Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Sporttestery » Sporttestery s hrudním pásem

Srovnání a recenze nejlepších sporttesterů s hrudními pásky z testu 2024

Při výběru sporttesteru s hrudním pásem je důležité zaměřit se na několik klíčových aspektů. Prvním z nich je komfort nošení. Hrudní pás by měl být dostatečně pohodlný, aby vás při sportování nijak neomezoval. Je také důležité, aby byl pás nastavitelný, aby dokonale seděl na vašem těle. Jaký materiál preferujete na své kůži?

Dalším důležitým faktorem je kvalita a přesnost měření. Sporttester by měl být schopen přesně měřit vaše srdeční tep, kalorie, ale také další parametry jako je například vzdálenost nebo rychlost. Jaké funkce jsou pro vás nejdůležitější? Nezapomeňte také zkontrolovat, zda je sporttester kompatibilní s vaším mobilním telefonem nebo počítačem, aby jste mohli snadno přenášet a analyzovat data. Konektivita a kompatibilita jsou klíčové pro maximální využití vašeho sporttesteru.

Nejlepší sporttestery s hrudním pásem

Tabulka ukazuje aktuálně nejžádanější sporttestery s hrudním pásem na trhu:

Pořadí Obrázek Název Hodnocení Aktuální cena Nejlepší nabídka
TOP 1 Suunto 9 Baro HR Suunto 9 Baro HR 83 % Zobrazit nabídky mall.cz
TOP 2 Suunto Ambit 3 RUN HR Suunto Ambit 3 RUN HR 97 % Zobrazit nabídky mall.cz
TOP 3 Suunto Spartan Sport Wrist HR Suunto Spartan Sport Wrist HR 95 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 4 Suunto Ambit 3 Vertical HR Suunto Ambit 3 Vertical HR 96 % Zobrazit nabídky mall.cz
TOP 5 Suunto Spartan Sport HR Suunto Spartan Sport HR 87 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 6 Garmin Forerunner 955 HRM PRO Bundle Garmin Forerunner 955 HRM PRO Bundle Zobrazit nabídky pulsmetry.cz
TOP 7 Polar V800 HR Polar V800 HR 94 % Zobrazit nabídky spineo.cz
TOP 8 Suunto Ambit HR Suunto Ambit HR Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 9 Polar Vantage V HR Polar Vantage V HR 94 % Zobrazit nabídky insportline.cz
TOP 10 Suunto Vector HR Suunto Vector HR 75 % Zobrazit nabídky sport4people.cz
TOP 11 Suunto Ambit 2 HR Suunto Ambit 2 HR 86 % Zobrazit nabídky klenoty-buran.cz
TOP 12 Sigma ID.Run HR Sigma ID.Run HR 83 % Zobrazit nabídky global-sport.cz
TOP 13 Suunto Spartan Ultra HR Suunto Spartan Ultra HR 68 % Zobrazit nabídky mall.cz
TOP 14 Polar V800 GPS HR Polar V800 GPS HR Zobrazit nabídky uniquesport.cz
TOP 15 Oregon Scientific SE300 HRM Oregon Scientific SE300 HRM Zobrazit nabídky tntrade.cz
TOP 16 Polar Grit X HR Cycling Bundle Polar Grit X HR Cycling Bundle Zobrazit nabídky xcsport.cz
TOP 17 Polar Pacer Pro + HR Polar Pacer Pro + HR Zobrazit nabídky easysport.cz
TOP 18 Polar VANTAGE M + HR Polar VANTAGE M + HR Zobrazit nabídky easysport.cz
TOP 19 Suunto Spartan Ultra Gold Limited Edition HR Suunto Spartan Ultra Gold Limited Edition HR Zobrazit nabídky easysport.cz
TOP 20 Suunto Ambit 3 Sport HR Suunto Ambit 3 Sport HR 96 % Zobrazit nabídky mall.cz

Srovnání hlavních parametrů

Suunto 9 Baro HRSuunto 9 Baro HR Suunto Ambit 3 RUN HRSuunto Ambit 3 RUN HR Suunto Spartan Sport Wrist HRSuunto Spartan Sport Wrist HR Suunto Ambit 3 Vertical HRSuunto Ambit 3 Vertical HR Suunto Spartan Sport HRSuunto Spartan Sport HR Garmin Forerunner 955 HRM PRO BundleGarmin Forerunner 955 HRM PRO Bundle Polar V800 HRPolar V800 HR Suunto Ambit HRSuunto Ambit HR Polar Vantage V HRPolar Vantage V HR Suunto Vector HRSuunto Vector HR Suunto Ambit 2 HRSuunto Ambit 2 HR Sigma ID.Run HRSigma ID.Run HR Suunto Spartan Ultra HRSuunto Spartan Ultra HR Polar V800 GPS HRPolar V800 GPS HR Oregon Scientific SE300 HRMOregon Scientific SE300 HRM Polar Grit X HR Cycling BundlePolar Grit X HR Cycling Bundle Polar Pacer Pro + HRPolar Pacer Pro + HR Polar VANTAGE M + HRPolar VANTAGE M + HR Suunto Spartan Ultra Gold Limited Edition HRSuunto Spartan Ultra Gold Limited Edition HR Suunto Ambit 3 Sport HRSuunto Ambit 3 Sport HR
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10 TOP 11 TOP 12 TOP 13 TOP 14 TOP 15 TOP 16 TOP 17 TOP 18 TOP 19 TOP 20
Hodnocení 83 % 97 % 95 % 96 % 87 % 94 % 94 % 75 % 86 % 83 % 68 % 96 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery
Výrobce Suunto Suunto Suunto Suunto Suunto Garmin Polar Suunto Polar Suunto Suunto SIGMA SPORT Suunto Polar OREGON SCIENTIFIC Polar Polar Polar Suunto Suunto
Kompatibilní OS Android a iOS iOS Android a iOS iOS Android a iOS - - - Android a iOS - - iOS Android a iOS - - - - - Android a iOS iOS
Odolnost proti vodě 100 m - 100 m 100 m 100 m - 30 m - 30 m 30 m - 3 m 100 m - - 100 m - 30 m - 50 m
Hrudní pás s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem s hrudním pásem
GPS ano ano ano ano ano - ano ano ano - ano ano ano ano - ano ano ano ano ano
Kompas ano ano ano ano ano - - ano ano ano - - ano - - - ano - ano ano
Teploměr ano - ano ano ano - - ano ano ano - - ano ano - - - - ano ano
Barometr ano - ano ano ano - ano ano ano ano - - ano ano - ano ano - ano ano
Intervalový trénink ano - ano - ano - ano - - - - - ano - - - - - ano -
Spálené kalorie ano - ano ano ano ano ano - ano - - ano ano ano ano - - ano ano -
Krokoměr ano - ano - - - - - - - - ano ano - - - - - - -
Stopky ano ano ano ano ano - ano ano ano ano - ano ano ano - - - - - ano
Cyklistika ano - ano ano ano - - ano - ano - ano ano ano - ano - ano - ano
Plavání ano - ano ano ano - ano ano ano - ano ano ano - - - - ano - ano
Běh ano - ano - ano - - ano - - ano ano ano - - - - - - -
Triatlon ano - ano ano ano - - - ano - - - ano ano - - - - - ano

Výběr sporttesteru s hrudním pásem: Co je důležité?

Vybírat sporttester s hrudním pásem může být náročné, protože na trhu je mnoho různých modelů s různými funkcemi. Ale jaké vlastnosti by měl mít ten pravý sporttester pro vás?

Přesnost měření

První věc, na kterou byste měli dbát, je přesnost měření. Sporttester s hrudním pásem by měl být schopen přesně měřit vaši srdeční frekvenci, a to i při vysoké intenzitě cvičení. Některé modely mohou mít problémy s přesností měření při vysokých tepových frekvencích, což může ovlivnit vaše tréninkové plány.

Pohodlí při nošení

Další důležitou vlastností je pohodlí při nošení. Hrudní pás by měl být dostatečně pohodlný, aby vás nebavil během cvičení. Měl by být také dostatečně pevný, aby zůstal na místě, ale zároveň by neměl být tak těsný, aby vás omezoval v pohybu.

Kompatibilita s jinými zařízeními

Jednou z nejdůležitějších věcí, které byste měli zvážit, je kompatibilita sporttesteru s jinými zařízeními. Pokud používáte jiné fitness zařízení nebo aplikace, je důležité, aby byl váš sporttester s nimi kompatibilní. To vám umožní sledovat a analyzovat vaše výsledky na jednom místě.

Odolnost vůči vodě

Odolnost vůči vodě je další vlastností, kterou byste měli zvážit. Pokud plánujete používat sporttester při plavání nebo jiných vodních sportech, je důležité, aby byl odolný vůči vodě.

Tipy pro výběr sporttesteru s hrudním pásem

Nyní, když víte, na co se zaměřit při výběru sporttesteru s hrudním pásem, zde jsou některé tipy, jak vybrat ten pravý pro vás.

Zvažte své potřeby

Před nákupem sporttesteru se zamyslete nad tím, jaké funkce budete skutečně potřebovat. Potřebujete například sledování spánku, GPS sledování nebo možnost sdílení dat s přáteli? Nebo hledáte základní model, který měří pouze srdeční frekvenci?

Prohlédněte si recenze

Recenze od ostatních uživatelů mohou být velmi užitečné při výběru sporttesteru. Podívejte se na to, co říkají o přesnosti měření, pohodlí při nošení a kompatibilitě s jinými zařízeními.

Zkuste ho před nákupem

Pokud je to možné, zkuste sporttester před nákupem. To vám umožní zjistit, jak se cítí na těle, a zda je pro vás pohodlný.

Je důležité si uvědomit, že nejlepší sporttester pro vás nemusí být ten nejdražší nebo ten s nejvíce funkcemi. Nejdůležitější je, aby vyhovoval vašim potřebám a byl pro vás pohodlný.

Porovnat ceny sporttesterů s hrudními pásky

Často kladené otázky

Jaký je hlavní rozdíl mezi sporttestery s hrudním pásem a bez něj?
Sporttestery s hrudním pásem jsou obecně přesnější v měření srdečního tepu. Hrudní pás detekuje elektrické signály srdce, což je přímé a velmi přesné měření. Naopak sporttestery bez hrudního pásu měří tep opticky na zápěstí, což může být ovlivněno pohybem nebo světelnými podmínkami.
Jaký je rozdíl mezi ANT+ a Bluetooth připojením u sporttesterů s hrudním pásem?
ANT+ a Bluetooth jsou různé technologie bezdrátového připojení. ANT+ je starší a méně energeticky náročná, ale může být méně stabilní. Bluetooth je modernější a stabilnější, ale může rychleji vybít baterii. Některé sporttestery podporují obě technologie, takže můžete vybrat tu, která vám nejlépe vyhovuje.
Jak často bych měl měnit hrudní pás u sporttesteru?
Životnost hrudního pásu závisí na jeho kvalitě a intenzitě používání. Pokud ho používáte pravidelně, měli byste ho vyměnit zhruba každé 2 roky. Pokud se však pás začne trhat nebo pokud sporttester začne ukazovat nesmyslné hodnoty, měli byste ho vyměnit dříve.
Jaký je rozdíl mezi sporttestery pro běžce a cyklisty?
Sporttestery pro běžce a cyklisty se mohou lišit v několika funkcích. Například sporttestery pro běžce často obsahují podrobné statistiky o krocích, rychlosti a vzdálenosti. Sporttestery pro cyklisty mohou mít naopak funkce jako měření výkonu, kadence nebo gradientu. Přesto mnoho sporttesterů nabízí univerzální funkce pro různé sporty.
Je možné používat sporttester s hrudním pásem i ve vodě?
Ano, většina sporttesterů s hrudním pásem je vodotěsná a může být používána při plavání. Přesto je důležité si přečíst specifikace konkrétního modelu, protože některé mohou být pouze odolné vůči stříkání vody. Také je třeba mít na paměti, že bezdrátové připojení (Bluetooth nebo ANT+) nemusí ve vodě fungovat dobře.
Jak správně udržovat hrudní pás sporttesteru?
Hrudní pás byste měli po každém použití opláchnout čistou vodou a nechat ho volně uschnout. Nikdy ho nesušte na přímém slunci nebo na topení. Jednou za čas ho můžete také vyčistit mýdlovou vodou. Důležité je také pravidelně kontrolovat stav baterie a vyměnit ji, pokud je téměř vybitá.

Pomohl vám článek?

4.5 / 5 (312 hodnocení)