Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Sporttestery » Sporttestery Polar

Srovnání a recenze nejlepších sporttesterů Polar z testu 2024

Na počátku procesu výběru sporttesteru Polar vezměte v úvahu samotnou povahu vašich aktivit. Jste vášnivý běžec nebo cyklista, nebo se spíše orientujete na smíšené fitness aktivity? Potřebujete sledovat své srdeční tep? Jak vážně berete sledování své kondice? V závislosti na vašich potřebách a cílech můžete volit z různých modelů Polar, které poskytují velkou škálu funkcí od sledování tělesné aktivity, srdečního tepu, až po pokročilé funkce pro sledování spánku. Informujte se o jednotlivých modelech a jejich funkcích. Důkladně se podívejte jak na oficiální web výrobce, tak na nezávislé recenze uživatelů na internetu. Jaký je váš ideální sporttester Polar?

Nezapomeňte také na délku baterie a zpětnou vazbu. Pro někoho, kdo se pravidelně věnuje sportu a bude tester používat intenzivně, je důležité, aby baterie vydržela co nejdéle. Kromě toho by měl sporttester poskytovat zpětnou vazbu o vašem fyzickém pokroku a zdravotním stavu, aby vás mohl efektivně motivovat a pomoci vám dosáhnout vašich cílů. Další důležitou věcí je přítomnost GPS a možnosti připojení k jiným zařízením, pokud například chcete provázat data se svým smartphonem a dále je analyzovat. Určitě také zkontrolujte záruční podmínky a také možnosti servisu a podpory v případě potřeby. Jakou hodnotu nabízí sporttestery Polar v porovnání s alternativami na trhu?

Nejlepší sporttestery Polar

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější sporttestery Polar na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Polar Grit X Pro Polar Grit X Pro 93 % Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 2 Polar Pacer S-L Polar Pacer S-L 100 % Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 3 Polar Unite Polar Unite 80 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 4 Polar Pacer Pro S-L Polar Pacer Pro S-L 92 % Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 5 Polar Grit X Polar Grit X 95 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 6 Polar GritX Pro Titan Polar GritX Pro Titan 100 % Zobrazit nabídky fitham.cz
TOP 7 Polar M400 Polar M400 92 % Zobrazit nabídky easysport.cz
TOP 8 Polar Ignite Polar Ignite 88 % Zobrazit nabídky sportisimo.cz
TOP 9 Polar Vantage M Polar Vantage M 92 % Zobrazit nabídky sport365.cz
TOP 10 Polar RCX5 Polar RCX5 87 % Zobrazit nabídky technisport.cz
TOP 11 Polar M200 Polar M200 82 % Zobrazit nabídky uniquesport.cz
TOP 12 Polar Vantage V Polar Vantage V 97 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 13 Polar V800 GPS HR Polar V800 GPS HR Zobrazit nabídky uniquesport.cz
TOP 14 Polar RCX3 Polar RCX3 91 % Zobrazit nabídky technisport.cz
TOP 15 Polar TEAM 3 Polar TEAM 3 Zobrazit nabídky uniquesport.cz
TOP 16 Polar M600 Polar M600 80 % Zobrazit nabídky yourgames.cz
TOP 17 Polar S510 Polar S510 Zobrazit nabídky easysport.cz
TOP 18 Polar VANTAGE M + HR Polar VANTAGE M + HR Zobrazit nabídky easysport.cz
TOP 19 Polar V800 Polar V800 96 % Zobrazit nabídky spineo.cz
TOP 20 Polar Vantage V HR Polar Vantage V HR 94 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 21 Polar M430 Polar M430 96 % Zobrazit nabídky alashop.cz
TOP 22 Polar Pacer + HR Polar Pacer + HR Zobrazit nabídky easysport.cz
TOP 23 Polar FT60 Polar FT60 89 % Zobrazit nabídky lamimed.cz
TOP 24 Polar V800 HR Polar V800 HR 94 % Zobrazit nabídky spineo.cz
TOP 25 Polar FT7 Polar FT7 86 % Zobrazit nabídky sport365.cz

Srovnání hlavních parametrů

Polar Grit X ProPolar Grit X Pro Polar Pacer S-LPolar Pacer S-L Polar UnitePolar Unite Polar Pacer Pro S-LPolar Pacer Pro S-L Polar Grit XPolar Grit X Polar GritX Pro TitanPolar GritX Pro Titan Polar M400Polar M400 Polar IgnitePolar Ignite Polar Vantage MPolar Vantage M Polar RCX5Polar RCX5 Polar M200Polar M200 Polar Vantage VPolar Vantage V Polar V800 GPS HRPolar V800 GPS HR Polar RCX3Polar RCX3 Polar TEAM 3Polar TEAM 3 Polar M600Polar M600 Polar S510Polar S510 Polar VANTAGE M + HRPolar VANTAGE M + HR Polar V800Polar V800 Polar Vantage V HRPolar Vantage V HR Polar M430Polar M430 Polar Pacer + HRPolar Pacer + HR Polar FT60Polar FT60 Polar V800 HRPolar V800 HR Polar FT7Polar FT7
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10 TOP 11 TOP 12 TOP 13 TOP 14 TOP 15 TOP 16 TOP 17 TOP 18 TOP 19 TOP 20 TOP 21 TOP 22 TOP 23 TOP 24 TOP 25
Hodnocení 93 % 100 % 80 % 92 % 95 % 100 % 92 % 88 % 92 % 87 % 82 % 97 % 91 % 80 % 96 % 94 % 96 % 89 % 94 % 86 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery
Výrobce Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar Polar
Kompatibilní OS Android a iOS Android a iOS Android a iOS Android a iOS Android a iOS Android a iOS - Android a iOS Android a iOS - Android a iOS Android a iOS - - - iOS - - - Android a iOS Android - - - -
Odolnost proti vodě 100 m - - 1 m 100 m 100 m 30 m 30 m 30 m 30 m 50 m - - 30 m - 50 m - 30 m 30 m 30 m 30 m - 30 m 30 m 30 m
Měření tepové frekvence ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano
GPS ano ano - ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano - ano - ano ano ano ano - ano ano -
Výškoměr ano ano ano ano ano ano ano ano ano - - ano ano ano - ano - - ano ano ano - - ano -
Kompas ano - - ano ano ano - - - - - - - - - - - - - ano - - - - -
Teploměr - - - - ano ano - - - - - - ano - - - - - ano ano - - - - -
Barometr ano - - ano ano ano - - ano - - ano ano - - - - - ano ano - - - ano -
Spánková aktivita ano - - ano - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Krokoměr ano ano ano ano ano ano - ano ano ano ano ano - - - ano - - - - ano - - - -
Vodotěsné ano ano ano ano ano ano - ano ano - ano - - - - ano - - - ano - - - - -
Měření rychlosti ano ano ano ano ano ano - ano ano - ano ano - - - ano - - ano - ano - ano ano -
Cyklistika ano - - - ano ano - ano ano ano - - ano ano - - - ano ano - - - - - -
Fitness ano - - ano ano ano - ano ano ano - - ano ano ano - - - ano - ano - ano - ano
Běh ano - - ano ano - - - ano - ano - - - - - - - - - ano - ano - -
Turistika ano - - ano ano ano - - ano - - - - ano - - - - - - - - - - -
Chůze ano - - ano - - - - - - - - - - - - - - - - - - ano - -

Jak vybrat ten správný sporttester Polar

Není vždy snadné vybrat to nejlepší z nabídky sporttesterů Polar. Rozhodnout se, které funkce jsou skutečně důležité a které jsou jen příjemným bonusem, může být zrádné. Takže jak to udělat správně? Pojďme na to.

Výdrž baterie

Možná vás to překvapí, ale často zapomínaným, a přitom zásadním faktorem je výdrž baterie.

Planuji opravdu dlouhý trénink či závod a nevím, zda baterie vydrží? Byla by škoda přijít o výsledky měření v posledních chvílích.

Takže jaký je můj tip?

Nejdříve zjistěte, jakou má sporttester údajnou výdrž baterie. Poté se podívejte na recenze uživatelů a zjistěte, jak se tato doba liší v reálném provozu.

Funkce a možnosti nastavení

Často se řídíme myšlenkou „čím více funkcí, tím lépe“. Ale je to opravdu tak? Potřebujete opravdu všechny ty složité možnosti a nastavení, které vám nabízí prémiové modely?

Připravujete se na velký závod a potřebujete detailní rozbor vaší fyzičky a hodnot? Nebo jste rekreační sportovec, který potřebuje sledovat jen základní údaje, jako je tepová frekvence, rychlost nebo délka tréninku? Odpověď na tyto otázky vám hodně napoví, jaké funkce byste měli považovat za důležité.

Interakce s jinými zařízeními

Ne vždy platí, že pokud má sporttester mnoho funkcí, je i dobře kompatibilní s ostatními zařízeními. Anebo jestli podporuje aktuální technologie jako ANT+ či Bluetooth Smart.

Věřte mi, není nic horšího než zjistit, že váš nový sporttester se nehodí k vašemu chytrému telefonu nebo nespolupracuje s vašim domácím rotopedem. Určitě se vyhněte tomuto zklamání a prověřte kompatibilitu před nákupem!

A jaký je můj další tip?

Podívejte se na webové stránky výrobce nebo do manuálu a zjistěte, jaké technologie a zařízení sporttester podporuje. A pokud nejste na sto procent jisti, zeptejte se přímo výrobce nebo zkuste najít recenze na internetu od uživatelů se stejnými zařízeními.

Comfort a design

Asi se shodneme na tom, že sporttester by měl být pohodlný i stylový. Je vždy dobré si vzpomenout, že budete nosit tento doplněk na ruce během tréninku, a možná i mimo něj. Takže jeho design a pohodlí nošení jsou pro vás důležité.

Jemně oválný tvar? Silikonový popruh? Tyto atributy mohou znamenat rozdíl mezi výrobkem, který rádi používáte, a tím, který jen leží v šuplíku.

Mým posledním doporučením je tedy:

Než uděláte konečné rozhodnutí, vyzkoušejte si sporttester na ruce. Pokud to není možné, alespoň si přečtěte hodnocení jiných uživatelů a informujte se více o jeho designu a materiálech.

Tak to jsou moje tipy pro výběr správného sporttesteru Polar. Doufám, že vám náš hodnotný průvodce pomůže udělat tu nejlepší volbu. Nezapomínejte, že nejlepší sporttester je ten, který splňuje vaše individuální potřeby a zároveň vám přináší radost z jeho používání. Hodně štěstí při výběru a mějte se fajn!

Porovnat ceny sporttesterů Polar

Často kladené otázky

Jaký model Polar sporttesteru je nejlepší pro běžce?
Pro běžce často doporučujeme model Polar Vantage M, který je vybaven pokročilými funkcemi pro sledování kondice, včetně analýzy kroku a měření VO2 max. Navíc umožňuje nastavení individuálních tréninkových plánů.
Existuje sporttester Polar s dlouhou výdrží na baterii?
Určitě, pokud hledáte sporttester s dlouhou výdrží, měli byste se podívat na Polar Grit X. Díky výdrži baterie až 40 hodin při plném využití GPS a až 7 dní v hodinkovém režimu je ideální pro dlouhotrvající tréninky nebo vícedenní expedice.
Je možné synchronizovat data z Polar sporttesteru do mobilní aplikace?
Ano, většina modelů Polar umožňuje synchronizaci dat s mobilním telefonem prostřednictvím aplikace Polar Flow. Ta poskytuje detailní přehled vašich tréninků, aktivity a pokroku.
Jaká je přesnost měření tepové frekvence u sporttesterů Polar?
Sporttestery Polar jsou známy svou vysokou přesností měření tepové frekvence. Naprostá většina modelů využívá optické měření tepu přímo z zápěstí, které je velmi přesné, pokud je hodinka správně nasazena. Pro ještě přesnější měření lze u některých modelů použít hrudní pás.
Můžu na sporttesteru Polar poslouchat hudbu?
Některé vyšší modely sporttesterů Polar, jako je například Polar Vantage V2, umožňují ovládat hudbu na vašem připojeném smartphone přímo z hodinek. Samotný sporttester ale neumožňuje ukládání a přehrávání hudby.
Jaké jsou možnosti nastavení tréninkových plánů v sporttesterech Polar?
Sporttestery Polar uživatelům nabízí možnost vytvářet vlastní tréninkové plány a nebo využít přednastavených programů pro různé sporty a aktivity. Díky funkci Smart Coaching můžete navíc sledovat svůj pokrok a dostávat automatické tipy na zlepšení vašeho tréninku.

Pomohl vám článek?

4.45 / 5 (200 hodnocení)