Přeskočit na obsah
Úvod » Drogerie » Mopy a úklidové soupravy » Recenze Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425 – jednoduchý a rychlý způsob úklidu

Recenze Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425 – jednoduchý a rychlý způsob úklidu

Celkové hodnocení

91 %

Snadný úklid v kategorii Mopy a úklidové soupravy

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 je rotační mop s širokou hlavou a mikrovlákny, navržený pro snadný úklid, vhodný i pro starší osoby... Detailní informace

Podrobné hodnocení

  • 8,0/10
    Funkčnost
  • 7,5/10
    Ergonomie
  • 6,0/10
    Spolehlivost
  • 8,5/10
    Údržba
  • 7,8/10
    Design

Klady

  • Široká hlava mopu pro rychlý úklid
  • Hlava mopu ze 100% mikrovlákna
  • Snadná manipulace pod nábytkem
  • Výměnné hadry pratelné v pračce
  • Lehký a snadno ovladatelný
  • Pohodlný kýbl s rukojetí
  • Minimum fyzické síly pro vyždímání

Zápory

  • Nevyvážený kýbl při přenášení vody
  • Protáčející se teleskopická tyč
  • Krátká teleskopická tyč pro vyšší osoby
  • Časté poruchy jednosměrného ložiska
  • Nespolehlivý ždímací mechanismus
  • Pedál na ždímání se rychle kazí
  • Horní kryt by mohl být pevnější

Moje zkušenost

“VILEDA Pěnový rotační mop Ultramat Turbo XL nabízí efektivní úklid díky široké hlavě a mikrovláknům, ale má své nedostatky, jako je nevyvážený kýbl, nedostatečně pevná teleskopická tyč a nespolehlivý ždímací mechanismus. Navzdory těmto problémům je mop snadný na použití a vhodný pro starší osoby, což z něj činí dobrou volbu pro ty, kteří hledají jednoduchý a rychlý způsob úklidu.”

Porovnat nabídky e-shopů, které produkt nabízejí →

Funkčnost a použitelnost

Když jsem poprvé vyzkoušela VILEDA Pěnový rotační mop Ultramat Turbo XL, byla jsem nadšená. Mop má širokou hlavu, takže úklid velkých ploch je rychlý a efektivní. Hlava mopu je vyrobena ze 100% mikrovlákna, což zajišťuje skvělý úklid bez šmouh a poškrábání. Navíc díky rotačnímu hrotu dosáhnete i do těžko přístupných míst.

Výměnné hadry jsou praktické a snadno se perou v automatické pračce. Je to skvělý pomocník pro každodenní úklid, zvláště pokud máte doma domácí mazlíčky, kteří neustále nosí nečistoty.

Ergonomie a design

Co se týče designu, mop je lehký a snadno ovladatelný. Pohyblivá hlava mopu umožňuje snadnou manipulaci i pod nábytkem. Kýbl s rukojetí je pohodlný na přenášení a vyprázdnění. Nicméně, někteří uživatelé si stěžují na nevyváženost kýble při přenášení vody. Musíte ho držet i vepředu, aby se nepřevrátil.

Další věc, která mě trochu zklamala, je teleskopická tyč. I když je nastavitelná, často se protáčí a povoluje, což je trochu otravné. Manžel ji utáhnul, ale i tak se po čase povolí. Také je trochu kratší, což může být nepohodlné pro vyšší osoby.

Spolehlivost a odolnost

Na první pohled působí mop robustně, ale po delším používání jsem zjistila, že jednosměrné ložisko v turbo mechanismu se často kazí. I když je možné koupit nový točící mechanismus, přijde mi to neekonomické a neekologické. Nakonec jsem se rozhodla měnit jen ložiska, ale i ta se pokazí každé dva až tři měsíce.

Další nevýhodou je, že ždímací mechanismus není vždy spolehlivý. Po třetím vytírání mi přestal fungovat nožní pedál na ždímání. Musím ho teď sešlapovat a zvedat nohou, což je dost nepohodlné. Zdá se, že je to dělané spíše na sílu ženy než muže.

Na druhou stranu, mop je velmi snadný na použití a vyžaduje minimum fyzické síly pro vyždímání, což je ideální pro starší osoby. Horní kryt by mohl být pevnější, ale to je spíše drobný detail.

Zkušenosti dalších zákazníků

Je to skvela pomocnička v domácnost,je to pre našu nevestu,ja hladám niečo menšie,hlavne kiblika,ináč super…neviem či nájdem …mohli by ste poslat ponuky\?

Ověřený zákazník

Chvilku trvalo než se dostavil grif, ale pak super práce. Jen trochu slabší aretace nastavení délky týče. Zvažoval jsem nad variantou XXL, ale tato je naprosto dostačující. Jsem spokojen s produktem.

Ověřený zákazník

Je to komfortní sada na úklid a je radost s tím výrobkem doma uklízet. Jen po třetím vytírání se mi přestal vracet pedál na ždímání u kbelíků. Holt je to asi dělané na sílu ženy a ne muže. Tak to musím teď jak sešlapovat, tak i zvedat nohou. ‍♂️

Ověřený zákazník

Šikovný nástroj, ale nevyhazujte hned krabici.A pokud výrobce nebo distributor zváží vliv hybnosti na odolnost zátky lahve a pojistí ji proti samovolnému otevření, pak nákup nebude mít chybu.

Ověřený zákazník

Přečíst všechny zkušenosti zákazníků →

Koupit či neokoupit Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425?

Kupte, pokud…

Potřebujete rychlý a efektivní úklid

Široká hlava mopu z mikrovlákna umožňuje rychlý úklid velkých ploch bez šmouh a poškrábání.

Chcete snadnou manipulaci

Pohyblivá hlava mopu a lehký design umožňují snadnou manipulaci i pod nábytkem a v těžko přístupných místech.

Hledáte produkt vhodný pro starší osoby

Mop vyžaduje minimum fyzické síly pro vyždímání, což je ideální pro starší osoby nebo pro ty, kteří nemohou vynakládat velkou fyzickou námahu.

Nekupujte, pokud…

Očekáváte dlouhou životnost

Jednosměrné ložisko v turbo mechanismu se často kazí, což může být neekonomické a neekologické na opravy.

Potřebujete stabilní kýbl

Kýbl je nevyvážený při přenášení vody a musí se držet i vepředu, aby se nepřevrátil.

Vyžadujete spolehlivý ždímací mechanismus

Nožní pedál na ždímání může přestat fungovat po několika použitích, což ztěžuje manipulaci s mopem.

Najít nejvýhodnější nabídku

FAQ – Často kladené otázky

Jak často musím měnit ložiska v turbo mechanismu?
Ložiska v turbo mechanismu se mohou kazit každé dva až tři měsíce. Doporučuji mít náhradní ložiska po ruce, abyste mohli rychle vyměnit poškozené.
Jak správně utáhnout teleskopickou tyč, aby se neprotáčela?
Teleskopickou tyč utáhněte co nejpevněji, ale pokud se stále protáčí, zkuste použít gumovou podložku mezi závity pro lepší fixaci.
Co dělat, když se kýbl při přenášení vody převrací?
Při přenášení kýblu s vodou ho držte nejen za rukojeť, ale i vepředu, aby se nepřevrátil. Pokud je to stále problém, zkuste přenášet menší množství vody.
Jak vyřešit problém s nefunkčním nožním pedálem na ždímání?
Pokud nožní pedál přestane fungovat, zkuste ho sešlapovat a zvedat nohou. Pokud to nepomůže, pedál může být poškozený a bude třeba ho opravit nebo vyměnit.
Jaký je nejlepší způsob praní výměnných hadrů?
Výměnné hadry perte v automatické pračce na nízkou teplotu bez použití aviváže. Aviváž může snížit účinnost mikrovláken.
Jak mohu zlepšit stabilitu kýblu při ždímání?
Pro zlepšení stability kýblu při ždímání ho umístěte na rovný povrch a zajistěte, aby nebyl příliš plný. Pokud kýbl stále vibruje, zkontrolujte, zda není poškozený ždímací mechanismus.
Je možné koupit náhradní díly pro tento mop?
Ano, náhradní díly jako ložiska nebo točící mechanismus můžete koupit od Viledy. Doporučuji mít některé náhradní díly po ruce pro případ rychlé opravy.

Parametry

Název produktu: Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425
Typ produktu: Mopy a úklidové soupravy
Výrobce: Vileda
Druh: soupravy
Se ždímacím košem: ano
Šířka záběru: 36 cm
Délka tyče: 125 cm
Sprejové: ne
Ploché: ano
Rotační: ano

Fotogalerie

Zkoumání Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Pozorování Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Analýza Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Posouzení: Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Zkušenosti s Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Shrnutí: Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Komentáře k Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Hodnocení Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Hodnocení: Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Úvaha o Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Vileda Ultramax TURBO Microfibre 2v1 163425

Mopy a úklidové soupravy: Jak vybrat ten pravý pomocník pro váš domov

Možnosti na trhu

Rok co rok přibývá množství mopů a úklidových souprav, které se snaží zefektivnit váš úklid. Klasiku stále zastupují žinylkové mopy a tradiční smetáčky s kbelíky, ale technologický pokrok je nezastaví. Náročností na úklid můžete třeba zvážit rotační mopy. Integrovaný rotační mechanismus usnadňuje ždímání bez nutnosti ohýbat se nebo máčet ruce.

Netypické, ale čím dál oblíbenější jsou parní mopy, které využívají páru k čištění a dezinfekci povrchů. Pára zničí bakterie a vyčistí i odolnou nečistotu – to vše bez chemických přípravků.

Výběr správného nástroje

Výběr mopu nebo úklidové soupravy závisí především na typu povrchu ve vaší domácnosti. Pro hladké podlahy jako laminát nebo dlaždice je ideální plochý mop s mikrofázovým potahem. Pro dřevěné podlahy je důležité zvolit jemnější materiály, které nepoškrábají povrch.

Některé mopy mají výměnné návleky, které lze prát v pračce. Tato varianta je vítaná pro zvýšení hygieny. Pokud má váš domov spoustu zákoutí, vyzkoušejte mopy s flexibilní nebo kloubově otočnou hlavicí pro lepší manévrovatelnost.

Výhody a nevýhody různých typů mopů

Rotační mopy jsou skvělé na tvrdé povrchy a rychlé úklidy. Jsou lehké a jednoduché na obsluhu, ale mohou být křehčí a náchylné k selhání rotačního mechanismu.

Parní mopy ošéfují hygienu bez chemie, ale mají vyšší pořizovací cenu a vyžadují pravidelnější údržbu. Na druhou stranu klasické žinylkové mopy s kbelíkem jsou levné a jednoduché, ovšem namáhavější na ruční práci.

Na co si dát pozor při výběru

Kvalita materiálu mopu hraje zásadní roli. Levnější mopy mohou mít kratší životnost a rychle se opotřebovat. Sádra v kvalitě návleků zase ovlivní, kolikrát je budete moci prát, aniž by se poškodily. Zaměřte se na výrobky s výměnnými nástavci, což šetří náklady do budoucna.

Při výběru rotačního mopu nebo parního mopu důkladně prozkoumejte mechanismy a uzávěry, aby byly dostatečně robustní. Opony nebo zesílené plasty jsou v tomto případě ideální variantou. Navíc pokud plánujete často mop převážet, hledejte lehké a skladné varianty, které se snadno transportují.

Rozhodující faktory nákupu

Při výběru mopu je důležité si stanovit rozpočet a potřeby. Vyjasněte si, zda vám postačí základní úklid, nebo zda požadujete pokročilou dezinfekci a komfort bez chemie. Zvažte i údržbové náklady jako výměna nástavců či opravy rotačních mechanismů.

Nezapomeňte na ekologický aspekt – výběr mopu s omyvatelnými a znovupoužitelnými návleky pomáhá chránit přírodu a šetří vaše peníze dlouhodobě.

Nechte se vést nejen cenou, ale hlavně kvalitou a vašimi úklidovými požadavky, a vyberte si ten pravý mop, který usnadní váš každodenní úklid.