. Jaký je váš prostorový limit? Skládací rotopedy jsou skvělé pro malé byty, ale i tak si ověřte, jak snadno a kompaktně se skládají. Některé modely mají kolečka pro snadný přesun, což je velké plus.

Dalším klíčovým faktorem je komfort při cvičení. Má rotoped nastavitelnou výšku sedla a řídítek? To je zásadní pro správnou ergonomii a prevenci zranění. Jaký typ odporu preferujete? Magnetický odpor je tichý a plynulý, zatímco mechanický může být hlučnější, ale levnější. Nezapomeňte na funkce displeje – sledujete raději jen základní údaje jako čas, vzdálenost a kalorie, nebo potřebujete pokročilé funkce jako měření tepové frekvence a přednastavené tréninkové programy? Vyberte si model, který nejlépe odpovídá vašim potřebám a cílům.

Nejlepší skládací rotopedy

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější skládací rotopedy na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Capital Sports Azura Air Capital Sports Azura Air 99 % Zobrazit nabídky electronic-star.cz
TOP 2 VIFITO Xfit 50 VIFITO Xfit 50 90 % Zobrazit nabídky fitsport.cz
TOP 3 inSPORTline Xbike inSPORTline Xbike 90 % Přečíst recenzi Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 4 VIFITO Xfit 30 VIFITO Xfit 30 100 % Zobrazit nabídky fitsport.cz
TOP 5 Capital Sports Azura Desk Bike Capital Sports Azura Desk Bike Zobrazit nabídky electronic-star.cz
TOP 6 Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike 90 % Zobrazit nabídky obchod-ronnie.cz
TOP 7 Capital Sports Azura 2 Capital Sports Azura 2 Zobrazit nabídky electronic-star.cz
TOP 8 Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike 94 % Zobrazit nabídky obchod-ronnie.cz
TOP 9 Spokey XFIT Spokey XFIT 79 % Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 10 Malatec Xbike 9643 Malatec Xbike 9643 100 % Zobrazit nabídky darkovo.cz
TOP 11 Kondition 4B-PRO Kondition 4B-PRO Zobrazit nabídky hobbydum.cz
TOP 12 TRINFIT Xbike Fold TRINFIT Xbike Fold 95 % Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 13 HMS ONE Fitness RM6514 HMS ONE Fitness RM6514 92 % Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 14 ProForm PF X-Bike ProForm PF X-Bike Zobrazit nabídky obchod-ronnie.cz
TOP 15 VIRTUFIT FB1.0i VIRTUFIT FB1.0i Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 16 Spokey VX-FIT Spokey VX-FIT Zobrazit nabídky alza.cz
TOP 17 Body Sculpture Smart BC2929 Body Sculpture Smart BC2929 Zobrazit nabídky sportano.cz
TOP 18 Spokey XFIT+ Spokey XFIT+ 83 % Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 19 Capital Sports Evo Pro Capital Sports Evo Pro Zobrazit nabídky electronic-star.cz
TOP 20 Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike 100 % Zobrazit nabídky sportano.cz
TOP 21 Master R05 - wood Master R05 - wood 10 % Zobrazit nabídky mastersport.cz

Test 2024: Jaké máme zkušenosti z testování skládacích rotopedů?

Recenze inSPORTline Xbike - ideální pro každodenní kondiční trénink

90 %

Kompaktní kondiční trénink v kategorii Rotopedy

Klady

  • Skládací a šetří prostor
  • Displej s nezbytnými informacemi
  • Snadná montáž a nastavení
  • Dobrá brzdná síla
  • Ergonomické a nastavitelné sedlo

Zápory

  • Chaotický návod k použití
  • Stržený závit u řídítek
  • Divné zvuky při nízké rychlosti
  • Nesourodé umístění údajů a popisků na displayi
  • Chybějící držák na pití
inSPORTline Xbike

Verdikt

“Skládací rotoped inSPORTline Xbike je skvělou investicí pro ty, kteří hledají kompaktní zařízení pro domácí fitness. I přes menší nedostatky v podobě obtížnější montáže a řešení displeje ocením snadné skladování a výkonnost přístroje. Pro každodenní kondiční trénink je to vynikající volba. Jsem spokojená s tím, co tento rotoped nabízí za přijatelnou cenu.”

Koupit či neokoupit?

Kupte, pokud…
  • Máte nedostatek prostoru
  • Hledáte cenově dostupný rotoped
  • Potřebujete přístroj s jednoduchým ovládáním
Nekupujte, pokud…
  • Jste vyšší než 180 cm
  • Chcete rotoped s vyšší zátěží
  • Očekáváte tichý provoz rotopedu

Srovnání hlavních parametrů

Capital Sports Azura AirCapital Sports Azura Air VIFITO Xfit 50VIFITO Xfit 50 inSPORTline XbikeinSPORTline Xbike VIFITO Xfit 30VIFITO Xfit 30 Capital Sports Azura Desk BikeCapital Sports Azura Desk Bike Tunturi Cardio Fit B20 X-BikeTunturi Cardio Fit B20 X-Bike Capital Sports Azura 2Capital Sports Azura 2 Tunturi Cardio Fit B25 X-BikeTunturi Cardio Fit B25 X-Bike Spokey XFITSpokey XFIT Malatec Xbike 9643Malatec Xbike 9643 Kondition 4B-PROKondition 4B-PRO TRINFIT Xbike FoldTRINFIT Xbike Fold HMS ONE Fitness RM6514HMS ONE Fitness RM6514 ProForm PF X-BikeProForm PF X-Bike VIRTUFIT FB1.0iVIRTUFIT FB1.0i Spokey VX-FITSpokey VX-FIT Body Sculpture Smart BC2929Body Sculpture Smart BC2929 Spokey XFIT+Spokey XFIT+ Capital Sports Evo ProCapital Sports Evo Pro Tunturi Cardio Fit D20 DeskbikeTunturi Cardio Fit D20 Deskbike Master R05 - woodMaster R05 - wood
Ocenění TOP 1 TOP 2 Kompaktní kondiční trénink TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10 TOP 11 TOP 12 TOP 13 TOP 14 TOP 15 TOP 16 TOP 17 TOP 18 TOP 19 TOP 20 TOP 21
Hodnocení 99 % 90 % 90 % Přečíst recenzi 100 % 90 % 94 % 79 % 100 % 95 % 92 % 83 % 100 % 10 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy Rotopedy
Výrobce Capital Sports VIFITO inSPORTline VIFITO Capital Sports TUNTURI Capital Sports TUNTURI Spokey Malatec - Trinfit One Fitness ProForm Virtufit Spokey Body Sculpture Spokey Capital Sports TUNTURI Master
Ergometr ano - - - - ano ano ano - - - ano - - - - - - ano - -

Jak vybrat správný skládací rotoped?

Chcete ušetřit místo a přitom si užít kvalitní trénink? Skládací rotopedy jsou skvělou volbou. Ale jak vybrat ten správný? Pojďme se na to podívat.

Nosnost a stabilita

Nosnost rotopedu je klíčová. Většina skládacích rotopedů má nosnost kolem 100-120 kg. Pokud vážíte více, hledejte modely s vyšší nosností. Stabilita je stejně důležitá. Rotoped by měl mít pevnou konstrukci, která se při cvičení neviklá.

Možnosti nastavení

Nastavitelnost sedla a řídítek je zásadní. Každý má jinou výšku a postavu. Rotoped by měl umožňovat nastavení tak, aby byl trénink pohodlný a efektivní. Zkontrolujte, zda lze sedlo posunout nejen nahoru a dolů, ale i dopředu a dozadu.

Odpor a jeho regulace

Typ odporu ovlivňuje kvalitu tréninku. Magnetický odpor je tichý a plynulý. Mechanický odpor je hlučnější a méně přesný. Důležitá je také možnost snadného nastavení odporu během cvičení. Elektronické ovládání je pohodlnější než manuální.

Skládací mechanismus

Jednoduchost skládání je klíčová. Rotoped by měl jít snadno složit a rozložit. Zkontrolujte, zda má pojistky, které zajistí bezpečnost při skládání. Některé modely mají kolečka pro snadné přesouvání, což je velké plus.

Displej a funkce

Displej by měl být přehledný a snadno čitelný. Základní funkce jako čas, vzdálenost, rychlost a spálené kalorie jsou standardem. Některé modely nabízejí i měření tepové frekvence nebo propojení s aplikacemi. Zvažte, co je pro vás důležité.

Co ještě zvážit?

Hlučnost je důležitá, zejména pokud cvičíte doma. Tichý rotoped nebude rušit ostatní členy domácnosti. Komfort je také zásadní. Sedlo by mělo být pohodlné, ideálně s možností výměny za jiné. Pedály by měly mít protiskluzovou úpravu a nastavitelné popruhy.

Materiál a kvalita zpracování ovlivňují životnost rotopedu. Kovová konstrukce je pevnější než plastová. Zkontrolujte, zda jsou všechny spoje pevné a dobře zpracované. Investice do kvalitního rotopedu se vyplatí.

Doufám, že vám tyto tipy pomohou vybrat ten nejlepší skládací rotoped pro vaše potřeby. Šťastný výběr a příjemný trénink!

Porovnat ceny skládacích rotopedů

Často kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi magnetickým a setrvačníkovým brzdným systémem u skládacích rotopedů?
Magnetický brzdný systém je tišší a vyžaduje méně údržby, protože neobsahuje třecí části. Setrvačníkový systém poskytuje plynulejší odpor, což může být příjemnější pro delší tréninky, ale může být hlučnější a vyžadovat více údržby.
Na co si dát pozor při výběru skládacího rotopedu pro menší byt?
Zaměř se na rozměry ve složeném stavu a snadnost skládání. Některé modely mají kolečka pro snadné přemisťování, což je velké plus. Také zkontroluj, zda má rotoped stabilní základnu, aby se nekýval při cvičení.
Jaký význam má hmotnost setrvačníku u skládacího rotopedu?
Hmotnost setrvačníku ovlivňuje plynulost šlapání. Těžší setrvačník (nad 5 kg) poskytuje plynulejší a přirozenější pohyb, což je vhodné pro intenzivnější tréninky. Lehčí setrvačníky mohou být vhodné pro začátečníky nebo lehčí cvičení.
Jaké funkce displeje jsou opravdu užitečné a které jsou spíše marketingovým trikem?
Užitečné funkce zahrnují měření tepové frekvence, zobrazení spálených kalorií, ujeté vzdálenosti a času cvičení. Funkce jako přednastavené tréninkové programy a Bluetooth konektivita mohou být užitečné, ale nejsou nezbytné pro každého. Funkce jako zobrazení počasí nebo sociální sítě jsou spíše marketingovým trikem.
Je důležité, jaký typ sedla má skládací rotoped?
Ano, pohodlí sedla je klíčové pro delší tréninky. Ergonomicky tvarovaná a dobře polstrovaná sedla s možností nastavení výšky a sklonu jsou ideální. Některé modely také nabízejí výměnu sedla za jiné, což může být výhodné, pokud máš specifické požadavky.
Jaký vliv má maximální nosnost rotopedu na jeho výběr?
Maximální nosnost ovlivňuje stabilitu a životnost rotopedu. Vyber si model s nosností alespoň o 10-20 kg vyšší, než je tvoje aktuální hmotnost. To zajistí, že rotoped bude stabilní a vydrží déle.

Pomohl vám článek?

4.65 / 5 (811 hodnocení)