Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Spacáky » Dekové spacáky

Srovnání a recenze nejlepších dekových spacáků z testu 2024

Při výběru dekového spacáku se zaměřte na teplotní komfort a izolační materiál. Jakou teplotu očekáváte během vašich kempovacích výletů? Teplotní komfort spacáku by měl odpovídat nejnižší teplotě, kterou můžete zažít. Pokud plánujete kempovat v chladnějších podmínkách, zvolte spacák s nižším teplotním limitem. Izolační materiál hraje také klíčovou roli. Syntetická vlákna jako polyester jsou odolná proti vlhkosti a rychle schnou, což je ideální pro vlhčí prostředí. Naopak spacáky s péřovou náplní nabízejí lepší izolační vlastnosti a jsou lehčí, ale ztrácejí svůj izolační efekt, když jsou mokré.

Dalším důležitým faktorem je velikost a hmotnost spacáku. Jak často budete spacák přenášet? Pro pěší turistiku je klíčové, aby byl spacák lehký a kompaktní, aby se snadno vešel do batohu. Naopak při kempování autem můžete zvolit větší a pohodlnější model. Nezapomeňte také na rozměry spacáku. Pokud jste vyšší postavy, hledejte prodloužené verze spacáků. A co tvar? Dekové spacáky poskytují více prostoru pro pohyb, což oceníte, pokud se během spánku hodně otáčíte. Jaký typ spacáku vám nejlépe vyhovuje?

Nejlepší dekové spacáky

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější dekové spacáky na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 ROCKTRAIL mumie ROCKTRAIL mumie 97 % Zobrazit nabídky lidl-shop.cz
TOP 2 Outwell Campion Lux Outwell Campion Lux 89 % Zobrazit nabídky benatky-kobras.cz
TOP 3 Crossroad Akutan Kid Crossroad Akutan Kid 91 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 4 Quechua Arpenaz 10°C Quechua Arpenaz 10°C 96 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 5 Trimm Divan Trimm Divan 97 % Zobrazit nabídky outdoormarket.cz
TOP 6 Loap Fiemme Loap Fiemme 90 % Zobrazit nabídky outlet-alpine.cz
TOP 7 Husky Gizmo Husky Gizmo 92 % Zobrazit nabídky allegro.cz
TOP 8 Outwell Celebration Lux Outwell Celebration Lux 100 % Zobrazit nabídky svetkaravanu.cz
TOP 9 Campgo Titan Campgo Titan Zobrazit nabídky alza.cz
TOP 10 Vango Ember single Vango Ember single 92 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 11 Outwell Contour Outwell Contour 96 % Zobrazit nabídky online-sport.cz
TOP 12 Outwell Contour Lux Outwell Contour Lux 99 % Zobrazit nabídky online-sport.cz
TOP 13 Outwell Freeway Single Outwell Freeway Single Zobrazit nabídky 4camping.cz
TOP 14 Husky Guty Husky Guty 93 % Zobrazit nabídky topsport.cz
TOP 15 Quechua dětský MH100 10°C Quechua dětský MH100 10°C 93 % Zobrazit nabídky decathlon.cz
TOP 16 Brother Pilot 1 Brother Pilot 1 82 % Zobrazit nabídky penzo.cz
TOP 17 Loap SALMO Loap SALMO 100 % Zobrazit nabídky ok-moda.cz
TOP 18 Hannah Ranger 200 Hannah Ranger 200 97 % Zobrazit nabídky zebrasport.cz
TOP 19 King Camp Oasis 250 King Camp Oasis 250 83 % Zobrazit nabídky alza.cz
TOP 20 Husky Drumy Husky Drumy 100 % Zobrazit nabídky huskycz.cz
TOP 21 Loap SAIPAL Loap SAIPAL 100 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 22 Pinguin Lite blanket Pinguin Lite blanket 98 % Zobrazit nabídky 4camping.cz
TOP 23 Campgo Merlion Double Campgo Merlion Double 100 % Zobrazit nabídky alza.cz
TOP 24 Coleman Maranta Coleman Maranta 100 % Zobrazit nabídky topsport.cz
TOP 25 Snugpak Jungle Bag Snugpak Jungle Bag 80 % Zobrazit nabídky pod7kilo.cz

Srovnání hlavních parametrů

ROCKTRAIL mumieROCKTRAIL mumie Outwell Campion LuxOutwell Campion Lux Crossroad Akutan KidCrossroad Akutan Kid Quechua Arpenaz 10°CQuechua Arpenaz 10°C Trimm DivanTrimm Divan Loap FiemmeLoap Fiemme Husky GizmoHusky Gizmo Outwell Celebration LuxOutwell Celebration Lux Campgo TitanCampgo Titan Vango Ember singleVango Ember single Outwell ContourOutwell Contour Outwell Contour LuxOutwell Contour Lux Outwell Freeway SingleOutwell Freeway Single Husky GutyHusky Guty Quechua dětský MH100 10°CQuechua dětský MH100 10°C Brother Pilot 1Brother Pilot 1 Loap SALMOLoap SALMO Hannah Ranger 200Hannah Ranger 200 King Camp Oasis 250King Camp Oasis 250 Husky DrumyHusky Drumy Loap SAIPALLoap SAIPAL Pinguin Lite blanketPinguin Lite blanket Campgo Merlion DoubleCampgo Merlion Double Coleman MarantaColeman Maranta Snugpak Jungle BagSnugpak Jungle Bag
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10 TOP 11 TOP 12 TOP 13 TOP 14 TOP 15 TOP 16 TOP 17 TOP 18 TOP 19 TOP 20 TOP 21 TOP 22 TOP 23 TOP 24 TOP 25
Hodnocení 97 % 89 % 91 % 96 % 97 % 90 % 92 % 100 % 92 % 96 % 99 % 93 % 93 % 82 % 100 % 97 % 83 % 100 % 100 % 98 % 100 % 100 % 80 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky
Výrobce Rocktrail Outwell Crossroad Quechua TRIMM Loap Husky Outwell Campgo Vango Outwell Outwell Outwell Husky Quechua Acra Loap HANNAH KING CAMP Husky Loap PINGUIN Campgo COLEMAN -
Tvar dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové dekové
Extrémní teplota -24 °C -16 °C -3 °C - -28 °C -8 °C -5 °C -10 °C - -10 °C -13 °C - -16 °C -10 °C - 4 °C -8 °C -11 °C 10 °C -10 °C -8 °C 0 °C -3 °C - 2 °C

Teplotní komfort a izolační materiály

Teplotní komfort je klíčový. Jak zjistíte, zda spacák udrží teplo i v chladnějších nocích? Hledejte spacáky s teplotním rozsahem, který odpovídá nejnižší teplotě, ve které plánujete spát. Nezapomeňte, že každý člověk vnímá chlad jinak.

Izolační materiály hrají velkou roli. Peří nabízí vynikající poměr tepla k váze, ale ztrácí izolační schopnosti, když je mokré. Syntetické materiály jako Primaloft nebo Thinsulate jsou odolnější vůči vlhkosti a rychleji schnou, což je ideální pro vlhké podmínky.

Velikost a hmotnost

Velikost spacáku je důležitá nejen pro pohodlí, ale i pro balení. Jak velký spacák potřebujete? Zvažte, zda preferujete více prostoru pro pohyb nebo kompaktnější variantu. Dekové spacáky bývají prostornější, ale také objemnější po sbalení.

Hmotnost spacáku je zásadní, pokud plánujete delší túry. Lehčí spacáky jsou skvělé pro pěší turistiku, ale mohou mít nižší izolační schopnosti. Vyvažte hmotnost a teplotní komfort podle vašich potřeb.

Funkční detaily a zpracování

Detaily dělají rozdíl. Má spacák kvalitní zipy, které se nezasekávají? Dvojitý zip umožňuje lepší ventilaci. Hledejte spacáky s krycí légou přes zip, která zamezí úniku tepla.

Kapuce a límec jsou další důležité prvky. Kapuce by měla být nastavitelná a dobře přiléhající, aby udržela teplo. Límec kolem krku zabrání úniku tepla z horní části spacáku.

Materiál vnější vrstvy by měl být odolný a voděodpudivý. Vnitřní materiál by měl být příjemný na dotek a prodyšný, aby se zabránilo pocení.

Doufám, že tyto tipy vám pomohou vybrat ten nejlepší dekový spacák pro vaše potřeby. Šťastné kempování!

Porovnat ceny dekových spacáků

Často kladené otázky

Jaký materiál spacáku je nejlepší pro různé klimatické podmínky?
Pro teplejší počasí zvolte spacák z lehčích materiálů, jako je nylon nebo polyester. Tyto materiály dobře odvádějí vlhkost a rychle schnou. Pro chladnější podmínky je ideální spacák s izolační vrstvou z husího peří nebo syntetických vláken, které poskytují lepší tepelnou izolaci.
Jaký tvar spacáku je nejvhodnější pro pohodlný spánek?
Dekové spacáky poskytují více prostoru pro pohyb, což je ideální pro ty, kteří se ve spánku často otáčejí. Pokud preferujete více tepla a kompaktnější tvar, zvažte mumiový spacák, který lépe udržuje teplo kolem těla.
Jaký je rozdíl mezi letním a zimním dekovým spacákem?
Letní dekové spacáky jsou lehčí a mají nižší tepelnou izolaci, což je ideální pro teplejší noci. Zimní dekové spacáky mají silnější izolační vrstvu a jsou navrženy tak, aby udržely teplo i při nižších teplotách. Při výběru sledujte teplotní rozsah spacáku, který by měl odpovídat podmínkám, ve kterých plánujete kempovat.
Jak správně udržovat a čistit dekový spacák?
Vždy dodržujte pokyny výrobce. Obecně platí, že spacák byste měli prát v pračce na jemný cyklus s použitím speciálního pracího prostředku na outdoorové vybavení. Po vyprání ho sušte na vzduchu nebo v sušičce na nízkou teplotu. Nikdy nepoužívejte aviváž, která může poškodit izolační vlastnosti materiálu.
Jaký je význam hmotnosti spacáku při výběru?
Hmotnost spacáku je klíčová, zejména pokud plánujete delší túry nebo přechody. Lehčí spacák znamená menší zátěž, což oceníte při dlouhých pochodech. Na druhou stranu, těžší spacák často poskytuje lepší tepelnou izolaci, takže je důležité najít rovnováhu mezi hmotností a tepelným komfortem.
Jaké doplňky mohou zvýšit komfort při používání dekového spacáku?
Zvažte použití vložky do spacáku, která zvyšuje tepelnou izolaci a usnadňuje údržbu. Dalším užitečným doplňkem je polštářek nebo nafukovací podložka, které zajišťují lepší pohodlí při spánku. Některé spacáky mají také kapsy na drobnosti, což je praktické pro uložení telefonu nebo čelovky.

Pomohl vám článek?

4.9 / 5 (347 hodnocení)