Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Sporttestery » Sporttestery Sigma

Srovnání a recenze nejlepších sporttesterů Sigma z testu 2024

Při výběru sporttesteru Sigma je klíčové zaměřit se na jeho funkce. Jaké funkce od sporttesteru očekáváte? Hledáte model s GPS, nebo preferujete srdeční frekvenci na zápěstí? Nabídka funkcí sporttesterů Sigma je velice široká, od základních modelů po pokročilé se všemi moderními technologiemi. GPStracker je skvělý pomocník zejména pro outdoorové sporty, zatímco těsné měření srdeční frekvencie přímo na zápěstí bez hrudního pásu vám může usnadnit každodenní skladování.

Další rozhodující faktor je kompatibilita s jinými zařízeními, jako je smartphone nebo počítač. Je sporttester sigma připojitelný k vašemu chytrému telefonu nebo počítači? S tím souvisí i typ softwaru, který sporttester využívá. Přístroje Sigma mají skvělé software pro podrobnou analýzu tréninku a sledování pokroku, ale je důležité si ověřit, jestli je kompatibilní s vaším zařízením a operačním systémem. A co takhle možnost nastavení vlastních tréninků? Respektive jak je pro vás důležité, aby váš sporttester přizpůsoboval tréninkové plány vašim aktuálním fyziologickým podmínkám a cílům?

Test 2024: Jaké máme zkušenosti z testování sporttesterů Sigma?

Recenze Sigma PC 15.11 - dostačující sledování srdečního tepu

85 %

Spolehlivý pomocník v kategorii Sporttestery

Klady

  • Funkční a praktické
  • Pohodlné nošení
  • Líbivý design
  • Různé možnosti barev
  • Jednoduché ovládání
  • Rychlé obnovení srdečního tepu
  • Spolehlivé měření

Zápory

  • Horší výdrž baterie
  • Malé číslice
  • Nelze vyměnit řemínek
  • Hrudní pás občas přestane měřit
Sigma PC 15.11

Verdikt

“Pulsmetr Sigma PC 15.11 považuji za solidní a cenově dostupný produkt. Kvalita sledování srdečního tepu je zcela dostačující a navíc oceňuji možnost nastavení tréninkových zón. I přesto, že výdrž baterie může být občas trochu problematická a ovládání místy méně intuitivní, je to spolehlivý pomocník pro každodenní běžecký trénink.”

Koupit či neokoupit?

Kupte, pokud…
  • Hledáte spolehlivý a funkční sporttester
  • Chcete něco stylového a pohodlného
  • Potřebujete jednoduché a srozumitelné ovládání
Nekupujte, pokud…
  • Potřebujete vysokou výdrž baterie
  • Máte problémy se zrakem
  • Chcete si měnit řemínek

Srovnání hlavních parametrů

Sigma PC 3.11Sigma PC 3.11 Sigma iD GOSigma iD GO Sigma PC 15.11Sigma PC 15.11 Sigma PC 25.10Sigma PC 25.10 Sigma iD.FREESigma iD.FREE Sigma ID.RunSigma ID.Run Sigma RC 14.11Sigma RC 14.11 Sigma iD.TRI SetSigma iD.TRI Set Sigma iD.TRI BasicSigma iD.TRI Basic Sigma iD LIFESigma iD LIFE Sigma ID.Run HRSigma ID.Run HR Sigma RC1209Sigma RC1209 Sigma PC 22.13Sigma PC 22.13 Sigma PC 10.11Sigma PC 10.11 SIGMA PC 22.13 LadySIGMA PC 22.13 Lady Sigma PC 9Sigma PC 9 Sigma RC MOVESigma RC MOVE Sigma PC 14.11Sigma PC 14.11 Sigma 22.13 LadySigma 22.13 Lady
Ocenění TOP 1 TOP 2 Spolehlivý pomocník TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10 TOP 11 TOP 12 TOP 13 TOP 14 TOP 15 TOP 16 TOP 17 TOP 18 TOP 19
Hodnocení 81 % 71 % 85 % Přečíst recenzi 82 % 100 % 85 % 82 % 83 % 81 % 86 % 85 % 82 % 94 % 95 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery Sporttestery
Výrobce SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT SIGMA SPORT
Měření tepové frekvence ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano
Výškoměr - - - - ano - - - ano - - - - - - - - - -
Alarm / budík ano - ano ano ano ano ano ano ano ano ano - ano ano ano ano ano - -
Barometr - - - - ano - - ano ano - - - - - - - - - -
Spálené kalorie ano - ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano -
Vodotěsné ano ano - - ano ano ano ano ano ano ano - ano ano - - ano - -
Stopky ano ano ano ano ano ano ano - - - ano ano ano ano ano ano ano - -

Jak vybrat ideální sporttester Sigma

Výběr správného sporttestru Sigma může být náročný úkol. Nejde jen o to, vybrat si model, který vám padne do oka. Hlavně musí splňovat všechny vaše požadavky a potřeby.

Co očekáváte od sporttestru Sigma?

Jedním z prvních kroků při výběru je určení vašich potřeb a očekávání. Sportovcům, kteří se věnují aerobním aktivitám jako běh či cyklistika, se budou hodit sporttestery se zabudovaným GPS. Představuje-li pro vás důležitý prvek sledování tepové frekvence, volte modely s pohodlnými a přesnými měřiči srdeční frekvence.

Parametry, na které se zaměřit

Autonomie baterie a kompatibilita s dalšími zařízeními

Rozhodně byste neměli podceňovat výdrž baterie a pružnost sporttestru Sigma. Měli byste se předem podívat na to, jak dlouho sporttester vydrží na jedno nabití. K tomu je důležitá i kompatibilita se zařízeními, které již vlastníte.

Rady chybějící v návodech

Investice do budoucnosti

Nejenom aktuální, ale také budoucí plány by měly ovlivnit výběr sporttestru. Plánujete se v budoucnosti věnovat jinému typu sportu? Má-li sporttester vysokou flexibilitu a široké možnosti nastavení, nemusíte se obávat, že byste ho za chvíli museli měnit.

Cena versus kvalita

Cena je důležitý faktor, který vás může ovlivnit při výběru. Drahé modely neznamenají automaticky kvalitu a spokojenost. Na trhu existuje mnoho sporttesterů Sigma, které nabízí skvělé funkce za rozumnou cenu. Snažte se najít ideální poměr mezi cenou a kvalitou pro své potřeby.

Recenze a reference

Je dobré se před nákupem podívat také na recenze a hodnocení ostatních uživatelů. Můžete se tak vyhnout případným chybám a uživatelský pohled vám může pomoci udělat konečné rozhodnutí.

Porovnat ceny sporttesterů Sigma

Často kladené otázky

Jaký je hlavní rozdíl mezi sporttestery Sigma a sporttestery jiných značek?
Sigma se vyznačuje širokou škálou funkcí a skvělou cenovou dostupností. Základní modely nabízí vše, co nováček potřebuje pro měření pulsu, kalorií, kroků a dalších dat. Vyšší modely zase přicházejí s GPS a dalšími pokročilými funkcemi, jako je měření VO2 max. Zkrátka, Sigma nabízí široký sortiment pro každého.
Jaký je nejvhodnější model Sigma pro běžce?
Pokud hledáte sporttester, který je přizpůsoben potřebám běžce, doporučuji model Sigma R3 Comfortex+. Tento model nabízí funkce jako je měření pulsu, kalorií, spálené energie a také měření pokročilých dat jako je VO2 max. a laktátový práh. K tomu všemu má vestavěnou GPS pro sledování vzdálenosti a rychlosti.
Je sporttester Sigma vhodný i pro plavání?
Ano, některé modely Sigma jsou voděodolné a dokážou měřit i data relevantní pro plavání, jako je například efektivita tempa nebo počet tahů. Konkrétní model bych doporučil Sigma PC15.11, který je vodotěsný až do hloubky 50 metrů.
Jak dlouho vydrží baterie v sporttesteru Sigma?
Délka výdrže baterie se liší podle modelu a způsobu použití. Průměrně však můžeme říct, že baterie vydrží při aktivním použití v průměru 20 hodin. Některé modely však nabízejí režim šetření baterie, který prodlužuje její životnost na několik dní.
Jak často bych měl sporttester Sigma nabíjet?
Toto závisí na intenzitě použití. Pokud jej používáte každý den, doporučujeme sporttester Sigma nabíjet každou noc. Pokud jej používáte méně často, může stačit nabíjet jednou týdně.
Jaké funkce mohu očekávat u high-end modelů Sigma?
Kromě základních funkcí jako je měření pulsu, kalorií, vzdálenosti a kroků, vyšší modely Sigma nabízí i pokročilé funkce. Patří sem například GPS sledování, výškoměr, barometr, kompas, sledování spánku, fitness test, měření VO2 max. a mnoho dalších.
Může sporttester Sigma synchronizovat data s mobilním telefonem?
Většina modelů Sigma umožňuje synchronizaci dat prostřednictvím Bluetooth s aplikací Sigma Link na vašem smartphonu. Ta pak umožňuje detailní analýzu dat, sdílení výsledků na sociálních sítích a další funkce.

Pomohl vám článek?

4.9 / 5 (787 hodnocení)