Přeskočit na obsah
Úvod » Sport » Trampolíny » Skládací trampolíny

Srovnání a recenze nejlepších skládacích trampolín z testu 2024

Při výběru skládací trampolíny začněte zhodnocením prostoru, kde ji chcete používat. Máte dostatek místa na zahradě nebo plánujete trampolínu umístit v interiéru? Jaké jsou rozměry prostoru? Změřte si místo a přidejte alespoň 1 metr na každou stranu pro bezpečnostní zónu. Dále se zaměřte na kvalitu materiálů. Rám trampolíny by měl být vyroben z odolné galvanizované oceli, která odolá korozi a zajišťuje dlouhou životnost. Jaké jsou specifikace pružin? Silnější a delší pružiny poskytují lepší odraz a vyšší nosnost.

Dalším klíčovým faktorem je bezpečnostní vybavení. Má trampolína ochrannou síť? Zkontrolujte, zda je síť dostatečně vysoká a pevně připevněná k rámu. Jak je na tom bezpečnostní polstrování? Mělo by zakrývat pružiny a rám, aby se předešlo úrazům. Nezapomeňte také na snadnost skládání a přenositelnost. Jak rychle a jednoduše se trampolína skládá? Některé modely mají praktické skládací mechanismy, které umožňují trampolínu snadno složit a uložit, když ji nepoužíváte. A co příslušenství? Zvažte, zda potřebujete například schůdky pro snadný přístup nebo kotvící sadu pro lepší stabilitu na nerovném terénu.

Srovnání hlavních parametrů

Marimex Standard 244 cm + vnitřní ochranná síť + žebříkMarimex Standard 244 cm + vnitřní ochranná síť + žebřík Cross 140 cm + ochranná síťCross 140 cm + ochranná síť Lagrada 244 cm + ochranná síť + žebříkLagrada 244 cm + ochranná síť + žebřík Physionics Fitness 101 cmPhysionics Fitness 101 cm Sedco 101 cm s madlemSedco 101 cm s madlem Sedco 100 cm s madlemSedco 100 cm s madlem inSPORTline skládací dětská 122 cminSPORTline skládací dětská 122 cm SEDCO 122 cmSEDCO 122 cm Exit Silhouette Ground 366 cm + ochranná síťExit Silhouette Ground 366 cm + ochranná síť Spartan 140 cmSpartan 140 cm Hammer Fitness Cross Jump 130 cmHammer Fitness Cross Jump 130 cm Spartan 122 cmSpartan 122 cm Plum 81 x 81 x 85 cmPlum 81 x 81 x 85 cm Garlando Fit & Balance ToGo 122 cmGarlando Fit & Balance ToGo 122 cm MasterJump 120 cmMasterJump 120 cm Spokey Jumper Mini 120cmSpokey Jumper Mini 120cm
Ocenění TOP 1 TOP 2 TOP 3 TOP 4 TOP 5 TOP 6 TOP 7 TOP 8 TOP 9 TOP 10 TOP 11 TOP 12 TOP 13 TOP 14 TOP 15 TOP 16
Hodnocení 92 % 60 % 98 % 100 % 100 % 96 % 86 % 79 % 91 % 100 % 77 %
Cena Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky Zobrazit nabídky
Typ produktu Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny Trampolíny
Výrobce Marimex Cross Lagrada Physionics Sedco Sedco inSPORTline Sedco EXIT TOYS Spartan Hammer Spartan - Garlando MASTERJUMP Spokey
Průměr 244 cm 0 cm 244 cm 101 cm 101 cm 100 cm 122 cm 122 cm 366 cm 140 cm 130 cm 122 cm 81 cm 101 cm 120 cm 120 cm
Nosnost 50 kg 35 kg 100 kg - 100 kg 80 kg 100 kg - 120 kg - 130 kg 100 kg 25 kg 100 kg 25 kg 120 kg
Ochranná síť ano ano ano - - - - - - ano - - - - - -
Hmotnost 42 kg 12 kg 42 kg - 11 kg 15 kg - 7 kg 73 kg - 13 kg 13.5 kg 6 kg 9.5 kg 7 kg 10 kg
Materiál ocel / polypropylen Textilie galvanizovaná ocel - - - - - Textil, Plast - - - Kov - - ocel + PP + PA + PE
Počet pružin 48 - 48 - - - 44 - 72 - - 44 - 44 - -
Zemní - - - - - - - - - - - - - - - -
Skládací ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano
S madlem - - - ano ano ano - - - - ano ano ano - - ano
Fitness - - - ano ano ano - ano - - ano ano - ano - ano

Jak vybrat správnou velikost trampolíny

Přemýšlíte, jakou velikost trampolíny zvolit? Většina lidí se zaměří na průměr, ale to není jediný důležitý parametr.

Nezapomeňte na výšku trampolíny. Pokud máte nízký strop nebo plánujete trampolínu umístit do interiéru, výška je klíčová. Ideální je mít alespoň 2 metry volného prostoru nad trampolínou.

Další věc, kterou byste měli zvážit, je nosnost. I když trampolína vypadá robustně, její nosnost může být omezená. Zkontrolujte maximální váhu, kterou trampolína unese, a přidejte si k tomu bezpečnostní rezervu.

Bezpečnostní prvky, které nesmíte přehlédnout

Bezpečnost je u trampolín zásadní. Jaké prvky by měla mít kvalitní trampolína?

Nezapomeňte na ochrannou síť. Bez ní se zvyšuje riziko úrazu. Síť by měla být pevná a správně upevněná.

Další důležitý prvek jsou ochranné kryty na pružinách. Ty chrání před zraněním, když dítě nebo dospělý šlápne na pružinu. Kryty by měly být z odolného materiálu a dobře upevněné.

Podívejte se také na stabilitu rámu. Trampolína by měla mít robustní a pevný rám, který se neviklá. Kvalitní trampolíny mají rám z galvanizované oceli, která odolává korozi.

Skládání a údržba trampolíny

Skládací trampolíny mají tu výhodu, že je můžete snadno přenášet a skladovat. Ale jak je to s jejich údržbou?

Pravidelně kontrolujte všechny spoje a šrouby. Uvolněné části mohou způsobit nebezpečí. Při skládání trampolíny se ujistěte, že všechny části jsou pevně utažené.

Čistota je také důležitá. Pravidelně čistěte skákací plochu a ochranné kryty. Používejte jemné čisticí prostředky, které nepoškodí materiál.

A co skladování? Pokud trampolínu nepoužíváte, skladujte ji na suchém místě. Vlhkost může způsobit korozi a plísně.

Porovnat ceny skládacích trampolín

Často kladené otázky

Jaký typ skládací trampolíny je nejvhodnější pro intenzivní cvičení?
Pro intenzivní cvičení vybírej trampolíny s pevnou konstrukcí a kvalitními pružinami. Ideální jsou modely s ocelovým rámem a vysokou nosností, které snesou větší zátěž. Hledej trampolíny s certifikací kvality, jako je TUV nebo GS.
Na co si dát pozor při výběru skládací trampolíny pro děti?
Zaměř se na bezpečnostní prvky. Trampolína by měla mít ochrannou síť, polstrované pružiny a stabilní základnu. Důležitá je také nosnost, aby trampolína vydržela i skákání více dětí najednou. Vyber model s protiskluzovými nohami a snadnou montáží.
Jaké jsou výhody trampolíny s bungee šňůrami oproti klasickým pružinám?
Bungee šňůry poskytují tišší a plynulejší skákání. Jsou šetrnější k kloubům a zajišťují rovnoměrnější rozložení váhy. Navíc mají delší životnost a méně se opotřebovávají. Pokud hledáš trampolínu pro rehabilitaci nebo jemnější cvičení, bungee šňůry jsou skvělou volbou.
Jak správně udržovat skládací trampolínu, aby vydržela co nejdéle?
Pravidelně kontroluj stav pružin nebo bungee šňůr a vyměň je, pokud jsou opotřebované. Udržuj trampolínu čistou, odstraň prach a nečistoty z rámu a skákací plochy. Pokud trampolínu nepoužíváš, skladuj ji na suchém místě a chraň před vlhkostí. Používej ochranný kryt, aby se zabránilo poškození UV zářením.
Jaký průměr skládací trampolíny je ideální pro domácí použití?
Pro domácí použití je ideální průměr trampolíny mezi 100 až 130 cm. Tento rozměr poskytuje dostatek prostoru pro skákání, aniž by zabíral příliš místa. Pokud máš omezený prostor, zvaž menší modely, které se snadno skládají a ukládají.
Jak poznám, že skládací trampolína je opravdu stabilní?
Stabilní trampolína má robustní rám a širokou základnu. Nohy by měly být vybaveny protiskluzovými podložkami. Před nákupem si přečti recenze a zkontroluj, zda trampolína prošla bezpečnostními testy. Vyzkoušej trampolínu osobně, pokud je to možné, a ověř si, že se při skákání neviklá.

Pomohl vám článek?

4.85 / 5 (729 hodnocení)