Přeskočit na obsah
Úvod » Gaming » Volanty » Recenze Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628 – skvělý poměr cena/výkon s realistickou zpětnou vazbou

Recenze Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628 – skvělý poměr cena/výkon s realistickou zpětnou vazbou

Celkové hodnocení

93 %

Skvělý poměr cena/výkon v kategorii Volanty

Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628 nabízí skvělou kombinaci ceny a kvality s realistickou zpětnou vazbou, ideální pro začátečníky i zkušené hráče. Více v naší podrobné recenzi... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 8,5/10
    Design
  • 9,0/10
    Ergonomie
  • 9,2/10
    Funkce
  • 7,8/10
    Pedály
  • 9,3/10
    Zpětná vazba
  • 8,0/10
    Hlučnost

Klady

  • Ergonomický design a pohodlné pogumované úchyty
  • Realistická zpětná vazba s technologií TouchSense
  • Vestavěná tlačítka pro PS4
  • Nastavitelný maximální úhel natočení
  • Tichý chod motoru
  • Protiskluzový povrch pedálů

Zápory

  • Hlasité cvakání kovových řadicích páček
  • Lehké pedály se posouvají po koberci
  • Lehké bzučení po delším používání
  • Některé plastové části působí levně
  • Tovární pedál není nejlepší
  • Řídítka by mohla být robustnější

Moje zkušenost

“Volant Thrustmaster T150 nabízí skvělý poměr cena/výkon s realistickou zpětnou vazbou a pohodlným ovládáním, což ocení jak začátečníci, tak zkušenější hráči. Ačkoli některé plastové části a pedály působí levněji, celkový zážitek z jízdy je velmi uspokojivý. Pokud hledáte dostupný a kvalitní volant pro své závodní hry, Thrustmaster T150 je dobrou volbou, i když by se vyplatilo investovat do lepších pedálů.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Design a ergonomie

Volant Thrustmaster T150 je ergonomicky navržený a má realistickou zpětnou vazbu. Pogumované úchyty jsou pohodlné a volant se otáčí až o 1 080 stupňů. To ocení jak začátečníci, tak zkušení závodníci. Při používání jsem si všimla, že volant je tichý a motor běží hladce. Nicméně, kovové řadicí páky dělají hlasité cvakání, což může být v noci rušivé.

Funkce a ovládání

Volant je vybaven vestavěnými tlačítky pro PS4, což umožňuje snadné přepínání mezi hrou a systémem. Směrový D-Pad a 13 programovatelných tlačítek jsou vždy na dosah ruky. Oceňuji možnost nastavení maximálního úhlu natočení, což je skvělé pro různé typy her, od ATS po Dirt Rally. Tichý chod motoru je příjemný, ale po delším používání jsem si všimla lehkého bzučení, které může být trochu otravné.

Pedály a zpětná vazba

Pedály jsou součástí balení a mají protiskluzový povrch. Brzda má progresivní odpor, což přidává na realističnosti. Bohužel, pedály jsou lehké a mohou se po koberci posouvat. Doporučuji je přišroubovat na desku nebo dokoupit kvalitnější sadu. Zpětná vazba s technologií TouchSense je výborná. Cítím každý náraz, nerovnost vozovky i prokluz. Nicméně, tovární pedál není nejlepší a řídítka by mohla být robustnější.

Celkově je volant skvělý pro začátečníky i pokročilé hráče. Jeho cena je přijatelná, ale některé plastové části působí levně. Pokud hledáte kvalitní volant s dobrým poměrem cena/výkon, Thrustmaster T150 je dobrou volbou. Ale pokud máte vyšší rozpočet, doporučuji investovat do lepších pedálů a případně i řadicí páky.

Zkušenosti dalších zákazníků

Za tu cenu výborný volant, akorát nevím kde bych využil 1080° otáčení. Možná na nějaký truck simulator. Po trošce laborování jsem zjistil že pro rallye je ideální kolem 400°Pedály nic moc, na dlažbě ujíždějí a převracejí se. Stačí zespoda přišroubovat těžší plech, drobek s přesahem dopředu aby se to opřelo o zeď a je to ideální. Drobek asi trvá než se s tím člověk naučí, to co jsem jezdil na 5 ze 6 obtížností na klávesnici jsem rád že s volantem dám na 2-3 obtížnost. Force Feedback ve starších hrách nic moc, ale v novějšíchch (F1 2018, DiRT2.0) úžasný. Split Second a podobné zběsilosti s tím ani nezkoušejte, to se prostě nedá :-))

Ověřený zákazník

Hraji na ps4 dirt rally volant velmi intuitivni navadi kam jet.Taky jde citit kazdy prokluz skok smyk kolize motor prilnavost v tomto je feedback vynikajici a vazne silny.Taky se k tomu da dokoupit profi pedaly i radici paka.Mozna i rucni brzda ale pro mne zbytecnost palcem lehce dosahnu na tlacitko kde mam navolenou rucni brzdu.Hraji zhruba 3 mesice imrvere denne volant nepiska ani nevrze jak jsem nekde cetl zrejmne i tim ze je tam ocelove lozisko a venec volantu je pevne zesrubovan.Za tuto cenu muzu volant jen a jen doporucit za mne naprosta spokojenos.A to jsem mnel v planu koupit jinou znacku 0 100% drazsi.No usetril jsem.

Ověřený zákazník

Nejdůležitějším faktorem při koupi bylo, že se nejedná o herní počítač, ale o simulátor. Za tuto cenu jsem si myslel, že budu drhnout dno sudu skutečného FFB, ale byl jsem příjemně zklamán a opravdu se mi to líbilo. Používám FFB na 70 %, což mi stačí. Takže po 2 letech bych řekl, že žádné problémy, funguje perfektně. Má za sebou spoustu hodin, ale přesto se nesetkávám s žádným kvákáním, zavěšením nebo hlukem. Možná je ventilátor trochu hlasitější než když byl nový, ale není nepříjemný. „Neohrabaný“ tovární pedál je stále perfektní, brzda je stejně tvrdá, jako když jsem ji dostal poprvé. Ze začátku byly problémy se softwarem (musel se několikrát zapínat a vypínat, někdy se musel přeinstalovat ovladač) , ale po aktualizacích i toto zmizelo. Používal jsem ho hlavně pro Assetto Corsa (900fps) a F1 2016, 2017, 2018 (330fps). Pro závody v driftu by měl být FFB nastaven na 50 %. Připojen k základní desce USB3. 0 jsem nezažil žádné zpoždění, ale já jsem s předním panelem 2. 0, i když to může být chyba mého počítače, v každém případě, pokud někdo zažívá to stojí za to vyzkoušet. Pro začátečníky v simulátorech ho mohu s klidem doporučit, ale pokud si ho můžete dovolit, kupte si ho s pedálem T3PA Pro.

Ověřený zákazník

Koupil jsem si verzi pro (t3pa s pedálem) v Alze v rámci nepřehlédnutelné akce. S pedálem jsem velmi spokojen, ale někdy mi prokluzuje na podlaze. A takzvaný „brake mod“ je velmi dobře provedený co do tvrdosti a přizpůsobitelnosti a zlepšuje zážitek ze hry. Mrzí mě, že nejčastěji používaným materiálem je stále plast, ale nyní se setkáte i s kovem. FFB v řídítkách je velmi dobrý, tichý, přesný a jemný. Je pravda, že hodně rallye zkracuje životnost řídítek. Nevýhodou je také nadměrné používání plastů. Téměř celá řídítka jsou plastová, s výjimkou motýlkové řadicí páky a gumové rukojeti. D-pad se mi moc nelíbí, příliš se viklá na místě. Je to můj první volant, ale vyzkoušel jsem logitech g920 a musím říct, že je lepší než t150. Zde je řešení s pásy 100x lepší než FFB s převodovkou. Celkově si myslím, že to stojí za ty peníze, mnohem lepší než ovládání Logitech.

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628?

Kupte, pokud…

Hledáte realistický zážitek z řízení

Thrustmaster T150 nabízí realistickou zpětnou vazbu s technologií TouchSense, což vám umožní cítit každý náraz, nerovnost vozovky a prokluz.

Chcete volant s širokým úhlem otáčení

Volant umožňuje otáčení až o 1 080 stupňů, což je skvělé pro různé typy her, od simulátorů až po rallye.

Máte omezený rozpočet

Thrustmaster T150 nabízí skvělý poměr cena/výkon, což z něj činí dostupnou volbu pro začátečníky i pokročilé hráče.

Nekupujte, pokud…

Očekáváte prémiové materiály

Většina volantu je vyrobena z plastu, což může působit levně a méně odolně ve srovnání s dražšími modely.

Potřebujete stabilní pedály

Lehké pedály se mohou po koberci posouvat a nemusí poskytovat dostatečnou stabilitu během intenzivního hraní.

Hledáte tichý provoz

I když je motor volantu tichý, kovové řadicí páky vydávají hlasité cvakání, což může být rušivé, zejména v noci.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jak mohu zabránit posouvání pedálů po koberci?
Doporučuji pedály přišroubovat na desku pomocí připravených otvorů nebo dokoupit kvalitnější 3pedálovou sadu, která je stabilnější.
Jak snížit hlučnost kovových řadicích páček?
Hlučnost kovových řadicích páček bohužel nelze úplně eliminovat, ale můžete zkusit používat automatickou převodovku během nočních herních seancí, aby vás cvakání nerušilo.
Jak řešit problém s krátkými kabely?
Pokud chcete mít volant trvale připojený, doporučuji koupit zásuvku s vypínačem nebo si přidat vypínač přímo na napájecí kabel. Tím se vyhnete neustálému odpojování a připojování.
Je možné volant používat na různých platformách?
Ano, volant Thrustmaster T150 je kompatibilní s PC, PS4 a PS3. Před použitím na různých platformách si ale stáhněte nejnovější ovladače a přepněte volant do správného režimu.
Jak nastavit maximální úhel natočení volantu?
Maximální úhel natočení můžete nastavit v ovladačích. Rozsah se pohybuje od 270° do 1 080°, což umožňuje přizpůsobit volant různým typům her.
Jak zlepšit zážitek ze zpětné vazby?
Pro lepší zážitek ze zpětné vazby nastavte FFB na 70 %. Pro závody v driftu doporučuji FFB snížit na 50 %. Pokud máte problémy se zpožděním, připojte volant k základní desce přes USB 3.0.
Jak řešit problémy se softwarem volantu?
Pokud máte problémy se softwarem, doporučuji několikrát zapnout a vypnout zařízení nebo přeinstalovat ovladač. Po aktualizacích by měly problémy zmizet.

Parametry

Název produktu: Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628
Typ produktu: Volanty
Výrobce: Thrustmaster
Počet tlačítek: 13
Počet pedálů: 2
Zpětná vazba: ano
S pedály: ano
Maximální úhel otáčení: 1080 °
S řadící pákou: ano
Propojení: kabelové

Fotogalerie

Analýza Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Zkušenosti s Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Testování Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Úvaha o Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Zkoumání Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Komentáře k Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Ostestováno: Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Hodnocení Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Thrustmaster T150 Force Feedback 4160628

Jak vybrat ideální volant pro herní zážitek: Praktický průvodce

Možnosti na trhu

Na trhu najdete širokou škálu volantů, od základních modelů až po pokročilé profesionální vybavení. Pokud nejste zrovna závodní pilot, nemusíte hned sahat po tom nejdražším volantu s nespočtem funkcí.

Základní volby často zahrnují volanty bez force feedbacku, což je zpětná vazba, která simuluje pocit řízení skutečného auta. I když nejsou tak realistické, mohou být dobrou volbou pro občasné hráče.

Pokročilejší modely, které už zahrnují force feedback, vám umožní cítit silniční nerovnosti a odpor při zatáčení. Tyto volanty jsou ideální pro hráče, kteří si chtějí řízení skutečně užít.

Jak vybírat

Před nákupem volantu se zaměřte především na kompatibilitu s vaším herním systémem. Některé volanty jsou například určeny pouze pro určité konzole nebo PC.

Dalším faktorem je materiál. Kožené nebo semišové volanty nabízejí luxusnější pocit a lepší úchop, ale jejich cena bývá vyšší. Naopak plastové volanty mohou být lehčí a odolnější.

Výhody a nevýhody

Výhody kvalitních volantů jsou zřejmé. Lepší zpětná vazba, realistický pocit z jízdy a vyšší odolnost. Na druhou stranu, levnější modely mohou být méně spolehlivé a spíše pro začátečníky nebo občasné hráče.

Na co se zaměřit při výběru

Pohodlí je klíčové. Hledejte volant, který dobře sedí v ruce a má dostatek úchopových prvků. Polohovatelné pedály a možnost nastavení odporu jsou další věci, které byste měli zvážit.

Dávat pozor na přísavky nebo upínací mechanismus. Slabé upevnění může vést k nestabilitě během hry, což je opravdu nepříjemné.

S čím mohou být problémy

Některé volanty mají problémy se zpožděním signálu nebo nekonzistentní zpětnou vazbou. To může výrazně ovlivnit váš herní zážitek. Průběžné aktualizace firmwaru mohou situaci zlepšit, ale určitě je dobré to ověřit před nákupem.

Rozhodující faktory

Na rozhodnutí má vliv několik faktorů. Především se zaměřte na zpětnou vazbu a přesnost řízení. Dále cena, která často odráží kvalitu a množství funkcí. Pokud jste vášnivým fanouškem simulátorů, investice do kvalitního volantu se vám určitě vyplatí.

Tak co říkáte, vrhnete se do světa realistických závodů s tím správným volantem?