Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Spacáky » Spacáky Rock Empire

Srovnání a recenze nejlepších spacáků Rock Empire z testu 2024

Při výběru spacáku Rock Empire je důležité zaměřit se na několik klíčových aspektů. Prvním z nich je teplotní rozsah. Jaké podmínky očekáváte během vašich výletů? Spacák by měl být schopen vás udržet v teple i v nejchladnějších noci, ale zároveň by neměl být příliš horký pro letní měsíce. Dále je důležitá hmotnost a kompaktnost. Plánujete nosit spacák na dlouhé vzdálenosti? Pokud ano, lehký a snadno sbalitelný model bude pro vás ideální. Jaké jsou tedy vaše potřeby a očekávání?

Poslední, ale neméně důležitým faktorem je odolnost materiálu. Spacáky Rock Empire jsou známé svou vysokou kvalitou a odolností, ale i tak je dobré zkontrolovat, zda je materiál odolný vůči vodě a zda je spacák vybavený kvalitním zipem, který nezaklíní. A co je pro vás důležité, je komfort. Měl by být dostatečně prostorný, aby se vám v něm pohodlně spalo, ale zároveň by měl být dostatečně těsný, aby udržel teplo. Jaké jsou tedy vaše preference v oblasti komfortu a odolnosti?

Srovnání hlavních parametrů

Rock Empire CyklotourRock Empire Cyklotour Rock Empire MontanaRock Empire Montana Rock Empire ArktidaRock Empire Arktida Rock Empire BikeRock Empire Bike Rock Empire Arktida LadyRock Empire Arktida Lady Rock Empire OntarioRock Empire Ontario Rock Empire Arktida LD -9Rock Empire Arktida LD -9 Rock Empire Artkida -9Rock Empire Artkida -9 Rock Empire Arktida -9 LongRock Empire Arktida -9 Long Rocke Empire Bike +2Rocke Empire Bike +2
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10
Hodnocení 97 % 83 % 88 % 100 % 93 % 96 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky Spacáky
Výrobce Rock Empire Rock Empire Rock Empire Rock Empire Rock Empire Rock Empire Rock Empire Rock Empire - Rock Empire
Tvar mumiové mumiové mumiové mumiové mumiové mumiové - - - -
Extrémní teplota -18 °C -38 °C -28 °C -13 °C -28 °C -22 °C - - -28 °C -13 °C
Spojovatelnost ano ano ano ano ano ano ano ano - ano
Limitní teplota -2 °C -17 °C -9 °C 2 °C -9 °C 3 °C - - - -
Komfortní teplota 4 °C -10 °C -3 °C 7 °C -3 °C -2 °C -3 °C -3 °C -3 °C 7 °C
Sezónní určení třísezónní zimní třísezónní letní třísezónní třísezónní třísezónní třísezónní - letní
Určení unisex unisex unisex unisex dámské unisex dámské - - -
Ultralehké - - - - - - - - - -
Spacáky pro dva - - - - - - - - - -
Vnitřní materiál Polyester 50D 300T Polyester 75D 210T Pongee 44D 237T Nylon Tactel Taffeta W/R Cire Polyester 75D 210T Pongee Polyester 75D 210T Pongee 70D 210T Nylon Taffeta W/R Double Cire Polyester 75D 210T Pongee Polyester 50D 300T - Polyester 75D 210T Pongee
Vnější materiál Nylon 44D 260T Tactel Ripstop W/R+ double cire Polyester 68D 210T Diamond + W/R + Double Cire Nylon 44D 260T Tactel Ripstop W/R+ double cire Polyester 68D 210T Diamond + W/R + Double Cire Nylon 20D 380T SD Ripstop P/D+W/R 70D 210T Nylon Taffeta W/R Double Cire Nylon 20D 380T SD Ripstop P/D+W/R Nylon 44D 260T Tactel Ripstop W/R+ double cire - Polyester 68D 210T Diamond + W/R + Double Cire
Druh náplně syntetické syntetické syntetické syntetické syntetické syntetické - - syntetické syntetické

Jak vybrat správný spacák Rock Empire pro vaše dobrodružství

Spacák je jedním z nejdůležitějších prvků vaší výbavy při turistice nebo kempingu. Ale jak vybrat ten správný? Co je důležité zvážit? Pojďme se na to podívat.

Typ spacáku

Rock Empire nabízí dva základní typy spacáků – mumiové a dekové. Mumiové spacáky jsou úzké, přiléhají k tělu a lépe udržují teplo. Dekové spacáky mají naopak více prostoru pro pohyb, ale nejsou tak teplé. Jaký typ je pro vás ten správný? Záleží na tom, jaký druh turistiky nebo kempingu preferujete.

Teplotní rozsah

U spacáků Rock Empire je důležité věnovat pozornost teplotnímu rozsahu. Každý spacák má uvedený komfortní teplotní rozsah, extrémní teplotní rozsah a limitní teplotní rozsah. Komfortní teplotní rozsah je teplota, při které se vám bude v spacáku příjemně spát. Limitní teplotní rozsah je teplota, při které vám bude v spacáku sice chladno, ale stále to bude snesitelné. Extrémní teplotní rozsah je teplota, při které vám hrozí podchlazení. Jaký teplotní rozsah byste měli zvolit? Záleží na tom, v jakých podmínkách budete spacák nejčastěji používat.

Velikost a hmotnost

Velikost a hmotnost spacáku jsou dalšími důležitými faktory. Spacák by měl být dostatečně velký, aby se vám do něj pohodlně vešlo, ale zároveň by neměl být příliš těžký, aby vás nezatěžoval při nošení. Jakou velikost a hmotnost byste měli zvolit? Záleží na tom, jak dlouho budete spacák nosit a jak velký jste.

Tipy pro péči o spacák Rock Empire

Spacák je investice, která by měla vydržet dlouho. Jak se o něj starat? Zde jsou některé tipy.

Praní a sušení

Spacák byste měli prát co nejméně, aby jste zachovali jeho izolační vlastnosti. Když už je to nezbytné, použijte speciální prací prostředek pro spacáky a postupujte podle pokynů na štítku. Spacák sušte v rozloženém stavu mimo přímé slunce.

Skladování

Spacák byste měli skladovat v rozloženém stavu nebo v speciálním pytle na skladování, který je volnější než kompresní pytel. Tím se zabrání stlačení izolační vrstvy a spacák si déle zachová své tepelné vlastnosti.

Tak a teď už víte, jak vybrat ten správný spacák Rock Empire a jak se o něj starat. Přeji vám mnoho úspěšných dobrodružství!

Porovnat ceny spacáků Rock Empire

Často kladené otázky

Jaký je hlavní rozdíl mezi spacáky Rock Empire pro letní a zimní použití?
Letní spacáky Rock Empire jsou obecně lehčí a méně izolované, protože jsou určené pro teplejší počasí. Zimní spacáky naopak nabízejí větší izolaci a jsou vyrobeny z odolnějších materiálů, aby odolaly náročnějším podmínkám. Zimní modely také často obsahují kapuci pro extra teplo.
Jaké jsou hlavní rysy spacáků Rock Empire, které je odlišují od konkurence?
Spacáky Rock Empire jsou známé svou vysokou kvalitou a odolností. Vyrábějí se z vysoce kvalitních materiálů, které jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a opotřebení. Navíc, Rock Empire nabízí širokou škálu modelů pro různé typy outdoorových aktivit, takže si každý může vybrat spacák, který nejlépe vyhovuje jeho potřebám.
Jak se starat o spacák Rock Empire, aby vydržel co nejdéle?
Po každém použití spacák pečlivě vyvětrejte a nechte ho úplně vyschnout, než ho složíte. Nikdy ho nemyjte v pračce, raději ho vyčistěte ručně měkkým mýdlem a vodou. Pokud je spacák silně znečištěný, doporučujeme profesionální čištění.
Jaký je rozdíl mezi syntetickými a peříovými spacáky Rock Empire?
Syntetické spacáky Rock Empire jsou obecně levnější, odolnější a snadněji se o ně stará. Na druhou stranu, peříové spacáky jsou lehčí a nabízejí lepší izolaci, ale vyžadují více péče a nejsou tak odolné vůči vlhkosti.
Jak vybrat správnou velikost spacáku Rock Empire?
Při výběru velikosti spacáku byste měli vzít v úvahu svou výšku a obvod těla. Rock Empire nabízí spacáky v různých velikostech, takže byste měli být schopni najít model, který vám bude dobře sedět. Pamatujte, že spacák by měl být dostatečně prostorný, abyste se v něm cítili pohodlně, ale zároveň by měl být dostatečně těsný, aby udržel tělo v teple.
Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody spacáků Rock Empire?
Hlavní výhody spacáků Rock Empire zahrnují vysokou kvalitu, odolnost a širokou škálu modelů pro různé outdoorové aktivity. Mezi nevýhody patří vyšší cena v porovnání s některými konkurenčními značkami a to, že některé modely mohou být pro některé uživatele příliš těžké nebo objemné.

Pomohl vám článek?

4.5 / 5 (518 hodnocení)